Emrah Bayraktar'dan ibra ve Beknaz açıklaması: "Kırgınım, çünkü..."

30.03.2019 - 17:55 | Son Güncellenme: 30.03.2019 - 20:55

Emrah Bayraktar'dan ibra ve Beknaz açıklaması: "Kırgınım, çünkü..."

Galatasaray Eski Altyapı Sorumlusu Emrah Bayraktar, sarı-kırmızılıların gündemine dair dikkat çeken açıklamalar yaptı. Radyospor'da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Bayraktar'ın açıklamaları şu şekilde;

Mustafa Cengiz'in ibra edilmemesini nasıl yorumladı?

Mustafa Cengiz göreve gelirken üyelere nasıl teşekkür ettiyse, şu anda kendisini ibra etmeyen genel kurula da saygı göstermek zorunda. Bu konuda 1-2 kişi karar vermiyor. Sizi oraya teveccühle göreve getirdiler. Sizi nasıl seçiyorlarsa eleştirme ve ibra etmeme hakkına da sahiptirler.

İbrasızlık futbol takımını etkiler mi?

Yabancı ve profesyonel futbolcular. Kullandıkları dilde Galatasaray'ın idari yönden yaşadıklarını çok anlatması gerektiğini düşünmüyorum. Ayrıca böyle bir olayın Galatasaray'ı şampiyonluk yolunda etkileyeceğini düşünmüyorum. 

Beknaz nasıl keşfedildi?

Beknaz'ın ağabeyi Türkiye'de üniversitede okuyordu. Bizim düzenli yaptığımız bir seçmede Beknaz'ı gördük. Daha sonra da kulübe kazandırmak istedik. Futbolcunun lisans konusu uğraştırdı. Keşfetmek için bir boyutu. Lisansını çıkartmak ve kulübe kazandırmak da zor bir konuydu. Bayağı çaba göstermiştik. Yetenekli oyuncuyu keşfetmenin yanı sıra gelişimini de desteklemek gerekiyor. Oyuncuyu her anlamda geliştirmek durumundasınız. Futbolcuyu yukarılara hazırlamanız gerekiyor. 

Emrah Bayraktar: "Kırgınlıklarım var"

Beknaz'ın kulübe adapte olması adına Türkçe eğitimler aldırdığımızı hatırlıyorum. Özel çalışmalar yaptığını da çok iyi biliyoruz. Beknaz'ın yaptıkları iyi şeyler beni şaşırtmıyor. Futbolcunun arkasında bir emek vardır. Bütün dünya Galatasaray'ın oyuncusu Beknaz'ı konuşur. Parayla karşılığı olmayan bir reklamdır. Ama başkan onu bir malzeme olarak kullanır. Bu futbolcuya emek veren bir insan olarak elbette kırgınlıklarım var. 

"Başkan Mustafa Cengiz kendisini bizim yerimize koysun"

Başkan kendisinin yaptığı işlerin övgü görmemesiyle ilgili şikayet ediyor. Biraz da kendisini bizim yerimize koysun. Genel Kurul kendisine övgü göstermedi. Demek ki bazı şeyler karşılıklı.

Türkiye'de yabancı futbolcuların değeri düşüyor mu?

Bir ülkeye gelen oyuncuların bonservis bedeli, ülkenin futbolunun değeriyle ölçülür. Kulüplerin Avrupa'daki sürdürülebilir başarıları, milli takımımızın düzenli olarak turnuvada yer alması ve başarı elde etmesi, ligimizin daha fazla izleniyor olması, uluslararası Türk oyuncu ve teknik adamların Avrupa'da yer alması gibi şeyler değer katan şeylerdir. İlk aklıma gelen şeyler bunlar. Bunlar yoksa ülkenize gelen oyuncuların değeri elbette düşebilir. Başka ülkelerdeki oyuncular değer kazanıp başka ülkeye gidebiliyor.

"Cengiz ve Çağlar gibi oyuncuları daha çok üretmeliyiz"

Bizim ülke futbolu olarak bir yol haritası belirlememiz gerekiyor. Beşiktaş'ın Larin'i, Fenerbahçe'nin de Frey'i transfer etmemesi gerekiyor kısacası. Tribünlerde adını bile hatırlamadığımız yabancı oyuncular bu ülkeye geldi. Futbolumuza değer katma anlamında konuşuyoruz, Cengiz, Çağlar gibi isimleri daha çok üretmeliyiz. Bir yerlerden başlamak gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler