Emin Özkurt: "Trabzonspor'un Burak’ın alacaklarını ödeme ihtimali..."

10.09.2018 - 16:58 | Son Güncellenme: 10.09.2018 - 19:58

Spor Hukuku Uzmanı Emin Özkurt, Trabzonspor ile Burak Yılmaz arasında yaşanan krizi Radyospor'da değerlendirdi. Trabzonspor haberlerine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Emin Özkurt: "Trabzonspor'un Burak’ın alacaklarını ödeme ihtimali..."

Spor Hukuku Uzmanı Emin Özkurt, Trabzonspor ile Burak Yılmaz arasında yaşanan krizi değerlendirdi. Özkurt, golcü futbolcunun hukuken haklı olduğunu ancak; bordo-mavili yönetimin Burak’ın serbest kalma riskini göze almayacağını tahmin ettiğini söyledi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Emin Özkurt’un açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Burak Yılmaz'ın yaptığı, şu aşamada şikayet değil alacak ödeme ihtarıdır"

Burak Yılmaz’ın Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na henüz başvurduğunu tahmin etmiyorum. Alacaklarının ödenmesi için TFF’yi bilgilendirmek suretiyle, Trabzonspor Kulübü’ne bir ihtarname gönderdiğini anlıyoruz. Trabzonspor’a gönderdiği ihtarnamenin bir suretini de bilgi için TFF’ye ilettiğini görüyoruz. Bu henüz şikayet aşamasında değil. Bu bir talep, bir başvurudur. Alacak ödeme ihtarıdır.

Trabzonspor açısından ne gibi riskler var?

Trabzonspor, Burak Yılmaz’a ödeme yapmazsa asıl o zaman risk var. Eğer Burak’ın alacakları 30 gün içinde ödenmezse; Burak Yılmaz’ın sözleşmesini, Trabzonspor’a 7 gün içinde göndereceği bir ihtarname ile fesih etme imkanı doğabilir. Böyle bir hak TFF’nin talimatlarında, sporculara ve antrenörlere tanınmış durumdadır.

"Kurumlarda devamlılık esastır, sözleşme yükümleri yerine getirilmeli"

Açıkçası Trabzonspor’un yeni yönetimi, yapılan sözleşmeden ötürü çok memnun değil. Burak Yılmaz’ın aldığı net ücret yüksek. Kur artışını da göz önünde bulundurduğunuzda Trabzonspor adına mali bir yük oluyor. Sayın Başkan Ağaoğlu’nun açıklamalarına hak vermek lazım. Ama sonuç itibarıyla kurumlarda devamlılık esastır. Sözleşmenin hükümlerinin yerine getirilmesi gerekir.

"Ödeme yapılmazsa Burak serbest kalabilir"

Burak Yılmaz’ın alacaklarının her ay düzenli ödenmesi gerekiyor. Burak’ın alacaklarını talep etmesi hukuki bir hak. Trabzonspor yönetiminin kurdaki dramatik artışı dile getirmesi de doğal. Fakat; burada hukuka, talimat ve yönetmeliklere bakmak gerek. Oyuncu ile yapılan sözleşme TFF’ye de bildiriliyor. Öyle tescil oluyor. Kulüp, bu ödemeleri taahhüt etmiş oluyor. Ödeme yapılmazsa Burak Yılmaz serbest kalır.

Trabzonspor bu riski göze alır mı?

Burak Yılmaz’ın bedelsiz ayrılma riski Trabzonspor açısından kötü olur. Nedenine gelince; Burak’ı bedelsiz olarak kaybetme durumu var. Benim tahminim; Trabzonspor Kulübü’nün Burak’ın alacaklarını ödeme ihtimali yüksek görünüyor.

(YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR, KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.)

Senin için hazırladığımız haberler