Anadolu Efes'in yıldızı Shane Larkin sakatlık dönüşü Euroleague'de ilk kez parkeye çıkıyor

29.12.2022 - 17:03 | Son Güncellenme: 29.12.2022 - 18:38

Euroleague'de Anadolu Efes bu gece Maccabi Tel Aviv ile karşılaşacak. Sakatlıktan dönen Shane Larkin bu sezon ilk kez Euroleague arenasında parkeyi Vasilije Micic ve Will Clyburn ile paylaşacak.

Anadolu Efes'in yıldızı Shane Larkin sakatlık dönüşü Euroleague'de ilk kez parkeye çıkıyor

AJANSSPOR-Burak ALACA

Türk Hava Yolları Euroleague'de Anadolu Efes bu gece Menora Mivtachim Arena'da Maccabi Tel Aviv'in konuğu oluyor. Son şampiyonun hedefi İsrail'den galibiyetle dönüp ligde üst sıralara tırmanmak. Maç öncesi en heyecanlandıran gelişme ise sakatlıktan dönen yıldız oyuncu Shane Larkin'in Euroleague'de bu sezon ilk maçına çıkacak olması...

Büyük üçlü bir araya geliyor

Shane Larkin'in de dönüşüyle sezon başında fikri bile büyük heyecan uyandıran Larkin-Micic-Clyburn üçlüsünü ilk kez Euroleague arenasında parkede bir arada göreceğiz. Tekil anlamda Euroleague'in en iyi 10 oyuncusundan 3 tanesini aynı takımda barındırmak oldukça göz alıcı gözükse de bu durum ortaya bazı soru işaretleri çıkarıyor.

Rol paylaşımı nasıl olacak

Bunlardan ilki saha içindeki hiyerarşinin nasıl oluşturulacağı. Önceki sezonlarda Shane Larkin ve Vasilije Micic'in maçtan maça birincil ve ikincil rolü kendi aralarında paylaştığını gördük ama artık takımda bir süper yıldız faktörü daha var. Bu noktada top paylaşım sayısını doğru ayarlamak bir harmoni yakalamak adına kilit değer taşıyor. Mevcut kadroda bundan sonra görev dağılımının nasıl olacağı önümüzdeki maçlarda daha net bir şekilde sahaya yansıyacaktır.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'e yerli pivot!
Habere Git

Önemli isimler formda

Anadolu Efes'in son 8 maçın 6'sını kazanmasında en büyük etkenlerden biri de sezon başından beri kayıpları oynayan oyuncuların hayata dönmesi oldu. Amath M'Baye'nin yükselen form grafiği ve Rodrigue Beaubois'nın  kariyerinin zirvesinden kesitler ortaya koyması sonucu Anadolu Efes, Micic ve Clyburn ikilisine aradığı desteği buldu. M'Baye'nin başarılı köşe şutları ile spacing (alan açma) konusunda ciddi anlamda rahatlayan ekibin, sorumluluk alacak bir ele daha olan ihtiyacına ise Beaubois yetişti. 

Maccabi Tel Aviv oryantasyon için ideal

Efes'in bugün karşılaşacağı Maccabi Tel Aviv, Shane Larkin'in ilave edileceği güncellenmiş sistemi test etmek için iyi bir rakip. 15 hafta sonunda maç başı ortalama 81.2 sayı yiyen İsrail temsilcisi dirençli bir savunmaya sahip değil. Bu sezon şimdiden 7 kez 80 sayının üzerinde sayı yiyen Maccabi savunması Efes'in yıldızlarına ciddi anlamda bir savunma tehditi yaratmayacaktır.

Fenerbahçe maçı ipucu verdi

Anadolu Efes geçtiğimiz hafta sonu uzatmaya giden Fenerbahçe Beko maçından 93-90 mağlup ayrıldı. Bu maç adına göz önünde bulundurulması gereken ayrıntılardan biri Larkin-Micic-Clyburn üçlüsünün 30'ar dakikadan fazla süre alması ve ortaya çıkan top kullanım oranları. Will Clyburn 39 sayı atarak yıldızlaştığı maçta 22 top kullanırken, Vasilije Micic 8, Shane Larkin ise 6 top kullandı. Bu durum maçtan maça değişkenlik gösterecektir fakat ilk maç itibariyle taşlar yerine oturmamış gözüküyor.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe-Efes, sanki Arjantin-Fransa!
Habere Git

Oded Kattash ucuz kurtuldu

Maccabi Tel Aviv'in Euroleague'in 6. haftasında Cazoo Baskonia'dan aldığı 116 sayılık mağlubiyet takımı az daha felakete sürüklüyordu. Sonrasında çıktığı 5 maçta da 4 kez yenilen İsrail ekibinde koç Oded Kattash'ın koltuğu ciddi anlamda sallanmaya başladı. Baş antrenör pozisyonu için Pablo Lasso, Andrea Trinchieri ve Igor Milicic gibi isimler anılırken Maccabi son 4 haftada 3 kez kazandı ve Koç Kattash koltuğunu korumayı başardı.

Lorenzo Brown tehlikeli

Daha önce Fenerbahçe formasıyla vasatı aşamayan oyun kurucu Lorenzo Brown, Maccabi Tel Aviv ile kariyer sezonunu oynuyor. Geçtiğimiz yaz İspanyol Milli Takımı'nın EuroBasket'te elde ettiği zaferin en önemli parçalarından biri olan Brown bu sezon İsrail ekibini sırtalayan oyuncu olarak ön plana çıkıyor. 17.8 sayı ve 6.5 asist ortalamaları ile oynayan Amerika asıllı yıldızın adı Real Madrid ile anılıyor. Kontratında İspanyol kulüplerine özel bir çıkış hakkı bulunan gardın sezonu Maccabi'de bitirip bitirmeyeceği belirsiz.

Senin için hazırladığımız haberler