Efes yorgunluk dinlemedi, Fenerbahçe'yi de devirdi!

07.05.2021 - 19:41 | Son Güncellenme: 07.05.2021 - 19:57

EuroLeague'de 3 gün önce Real Madrid'i yenerek Final-Four'a kalan Anadolu Efes, ING Basketbol Süper Ligi'ndeki erteleme maçında Fenerbahçe Beko'yu 88-84 mağlup etti.

Efes yorgunluk dinlemedi, Fenerbahçe'yi de devirdi!

AJANSSPOR-HABER

ING Basketbol Ligi’ndeki erteleme maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu deplasmanda .. yendi. Lider Efes ile takipçisi Fenerbahçe’yi Ataşehir’de karşı karşıya getiren mücadelede, sarı-lacivertliler adına Jan Vesely forma giyerken, Nando De Colo kadroda yer almadı. 3 gün önce EuroLeague’de Real Madrid’i eleyerek adını Final-Four’a yazdıran Efes de Chris Singleton’ı dinlendirdi.

 

İlk yarıda Fenerbahçe Beko üstünlüğü

Maça hızlı başlayan ev sahibi Fenerbahçe özellikle Marco Guduric’in sayılarıyla skor üstünlüğünü yakaladı. Konuk Efes Simon’la oyuna ortak olmaya çalışırken, ilk çeyrek 21-12, devre de 41-35 Fenerbahçe Beko lehine tamamlandı.

Efes ikinci yarıda yakalayıp öne geçti

İkinci yarıya daha iyi başlayan Anadolu Efes, farkı erittikten sonra öne geçti ve çift haneli üstünlük yakaladı. Son bölümde toparlanan sarı-lacivertliler yeniden maça ortak olsa da karşılaşmadan 88-84'lük skorla Efes galip ayrıldı.

Simon'dan 21, Guduric'ten 17 sayı

Maçın en skorer ismi 21 sayıyla oynayan Krunoslav Simon oldu. Fenerbahçe’de ise Marko Guduric ve Berkay Candan 17’şer sayı attı. Bu sonuçla play-off’lara lider gitmeyi garantileyen Anadolu Efes, 29. maçında 28. galibiyetini aldı. Fenerbahçe Beko ise normal sezonu 30 maçta 22 galibiyet, 8 yenilgi ile tamamladı. Sarı-lacivertliler, Pınar Karşıyaka son karşılaşmasında Beşiktaş'ı yenemezse ligi 2., yenerse 3. sırada bitirecek.

Ergin Ataman’dan hakemlere ‘yerli’ tepki 

Öte yandan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman bir Fenervbahçe maçına daha sıra dışı davranışlarıyla damga vurdu. İlk yarıda hakem kararlarına tepki gösteren tecrübeli çalıştırıcı, sahadaki 5'te yer alan Vasilije Micic, Rodrigue Beaubois, Krunoslav Simon, Bryant Dunston ve Adrien Moerman'ı kenara alırken ilk devrenin son 1 dakika 58 saniyesinde tamamı Türk oyunculardan oluşan Yiğitcan Saybir, Erten Gazi, Sertaç Şanlı, Buğrahan Tuncer ile Tolga Geçim 5'ine forma şansı verdi. 

Ataman ile hakemler arasında ilginç diyalog

Efes Başantrenörü Ataman, maç sırasındaki itirazı nedeniyle bir de teknik faul aldı. Ataman’ın bu sırada hakemlere, "Faul ya! Bunu görmeyecekseniz neyi göreceksiniz! Oynamayalım o zaman. Çal bir tane bana. Bir tane daha çal. Ayıp denen bir şey var ya!" diye tepki göstermesi ekranlara yansıdı.

Maçtan detaylar ve kadrolar

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik

Hakemler: Aytuğ Ekti, Sinan İşgüder, Hüseyin Çelik

Fenerbahçe Beko: Kenan Sipahi 8, Guduric 20, Tarık Biberovic 13, Barthel 7, Vesely 10, Brown, Melih Mahmutoğlu 5, Pierre 4, Berkay Candan 15, Ali Muhammed 2

Anadolu Efes: Micic 9, Beaubois 3, Simon 21, Moerman 15, Sertaç Şanlı 2, Larkin 6, Yiğitcan Saybir 2, Doğuş Balbay, Tolga Geçim 7, Erten Gazi, Buğrahan Tuncer 14, Dunston 9

1. Periyot: 21-12

Devre: 41-35

3. Periyot: 64-62

 

Senin için hazırladığımız haberler