Trabzonspor'da Caleb Ekuban ile yollar ayrılıyor! İşte yeni takımı...

10.07.2021 - 15:12 | Son Güncellenme: 10.07.2021 - 21:57

Son dakika transfer haberleri.... Fransa Ligi ekiplerinden Saint-Étienne'nin, Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Caleb Ekuban'la anlaşmaya vardığı iddia edildi

Trabzonspor'da Caleb Ekuban ile yollar ayrılıyor! İşte yeni takımı...

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Fransa Ligi (Ligue 1) ekiplerinden AS Saint-Etienne'in, Trabzonspor'dan Caleb Ekuban ile anlaşmaya vardığı iddia edildi.

Anlaştı iddiası

Gana basınında yer alan haberlere göre; Caleb Ekuban, Fransız ekibi AS Saint-Etienne ile anlaşmaya vardı. 

6 milyon Euro

Bilindiği üzere, bordo-mavili takımın Ganalı yıldız için 6 milyon Euro bonservis ücreti belirlediği ancak Saint-Etienne kulübünün ise 4 milyon Euro civarı gibi bir ücret ödeyebileceği belirtilmişti.

Kampa katılmadı

Ayrıca, 27 yaşındaki oyuncu henüz Fırtına'nın yeni sezon kampına katılmadı. Kulüp geçtiğimiz günlerde Ekuban ile ilgili bir açıklama yapmıştı. 

Açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

Profesyonel futbolcumuz Caleb Ekuban’a özel işleri nedeniyle sezon başı kamp öncesi teknik heyetimiz tarafından izin verilmiştir. Caleb Ekuban 10 Temmuz Cumartesi günü takımımızın kampına katılarak çalışmalarına başlayacaktır. 

Trabzonspor kariyeri

Öte yandan 2 yıldır Trabzonspor forması giyen ve 1 yıl daha sözleşmesi devam eden Caleb Ekuban, çıktığı 103 maçta 29 gol ve 18 asist kaydetti. 

27 yaşındaki oyuncunun ayrılması durumunda takımda forvet olarak Fode Koita, Jorge Djaniny Semedo ve Koray Kılınç kalacak. Bilindiği üzere Djaniny Semedo'ya FC Sharjah'tan transfer teklifi gelmiş ancak Abdullah Avcı bu teklifi kabul etmemişti. 

61 saat sitesinde yer alan habere göre ise; hem Gana hem de İtalya vatandaşlığı bulunan Ekuban, 10 gün önce vergi sorunu yaşadığını kulübe bildirmişti. 

“Ya vergilerimi ödeyin ya da beni satın”

Aradan geçen zaman zarfında çifte vergi sorununu çözemeyen Caleb Ekuban kulübü arayarak “Ya vergilerimi ödeyin ya da beni satın” teklifinde bulundu. 

Ekuban'dan yönetime veda mesajı

Ekuban’ın bu hamlesi Trabzonspor’da şok etkisi yaratırken kulüp hiçbir şekilde oyuncunun vergi işlemlerine karışmayacağı oyuncuya bildirirdi.

Ganalı oyuncunun ise, "Sevgilim İtalya'da yaşamak istiyor, iki ülkede de vergi vermek istemiyorum. Ayrılmak doğru karar" diyerek Trabzonspor yönetimine haber gönderdiği öne sürüldü.

Kız arkadaşı takipten çıktı

Öte yandan Ekuban’ın kız arkadaşı Alice’nin, sosyal medya hesabından Trabzonspor’un resmi hesabını takipten çıkması bordo mavili taraftarların dikkatinden kaçmadı.

Senin için hazırladığımız haberler