Emrah Bayraktar, Fenerbahçe - Galatasaray derbisini yorumladı: "Can alıcı nokta..."

11.04.2019 - 14:41 | Son Güncellenme: 11.04.2019 - 17:41

Emrah Bayraktar, Fenerbahçe - Galatasaray derbisini yorumladı: "Can alıcı nokta..."

Teknik direktör Emrah Bayraktar, Spor Toto Süper Lig’de bu hafta oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray ve Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçlarıyla ilgili fikirlerini paylaştı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Emrah Bayraktar’ın açıklamaları şu şekilde;

Fenerbahçe - Galatasaray derbisindeki beklentisi

İlgi çekici bir derbi olacak. Bu sene biraz daha anlamlı olacak. Galatasaray uzun yıllardır deplasmanda kazanamıyor, Fenerbahçe de alt sıralardan kurtulmak istiyor. 3 tane kontrol edebildiğimiz, 1 tane de kontrol edemediğimiz faktörler var. Taktiksel, fiziksel ve psikolojik faktörleri kontrol edebiliriz. Her iki takım da birbirini analiz etmiştir. Taktiksel olarak rakibi analiz edip ona yönelik oynamaktan ziyade doğru bir 11 ile çıkmak da faydalı olabilir. İki takımın da nasıl bir 11 ile çıkacağı önemli. Bir süredir birlikte oynayan iki stoper Galatasaray’da olmayacak. Herhangi bir pozisyondan bahsetmiyoruz.

"Stoperdeki iki ismin olmaması Galatasaray için bir dezavantaj"

İlk 11 içindeki en can alıcı noktalardan biri olan stoperde 2 ismin olmaması Galatasaray için handikap olabilir. Her iki takımın da fiziksel olarak fire vereceğini düşünmüyorum. Bu maçların özelinde maçın taktiği değil, psikolojik yönler öne çıkıyor. Galatasaray uzun zamandır kazanamıyor. Diğer boyutu da derbiden önce Başakşehir’in Beşiktaş ile oynayacak olması. Olası bir Başakşehir galibiyeti, Galatasaray’ı sahaya biraz daha gergin çıkmasına neden olacaktır.

Hakem faktörü ne kadar etki edecek?

Kontrol edilemeyecek yön ise ülkemize özeldir. O da hakem faktörüdür. Normal şartlarda hakemi bir faktör olarak saymamamız gerekiyor. Ancak; Türkiye’deki hakem kararları sürekli tartışılıyor. O noktadan sonra da ne taktik ne de bireysel performans konuşabiliyorsunuz. Taktiksel, fiziksel ve psikolojik faktörler ve hakem faktörü maçın gidişatını belirleyecek.

Fenerbahçe'nin duran toplardaki etkinliği

Ali Koç başkan seçildikten sonra gerginliğin biraz daha düştüğünü, azaldığını görüyoruz. İki başkanın da ortamı geren üslubuna rastlamadık. Maçın Fenerbahçe adına belirleyici tarafı duran toplar olacaktır. İçeride oynadıkları maçlarda duran topları etkili kullanabiliyor. Serdar oynar mı bilemiyorum. Galatasaray’da da etkili 2 kanat oyuncusu olmasına rağmen merkezden hücum gerçekleştirdiğini görüyoruz. İstatistiki verilere bakarsanız etkili kornerlerde Fenerbahçe ilk sırada. İçeride oynadığı maçlarda. Galatasaray dışarıdaki maçlarda alt sıralarda. Duran toplardan Fenerbahçe’nin etkili olabileceğini öngörebiliriz.

Beşiktaş - Başakşehir maçı için ne düşünüyor?

Beşiktaş’ın en büyük avantajı; bir önceki hafta farklı galip gelmesi. Beşiktaş’ın deplasmanda 7 gol atması önemliydi. Moral ve motivasyonlarını yükseltmiştir. Beşiktaş içeride seyirci avantajıyla beraber oynayacağı için bir avantajı olacaktır. Ama 2-0 öndeyken, Rizespor’un etkili ataklarını gördük. Oyun bambaşka bir yere gidebilirdi. Rakibine deplasmanda vermemesi gereken pozisyonları verdi. Başakşehir ise birlikte oynayan, disiplinli bir takım. 10.dakikada gol bulalım diye bir telaşları da yok. Başakşehir’in en büyük şansı bu olacaktır. Erken bir gol olmazsa beraberlik Başakşehir için avantaj olarak görünecektir. Bazen rakibi sıkacak bir noktaya götürebiliyorlar. İşin psikolojik tarafı budur.

Edin Visca vurgusu

Başakşehir’de herkesin malumu olmasına karşın Visca’ya önlem alınamıyor. Visca’nın performansından ziyade ona pasları atan kişiyi görmek lazım. Suyun akışını keser ve Visca’nın topla buluşmasını engellerseniz rakibin hücum anlamında etkili bir bölgesini durdurursunuz. Burak’ın da rakip defansı dağıtan bir yapısı var. Beşiktaş – Başakşehir maçı da ilgi çeken bir maç olacak.

Senin için hazırladığımız haberler