Emil Konradsen Ceide Analizi

24.12.2021 - 15:39 | Son Güncellenme: 24.12.2021 - 23:28

Galatasaray'da transfer edileceği yazılan ve scout ekibinin listesinde olan Emil Konradsen Ceide'nin Rosenborg analizi ve istatistikleri haberimizde yer alıyor...

Emil Konradsen Ceide Analizi

Ali BOZKURT – AJANSSPOR ANALİZ


Galatasaray’ın uzun süredir takip ettiği ve resmi teklif ilettiği Emil Konradsen Ceide, son zamanlarda performansı ile dünya futbolunda gündeme gelmeye başladı. Futbolseverlerin takımında görmek istediği Emil Konradsen performansını inceleme altına aldık. İşte yeteneklerine dair notlar…

Emil Konradsen Ceide kimdir?

Norveç Eliteserien Ligi takımlarından Rosenborg forması giyen Ceide, 2001 doğumlu ve sol kanat oyuncusu olarak görev yapıyor. 1.75 boyunda olan Norveçli, sağ ayağını kullanıyor. Görev verildiği zaman sağ kanatta da forma giyen Ceide, asıl görev yeri olarak sol kanatta performans gösteriyor.

Güçlü Yönleri (Artıları)

Geniş alanda futbol oynayan takımlar için Ceide, aranan kan olabilir. Geniş alanda aldığı toplarla adam eksiltmesini bilen ve takımını 3. bölgeye doğru rahat taşıyan Ceide’nin en iyi özelliği hızı… Hızı sayesinde takımı kontra ataklara çıkarmasını çok iyi biliyor. Ceide, geniş alanda veya kapalı savunmalara karşı attığı dribblinglerle rakip ceza sahasına top sürmekte çok başarılı oluyor.

Saha içinde kendini unutturmayı başaran Ceide, rakip takım ataktayken pozisyon alarak gelecek pasları süzüyor ve takımın kontra atağa hızlı şekilde çıkmasını sağlıyor. Kontra ataklarında faul yapılsa dahi yıkılmamaya özen göstererek pozisyonu olumlu sonuçlandırmaya çalışıyor.

Ceide, sürekli saha içinde dikine futbol oynuyor. Takımı ileri taşıma görevini üstlenen Ceide, dikine oynamayı seviyor ve kusursuz şekilde takımı 3. bölgeye taşıyor. Takımı ileriye taşıdığı pozisyonlarda son dokunuşu kendisi  yapmak yerine takım arkadaşlarına asist yapmayı seçiyor. Zor olanı değil takım için doğru olanı seçerek skora katkı sağlıyor. Bencilliği yoktur ve işi tamamen takım oyununa artı eklemek.

Ara paslarda olumlu işler yapıyor. Topu aldığı zaman hücum oyuncunu kaleci ile karşı karşıya bırakma oranı çok yüksek ve bunu neredeyse oynadığı çoğu karşılaşmalarda yapıyor.

Güçsüz Yönleri (Eksileri)

Takım oyunlarına kendini biraz daha adapte etmesi gerekiyor. Geçmiş  yıllara göre biraz takım oyununa odaklanmaya başladı fakat üst seviye ligler için eksik bir durum olarak gözüküyor. Sürekli geniş alan oyununa odaklanması kapalı oynayan takımlara karşı etkisiz kalmasını sağlıyor. Dar alanda da oyuna odaklanması ve rakip takım atağa çıktığı zaman boşa çıkmak yerine 2. ve 1. bölgeye yardımcı olması gerekiyor.

Savunmaya neredeyse hiç yardım etmiyor. Bu ise takım için riskli bir durum. Kaptırdığı topların arkasından gitmemeyi tercih ediyor. Hızını kullanarak takıma savunma da yardımcı olması gerekiyor. 

Topları sürmeye başladıktan sonra bazen kendini şut çekme zorunluluğunda hissediyor. Son kararı verirken hata yapıyor. Pası hangi oyuncuya vereceği kararı tam net olarak kararlaştıramıyor. Basit oynamayı seviyor ama basit paslarda boşta olan oyuncu tercihinde hata yapıyor. Biraz daha kendini odaklaması gerekiyor.

 

İkili mücadelelerde ayağı tam olarak yere basmıyor. Kaybeden taraf olma olasılığı daha fazla oluyor. İkili mücadele de fizik olarak kendini biraz daha geliştirmesi gerekiyor. Açık alan oyunu oynayan bir futbolcu için en önemli özelliği eksi olarak gözüküyor.

Top kaybettiği zaman oyunlardan çabuk düşüyor. Oyuna odaklanması ve top kaybettikten sonra oyun içinde kalması gerekiyor. Son vuruşlarda ve paslarda eksi ve artı demek yanlış olur ama biraz daha geliştirdiği zaman üst seviye liglerde daha fazla fark yaratabilir. Bu kadar potansiyelli oyuncu için geliştirmeye her zaman devam etmesi gereken özelliktir. 

Maddeler 

Topsuz oyunda iyi derecede

Geniş alanda hızlı derecede

Pas ve şutlarda orta derece

İkili mücadelede orta derece

Ortalarda orta derece

Gol ve Asistlerde iyi derecede

Hücum yönünde iyi derece

Savunma yönünde normal derecede

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Edin Visca için takas planı! 5 isim...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler