Emin Bayram'ın eski hocasından flaş sözler: "PSG maçında oynarsa..."

05.12.2019 - 16:15 | Son Güncellenme: 05.12.2019 - 16:37

Emin Bayram'ın eski hocasından flaş sözler: "PSG maçında oynarsa..."

Emrah Bayraktar: "Şampiyonluğa oynuyorsanız geriden iyi oyun kurmanız gerekir"

Şampiyonluğa oynayan takımlar topa yüzdesel olarak sahip olan takımlardır. Bu her zaman olmamakla birlikte rakibe üstünlük sağlamak anlamına gelir. Şampiyonluğa oynuyorsanız geriden oyun kurup topa sahip olmalı ve oyununuzu rakibe kabul ettirmek önemli. Ayağı iyi oyunculardan kurulu bir takıma sahip olmanız gerekir.

Emrah Bayraktar: "Emin yaşına göre soğukkanlı"

Emin Bayram ile birlikte çalıştık. Yaşına göre soğukkanlı. Psikolojik olarak takıma adapte olması çok önemliydi. Dünkü karşılaşma özelinde Emin haricinde takımın teknik direktörü Fatih Terim’in tüm oyuncuları eleştiren bir konuşma yapması ve Emin’i öne çıkarması Galatasaray adına hoş olmayan bir durumdu. Emin için ise iyi bir konuşmaydı tabi.

Emrah Bayraktar: "Emin, Galatasaray forması giyebileceğini Terim'e hissettirdi"

Emin Bayram’ı neden 11’de düşünmeyelim? Ozan Kabak da şans buldu. Şampiyonlar Ligi’nde oynadı ve özgüven kazandı. Ligde daha rahat oynadı. 20 yıldır gençlere emek vermiş bir teknik adam olarak benim için, “Ozan Kabak’tan futbolcu olmaz” dediğim iddia edilmişti. Ozan Kabak ile gurur duyuyorum. Oyuncuları bulmuş, sabah akşam yanında olmuş bir insan olarak acaba Emin ile ilgili bir rapor vermiş olabilir miyim? Emin, Galatasaray’ın bir değeri. Genç milli takımlarda forma giymiş, yetişmiş Galatasaray formasını taşıyabileceğini teknik adama hissettirmiş bir oyuncu.

Emrah Bayraktar: "PSG maçında keşke Emin'e şans verilebilse"

Fatih Hoca keşke Şampiyonlar Ligi’nde de bu şansı Emin’e verse. PSG’ye karşı böyle bir oyuncunun forma giymesi maddi karşılık da bulabilir. Bizim sektörümüzde sadece eleştiren, birbirini acımasızca eleştiren bir yapıda. Ben bir öneri getiriyorum. Türkiye Kupası’ndan bahsediyoruz. Bu kupanın adı Türkiye. Zaten ne kadar yabancı oyuncu oynadığını biliyoruz. Türkiye Kupası’nda sadece Türk oyuncular oynasa. Ayrıca altyapıdan da birkaç oyuncuyla maça başlanacak dense birçok genç ismi izleriz. Kasımpaşa, Karagümrük… Birçok takımdan oyuncu izleriz. Hocası şans vermese Türk futbol kamuoyu bilmeyecekti. Gençlerin bilinmesi için bazı değişiklikler yapılması gerek.

Genç oyuncular için mesaj...

Bu ülkenin 81 vilayetinde yetenekli oyuncular var. Biz bu oyunculara şans versek çok iyi şeyler olacak. Türk futbolunda Türk milliyetçisiyim. Gençlere şans verelim. Bugün Emin olur, yarın başka oyuncular olur.

Taylan Antalyalı'nın performansını nasıl buldu?

Futbolu cazip kılan şey takım oyunudur. Bireysel olarak süper yetenekli olmanız bir anlam ifade etmez. Takımın tamamının bir şey ifade ettiği durumlar takım oyununun ortaya koyar. Taylan Antalyalı, genç milli takımlarda her yaş grubunda oynamış ve ön plana çıkmış oyunculardan biriydi. Taylan için sağında, solunda kim oynuyor? Bu çok önemli. Sizin genel performansınızı etkiler. Genç oyuncuların daha çok öne çıkması için diğer oyuncuların durumu önemlidir. Taylan önemli bir oyuncu. Ama dünkü oyunda ne yaparsa yapsın, öne çıkamaz.

Emrah Bayraktar'dan Fatih Terim yorumu

Fatih Hoca, düne kadar biraz daha sorumluluğu üstüne alan taraftaydı. Hoca dün ise “Yedek oyuncular kendisini gösterecek ki ben de şans vereyim” düşüncesindeydi. Fatih Hoca, farklı bir noktada. Ama sebep-sonuç ilişkisini kurmak insani bir dürtüdür. İlk 11’de Emin ile Yunus’u bir kenara koyduğunuzda Fatih Terim’in aldığı transferler. Hocanın açıklaması biraz ironik bir durum sergiliyor. Futbolcuların günlük performanslarına bakmak değildir futbol. Organizasyon içinde 1-2 oyuncu kötü oynayabilir. Fakat; bir felsefeniz olmalı.

Galatasaray’ın Eski Altyapı Antrenörlerinden Emrah Bayraktar, sarı-kırmızılıların gündemini değerlendirdi. Bayraktar, Tuzlaspor maçında şans bulan genç oyuncu Emin Bayram hakkında tespitlerini paylaştı. Emin Bayram ilk 11'de oynayabilir mi? PSG maçında şans bulacak mı? İşte bu sorular, Radyospor'da masaya yatırıldı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Emrah Bayraktar’ın açıklamaları şu şekilde:

Senin için hazırladığımız haberler