Elia patladı: 'Bunun normal olduğunu düşünmüyorum'

19.03.2020 - 10:46 | Son Güncellenme: 19.03.2020 - 10:50

Elia patladı: 'Bunun normal olduğunu düşünmüyorum'

Medipol Başakşehir'in yıldız kanat oyuncusu Eljero Elia, Süper Lig'de maçların oynanmasına devam edilmesiyle ilgili Hollanda basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Algemeen Dagblad'a konuşan Elia, "Tabii ki Türkiye'de futbol maçları durdurulmalı. Bütün dünya koronavirüsle uğraşıyor ama biz Türkiye'de mutlu bir şekilde oynamaya devam ediyoruz. Bunun normal olduğunu düşünmüyorum. Ya siz?" ifadelerini kullandı.

Elia'nın formasını giydiği Başakşehir, lider Trabzonspor ile aynı puanda ve şampiyonluğun en önemli adaylarından birisi. Fakat Elia için sağlık, sportif başarıdan önce geliyor:

"Trabzonspor forması giyen John Obi Mikel, geçen hafta sonu oynamak istemedi. Ama birçok kişi onu anlamadı. Trabzonspor'la sözleşmesi feshedildi. Kulüpteki insanlar ona, 'Sen deli misin? Yıllar sonra ilk kez şampiyon olabiliriz. Kimse bunu durduramaz' dedi herhalde."

Falcao'nun da maçlara çıkmak istemediğini hatırlatan 33 yaşındaki oyuncu, "Futboldan daha önemli şeyler var değil mi? Buradaki restoranlar bile kapalı. Ama futbolcular idmanlara çıkıp oynamaya devam ediyor. Evet, İstanbul'da caddeleri her gün dezenfekte ediyorlar ama bunun yeterli olacağını düşünüyor musunuz? İdmandan geldikten sonra hiçbir yere gitmiyorum" diye konuştu.

Elia neden kadroya alınmadı?

Elia, Başakşehir'in son üç resmi maçında forma giymedi. Kulübün sözleşmesini uzatmak istediğini ancak kendisinin bu teklifi geri çevirdiğini ifade eden Hollandalı, "Kopenhag maçında kendimi bir anda tribünde buldum. Trabzonspor maçında tekrar kulübedeydim ama ne ısındım ne de oynadım. Uzun zamandır oynuyordum, herkes benden memnundu. Ama şimdi her şey değişti. Herkes benim nasıl biri olduğumu biliyor. Umursamıyorum" dedi.

Elia, Başakşehir'e veda ediyor!

Sözleşmesinin son senesine giren Elia artık geri sayımda: "Ne düşündüğümü biliyor musun? Her zaman 'Çocuklarım iyiyse ben de iyiyim' diye düşünmüşümdür. Ama şu anda koronavirüs salgını varken geri dönüş için geri sayımdayım."

2017'de Feyenoord'dan transfer edilen Elia, bu sezon 24 maçta forma giyerken 1 gol 2 asistlik bir performans sergiledi. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler