Elazığspor'dan hangi futbolcular ayrıldı? Orhan Kaynak'ın çözüm önerisi

12.01.2019 - 01:36 | Son Güncellenme: 11.01.2019 - 22:36

Spor Toto 1. Lig ekibi Elazığspor teknik direktörü Orhan Kaynak açıklamalarda bulundu.

Kaynak meselenin şu anda futbolcular olmadığını ve kulübün yaşamasında sıkıntı olduğunu aktarırken; “Kulüp dönmüyor, kulüpte Kayyum Başkanı var şu anda ve Kayyum’a kalmış bir kulüp var. Bu kulübün yaşaması için acilen yönetimin oluşması lazım. Yönetim oluştuktan sonra da transfer engelinin kaldırılması gerekiyor. Çünkü bizim ilk yarıda kullandığımız ana omurgadaki 5 tane futbolcu gitti. Bu oyuncular gittikten sonra şu anda altyapıdan oyuncularla 30 kişiyiz. Bu oyuncuların profesyonel olma durumları var ama bunun için de futbolcu başında 3 bin TL lazım. Şu anda kulüpte hiçbir şey olmadığına göre bu paraları futbolcuların ya babaları ya amcaları ya da teyzeleri verecek. Bu şartlarda nasıl devam ederiz onu da bilmiyorum. Önümüzde 12 ve 19 Ocak’taki kongreler var, şu an tam bir çaresizlik yaşıyoruz yani başka bir şey değil” şeklinde konuştu.

ELAZIĞ’IN BU KADAR DUYARSIZ OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORDUM

Hemen bugün yönetimin oluşup transfer çalışmalarına başlamaları gerektiğini ifade eden Elazığspor teknik direktörü Orhan Kaynak, kaybedecek zamanları olmadığını belirtti ve “Biz bunu 6 aydır aynı şekilde konuşuyoruz, maçlardan sonra, basın toplantılarında hep konuştuk ama ben Elazığ’ın bu kadar duyarsız olacağını düşünmüyordum.

Hem bürokraside hem iş dünyasında önemli isimlerimiz var bunların takıma destek olması lazım yani nakit para gerekli. Şu anda kulübü ayakta tutmak için tek şart nakit patra. Şu anda ülke ekonomisini de düşünürseniz biraz zor ama ay sonuna kadar mutlaka bu takım için bir yönetim oluşması ve transfer şart” ifadelerine yer verdi.

MASRAFLARI KARŞILARLAR DÜŞÜNCESİYLE ERZURUM’U TERCİH ETTİK

Adanaspor Maçı’nın Erzurum’da oynaması fikrini de değerlendiren Kaynak, “Yani şu an için Adana maçı’nı düşünecek durumda değiliz, önceliğimiz transferi açabilmek ama işte biliyorsunuz müsabaka giderleri için belirlenen bir rakam var, stadyum kirası vs. Sezon başı hazırlık kampı giderlerinin bir bölümünü de hatırlarsanız Erzurum Büyükşehir Belediyesi üstlenmişti. Biz en azından bu masrafları onlar karşılar düşüncesiyle Adana maçını Erzurum’da oynamak istedik.

Ama dediğim gibi biz şu an acil bir yönetim oluşmasını bekliyoruz, yani yönetimin kongreyi beklemeden bugüne hemen gelip gayri resmi kulübe oturup, hareket etmesi lazım”dedi. (Ayışığımedya)

Senin için hazırladığımız haberler