Emin Özkurt: Fernandao, hareketinden dolayı PFDK'ya sevk...

27.02.2018 - 16:56 | Son Güncellenme: 27.02.2018 - 16:56

Türkiye'nin en önemli Spor Hukukçularından Emin Özkurt, CAS'ta görev yapan ikinci hakim olarak önemli bir başarıya imza attı. Özkurt, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a bağlandı ve Beşiktaş - Fenerbahçe maçında Fernandao'nun yaşadığı gol sevinci ve ceza alıp almayacağı yönünde açıklamalarda bulundu.

'Sportmenliğe aykırı hareketten 1 ila 3 maç...'

"Pazar günü oynanan maçın yankılarını devam ediyor. Disiplin talimatı bu ve bunu gibi hareketleri düzenliyor. Sportmenliğe aykırı hareketler maddesi var. Futbolun değerini düşüren, federasoynun hakimiyetini düşüren, sportmenliğe aykırı hareketten 1 ila 3 maç müsabakadan men cezası verilir der. Maçı izleyen herkes kendince yorum yapabilir. Federasyonun daha önce verdiği kararlar var. Talisca'nın parmak hareketi, Robin van Persie'nin hareketi vardı ve Caner Erkin'in son dönemde yaşadığı durum vardı. "

'Fernandao'nun disiplin kuruluna sevk edileceği yönünde düşüncem var'

"Fernandao'nun bu hareketi, üç aşağı beş yukarı herkesin gözüne çarptı. Hakemin ceza vermediği durumda görüntülerden ceza verilebilir mi? TFF bir çözüm getirdi ve 75.madde uyarında yayıncı kuruluşun ses ve video kayıtları delil olarak kabul edilebiliyor. Ben kanaatim federasyon hukuk kurulunun Fernandao'yu disiplin kuruluna sevk edeceği yönünde düşüncem var. Disiplin kurulunun daha önce ceza verdiği kararları oldu. "

'Bütün problem PFDK'nın kararını gerekçeli olarak yazmamasından...'

"Bütün problem PFDK'nın kararını gerekçeli olarak yazmamasından kaynaklanmaktadır. Bunlar sonra unutuluyor. Gerekçeli olarak karar sunulmayınca ekosistemi bozuyorsun. Bu kurulların verdiği kararların önemli kayıpları var. Hisse senedi boyutu var, şans oyunları boyutu var, oyuncuların ve takımların prim durumları var. Eşit muamelede bulunmuyorlar. Bu takımlar şampiyonluk mücadelesi veriyor ve burada önemli bir kazanç var. Bunlar kolay kararlar değil. Hukuk kurulu sevk ederse disiplin kurulu perşembeden önce karar verir. Fenerbahçe itiraz ederse hemen değerlendirirler ve maç gününe bunun netleşmiş olacağını düşünüyorum. Hukuk kurulunun sevk etmemesini şaşırtıcı bulurum"

 

Senin için hazırladığımız haberler