Emre Belözoğlu: 'Bu günlere gelmemde Galatasaray...'

12.01.2018 - 22:20 | Son Güncellenme: 12.01.2018 - 22:20

Emre Belözoğlu: 'Bu günlere gelmemde Galatasaray...'

Medipol Başakşehirli futbolcu Emre Belözoğlu, Tivibu Spor'un TBT Şov programında Nihat Kahveci'ye özel açıklamalarda bulundu.

"Bu sene şampiyonluk yarışında 2 adım daha öndeyiz..."

Önde oynama iradesini bu takım gösterdi. Bunun sürekliliğini sağlayabileceğini de kamuoyuna gösterdi bu takım. Her şeyden önce bunu kendisine gösterdi. Bence bir oyuncunun bunu kendine göstermesi, yüzleşmesi her şeyden daha önemli. Geçen seneye göre şampiyonluk yarışında 2 adım daha önde olduğumuzu düşünüyorum. 

Ancak tabii ki futbol çok değişken. Özellikle Türkiye Ligi çok enteresan bir lig. Burada biraz sistemsizlik sistem gibi. Beşiktaş Avrupa'nın önemli takımlarından birini yenip sonrasında ligimizin orta sıralı takımlarından birine yenilebiliyor. Biz konsantrasyonumuzu devam ettirebilirsek ve hedef maçlarımızı kazanabilirsek geçen seneye göre şampiyonluk şansımzın daha yüksek olduğunu düşünüyorum.

"Cenk Tosun'un en büyük handikapı hocası olacak..."

Cenk Tosun adına çok mutluyum. Son dönemde futbolcularda yabancı kuralıyla birlikte bir özgüven kaybı olmuştu. Ancak bizim Avrupa'ya gittiğimiz döneme göre şu anda futbolcuların Avrupa'ya gitmesi daha kolay. Ben Cenk Tosun'un çok profesyonel olduğunu gördüm milli takımda. Kendini geliştiren ve yeterli görmeyen bir futbolcu. Takımdaşlığı da yüksek bir futbolcu Cenk. İngiltere Ligi forvetler için biraz daha zor bir lig. Çok temas var çünkü. Ancak gol vuruşu çok yüksek olduğu için başarılı olacaktır. Cenk Tosun'un en büyük handikabı bana göre hocası. Bunu söylemek zorundayım çünkü zamanında benim de hocamdı.

"Bu günlere gelmemde Galatasaray..."

Futbolcu bu oyunun merkezindedir. Futbolcu futbolun en değerli aktörüdür. Teknik adamların da önündedir. Ben de belki bir gün teknik adam olacağım ama bu bir gerçek. Bazı takımlarda kendimizi ait hissedersek ve hem sahada hem saha dışında o hal diliyle bunu gösteriyorsak sen o takıma ait oluyorsun. Ben bunu saha dışında çok net bir şekilde hissediyorum ki benim alt yapım Galatasaray. Benim orada çok güzel günlerim geçti. Bana çok şey öğretti Fatih Hoca ve oradaki hocalarım. Bugünlere gelmemde Galatasaray alt yapısının ve Galatasaray'ın bana katkısını hiçbir zaman inkar etmedim.

"Beni sokakta gören insanlar..."

Ancak Fenerbahçe'ye kendimi ait hissettiğim için bunu sokakta bana taraftar hala hissttiriyor. Şu an beni sokakta insanlar görüp hala sarılıp ağlayabiliyor.

"Ne yazık ki Fenerbahçe'de bunu yaşadım..."

Yöneticilerin ve teknik adamların yaklaşımları bazen kulüpleri temsil etmiyor bence. Oradaki kişisel durumlar, konumlar devereye giriyor. Ne yazık ki ben bunu Fenerbahçe'den ayrılırken yaşadım . Avrupa'da takımlar bunu yaşatmaz oyuncuya. Bir takımın kaptanını mektupla takımdan gönderemezsin.

"İleride yönetici olursam..."

İlerde bir gün yönetici olursam takımın kaptanını bu şekilde yollamam ben. Kolum kesilir  yine mektupla oyuncu yollamam. Ne yazık ki ben o dönem bunu yaşadım. Benimle beraber bir kaç oyuncu daha bunları yaşadı. Gerçekten üzülmüştüm.

BU HABER AJANSSPOR TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

Senin için hazırladığımız haberler