Emrah Bayraktar'dan rapor açıklaması: "Güzel bir fıkra olarak görüyorum"

06.12.2018 - 14:29 | Son Güncellenme: 06.12.2018 - 17:29

Emrah Bayraktar'dan rapor açıklaması: "Güzel bir fıkra olarak görüyorum"

Galatasaray’ın Eski Altyapı Sorumlusu Emrah Bayraktar, sarı-kırmızılılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, Ozan Kabak, Yunus Akgün ve Atalay Babacan ile ilgili, “Gönderilebilirler” şeklinde rapor verdiği yönünde çıkan haberlere yanıt verdi. Bayraktar, ”Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Bu haberlere sadece gülüyorum. Bunu güzel bir fıkra olarak görelim” yorumunu yaptı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Emrah Bayraktar’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Son izlediğimiz derbi bizi karamsarlığa itti"

En son izlediğimiz derbi bizi karamsarlığa itti. Derbideki oyun kalitesi düşüktü. Sporseverler, neredeyse tüm ligleri izliyor. Karşılaştırma yetisi olduğu için daha kaliteli futbol bekliyor. Ben de bir futbolsever ve teknik adam olarak güzel futbol arzu ediyorum.

Keçiörengücü - Galatasaray maçında gençleri nasıl buldu?

Böyle maçlara büyük takımların konsantre olması kolay değil. Suni çim sahada oynadılar. Sevindirici taraf; teknik adamın genç oyunculara şans vermesiydi. Keşke, büyük takımların rakibin durumuna göre sahaya çıkma zorunluluğu olsa. Mesela; Keçiörengücü yabancı oyuncu oynatmıyor. Galatasaray da böyle maçlarda yabancı oyuncu oynatmasa. Böyle daha iyi olabilir.

Celil Yüksel yorumu...

Celil Yüksel benim beğendiğim oyunculardan biri. Keçiörengücü maçında da oynadı. İyi işler yaptı. Genç oyuncuları bulmak, yetiştirmek bizim asli görevimiz. 20 yıla yakındır Türk futboluna genç oyuncu gelişimi noktasında emek veriyorum. Nasıl bir yol haritası çizilmeli konusunda da makaleler yazdım, televizyonlarda konuşmalar yaptım. Ne yazık ki ülkede bir altyapı kültürü yok. 144 tane profesyonel kulüp var. Neredeyse tamamında elimin değdiği, yetiştiği oyuncular var. Bu benim için bir mutluluk kaynağı. Bizim kültürümüzde tevazu vardır. Bir iş yaparsın ve takdir beklersin. Ancak; herkes kendiyle ilgili övgü sunma noktasına geliyor. Diğer oyuncular da değerli oyuncular. Bu çocukların Türk futboluna hizmet etmesi sevindirici.

Ozan, Atalay ve Yunus için gitsin raporu verdi mi?

Bu haberlere sadece gülüyorum. Bunu güzel bir fıkra olarak görelim ve hayatımıza devam edelim. Ben geldiğimde bu oyuncularla çok fazla çalışma şansı bulamadım. Uzun  bir süre sakatlardı. Ben Galatasaray’da 1 sezon çalışmadım. Altyapının en iyi olduğu dönemlerde PAF Takım antrenörüydüm. Galatasaray’ın altın çocuklarıyla birlikte çalıştım. Bazen böyle fıkra türü, gülümseten haberler çıkıyor. Bir tarafı parlatmak için diğer tarafı karartmak futbolda olan şeyler. Biz neyin ne olduğunu biliyoruz ve sadece gülüp geçiyoruz.

"Avrupa'da oynayabilecekleri zaman gitsinler"

Bu oyuncular keşke Avrupa’ya gidebilse. Ama oynayabileceğine emin olacağımız zaman gitmeleri daha doğru. Galatasaray’da şans bulmaları çok önemli. Ancak; gideceği kulüpte de oynayabilecek durumda olması çok önemli. Zamanlamasını da kulüp ve oyuncu yapacaktır. Ayrıca bu milli takımı da etkileyecektir. Bu fikirdeyim.

Senin için hazırladığımız haberler