Eljif Elmas'tan Arda Güler'e övgü: ''En iyisi olacak''

13.02.2024 - 19:44 | Son Güncellenme: 13.02.2024 - 19:57

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Leipzig-Real Madrid karşılaşması Eljif Elmas, İspanyol devi forması giyen Arda Güler hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Eljif Elmas'tan Arda Güler'e övgü: ''En iyisi olacak''

AJANSSPOR HABER

Leipzig ve Real Madrid'in son 16 turunda karşı karşıya geleceği zorlu mücadele öncesi Leipzig forması giyen Eljif Elmas, Real Madrid eşleşmesini değerlendirdi. Elmas, Arda Güler'in performansı hakkında da açıklamalarda bulundu.

''Şampiyonlar Ligi'nde olan bir takıma gidiyordum''

Napoli'den Leipzig'e geçişin nasıl oldu? sorusuna yanıt veren Elmas, "Biraz karmaşık. Kış mevsiminde bir transferle yüzleşmek zordur. Napoli'de muhteşem beş yılı geride bırakıyordum. Ve Serie A'yı kazandıktan sonra ayrıldım. Bu seçimi yaptım çünkü güçlü, kazanan, herkes tarafından bilinen, her zaman Şampiyonlar Ligi'nde olan bir takıma gidiyordum... Ve hepsinden önemlisi genç oyuncularla çok çalıştığı ve gelecekle ilgilendiği için." dedi.

''Napoli ve insanları her zaman kalbimde olacak''

Leipzig macerandan önce Napoli ile İtalya Serie A'yı zirvede tamamlamak nasıl bir duygu? sorusuna yanıt veren Eljif Elmas, "Gerçekten açıklanamayacak bir şey. Napoli ile kazanmak her zaman daha zordur. Futbola ve takımlarına aşık, sıcak kanlı insanlardan oluşan bir şehir. Bu sadece deneyimleyebileceğiniz bir şey. Ben bu duyguyu tenimde hissedecek kadar şanslıydım. Napoli ve insanları her zaman kalbimde olacak." dedi.

''Almanlar biraz daha dakik ve titizler''

Napoli'nin yemeklerini beğendiğini söyleyen Eljif Elmas, Almanya kültürü hakkında da konuştu. Elmas, "Kesinlikle. Napoli'de çok iyi yemek yiyebilirsiniz, güneş, deniz, sokak hayatı var... Almanya biraz daha soğuk (gülüyor) ama alışıyorum. Leipzig küçük ama çok güzel. Ve çok temiz. Almanlar biraz daha dakik ve titizler. Yavaş yavaş alışıyorum." dedi.

''İstanbul ve Napoli'de bir yere gitmek imkansızdı''

İstanbul ve Napoli deneyimlerine oranla Leipzig nasıl? sorusunu yanıtlayan Elmas, "Burası biraz daha sakin diyelim (gülüyor). Burada yaşamanıza izin veriyorlar. Endişelenmeden sokağa çıkabiliyorsunuz. Bunu seviyorum, çünkü yedi yıl boyunca İstanbul ve Napoli'de bir yere gitmek imkansızdı. Burada sessiz yaşıyorum, hiçbir şey okumuyorum. Çok mutluyum." dedi.

''Real Madrid maçı zor olacak''

Real Madrid maçına nasıl hazırlandıklarını açıklayan Elmas, "Zor bir dönemden geçtik ama her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Tekrar kazandık ve bu bize dünyanın en iyi takımlarından biriyle karşılaşmak için güven veriyor. Zor olacak, kimsenin bize bunu söylemesine ihtiyacımız yok." dedi.

Eljif Elmas: Arda Güler dünyanın en iyilerinden olacak!

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler hakkında konuşan Elmas, "Bellingham, Vinicius ya da sevdiğim bir oyuncu: Rodrygo. Beni etkiliyor. Çok küçük olduğu için santrfor olarak oynuyor ama çok hızlı. Çizgilerin üzerinden atlıyor, bir takım oyuncusu gibi oynuyor, her iki kanada da iniyor ve gol atıyor. Madrid'in hücumu etkileyici. Bir tanesini daha vurgulayabilir miyim? Arda Güler, onu unutmayalım. Onunla Fenerbhaçe'de tanışamadım ama orada büyüdüğüm için maçlarını çok izliyorum ve onu çok seviyorum. O benden biri. Onu her zaman destekliyorum. Çok genç ama şimdiden tecrübesi var. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Madrid'in ve dünyanın en iyilerinden biri olacağına eminim.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler