Caleb Ekuban Süper Lig'e dönüyor! Konyaspor başkanı açıkladı...

05.01.2022 - 16:18 | Son Güncellenme: 05.01.2022 - 16:42

İtalya'nın Genoa takımında forma giyen Calep Ekuban Süper Lig’e geri dönmeye hazırlanıyor. Konyaspor, Ganalı oyuncuyu kadrosuna katma konusunda sona yaklaştı.

Caleb Ekuban Süper Lig'e dönüyor! Konyaspor başkanı açıkladı...

Sezon başında Trabzonspor'dan ayrılarak İtalya'nın Genoa takımına transfer olan Ganalı futbolcu Caleb Ekuban Süper Lig'e dönüyor.

Beşiktaş ve Konyaspor istiyordu

Serie A'da aradığını bulamayan 27 yaşındaki futbolcunun adı transferde Beşiktaş ve Konyaspor ile anılıyordu. Yeşil beyazlılar yıldız futbolcunun transferinde büyük aşama kaydetti.

"Transferde yüzde 70 aşama kaydettik"

İttifak Holding Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen yaptığı açıklamada, Ekuban transferinde önemli aşama kaydettiklerini belirterek, "Ekuban ismi bize önerilince teknik direktörümüz ile konuştum. İlhan Palut, Ekuban’ı takımında görmek istediğini bana iletti. Girişimlere başladık. Genoa 6 Ocak’ta Sassuolo ile oynayacak. O maçtan sonra transferin durumu netleşecek. İtalyan kulübü ile yaptığımız görüşmelerde yüzde 70 aşama kaydettik” dedi. 

3 yıl Trabzonspor'da forma giydi

2018-2019 sezonu başında Leeds United'dan 1 milyon Euro Bonservis bedeliyle Trabzonspor'a transfer olan Ekuban 3 sezon boyunca giydiği bordo mavili formayla 103 maça çıkarken, 29 gol, 18 asistlik bir performans segiledi.

17 maçta 1 gol attı

Sözleşmesi bittikten sonra Genoa'ya transfer Ganalı oyuncu, bu sezon Serie A'da 17 maça çıktı ve 1 gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler