Emre Belözoğlu'ndan Transfer Açıklaması: Ahmed Touba İle Sözleşme İmzaladık

30.06.2022 - 14:50 | Son Güncellenme: 30.06.2022 - 16:14

Süper Lig takımlarından Medipol Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu, Ahmed Touba ile sözleşme imzaladıklarını açıkladı. İşte Belözoğlu'nun transfer açıklaması.

Emre Belözoğlu'ndan Transfer Açıklaması: Ahmed Touba İle Sözleşme İmzaladık

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu, Ahmed Touba ile sözleşme imzaladıklarını açıkladı.

"Tolga Ciğerci ile maddi anlaşmazlık oldu"

beIN Sports'a konuşan genç teknik adam, "Tolga Ciğerci her şeyden önce çok değerli bir insan, beraber de oynadığım bir oyuncuydu. Tolga'nın kalmasını da ben de istedim, yönetimle de paylaştım. Yönetim de istiyordu. Tabii ki Türkiye'deki spor ekonomisinin son senelerde ne yazık ki gelmiş olduğu noktayı düşündüğünüzde kulüpleri yöneten kişilerin de işleri kolay değil. 

4-5 sene önce kazanmış olduğunuz paraları, TL bazında aynı şekilde kazanmaya devam ediyorsunuz. Ne yazık ki yabancı para birimleri bu kadar değerlenirken oyuncuların da kazançları bir o kadar TL'ye vurulduğunda artmaya başladı. Kulüplerin gelirleri sabit, oyuncular da haklı olarak daha fazla para kazanma istekleri var. Burada Tolga'nın anladığım kadarıyla bire bir içinde dahil olmamakla birlikte maddi anlamda anlaşmazlıklar oluştu. Buna bağlı olarak böyle bir karar almak zorunda kaldık. Açıkçası Tolga'nın takımda kalmasını istiyordum.

"Ahmed Touba ile sözleşme imzaladık"

Hollanda Ligi'nde RKC Waalwijk forması giyen savunma oyuncusu Ahmed Touba ile sözleşme imzaladık. Cezayir Milli Takımı'nın güncel oyuncusu. Sol stoperimize güç katacağımızı düşünüyoruz. Mukavele imzaladı. Pazartesi günü bizle beraber olacak inşallah. Ön tarafa da bizim bitiricilik problemlerimizi çözecek, girdiğimiz pozisyonları değerlendirme de takıma yardımcı olacak 1-2 oyuncu daha düşünüyoruz. Ama ekonomik şartlarımız müsaade ettiği sürece. Tabii ki transfer anlamında Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor gibi takımlarla karşı mücadele etmek imkansız gibi bir durum. Ama elimizde çok iyi bir kadro var. Küçük dokunuşlarla onlarla mücadele edebilecek potansiyelimiz olduğunu düşünüyorum.

"Okan Buruk, Galatasaray'ı hak etti"

Okan Buruk benim hayatımdaki en yakın 2-3 dostumdan bir tanesi. Hayatımda tanıdığım en naif insanlardan biridir. Hırslıdır, yarışmacıdır. Oyunculuğunu teknik adamlığına da taşıdı. Kulübümüzde şampiyonluk yaşadı. Galatasaray'ı hak etti, orada da başarılı olacağına inandığım çok sevdiğim bir abim, dostum. Kendisine başarılar diliyorum. Galatasaraylıydı, tekrar Galatasaray'a geri döndü. Okan abi benim için değerli bir isim. Kendisinin başarılı olmasını diliyorum.

"İnşallah UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne kalmak istiyoruz"

Başakşehir'e gelirken hiç düşünmeden geldim. Konumu ve durumu ne olursa olsun her zaman burada çalışmaktan mutlu olacağımı yöneticilerimiz biliyorlardı. Oyuncularımın çabası olmasaydı buralara gelemezdik. İnşallah UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne kalmak istiyoruz. Benim amacım topa sahip olmak ve tehditkar oynamak. Bence takım, topa sahip olan ve ceza sahası içinde topla buluşmak isteyen bir yapıya büründü.

Efe Arda Koyuncu ve Arda Güler hakkında 

16 yaşında bir genci, bizim için çok önemli bir maçta Galatasaray'a karşı oynattık ve o da çok iyi bir oyun ortaya koydu. O kararı vermek benim için zor olmadı. Genç oyuncuları beslerken korumamız gerekiyor. rda Güler, çok yetenekli ve çok değerli bir oyuncu. Onun çok akıllı olduğunu ve futbolu hayatının merkezine koyduğunu bildiğimden Avrupa'da ülkemizi temsil edebilecek büyük bir yetenek olduğunu düşünüyorum.

Jorge Jesus hakkında düşünceleri  

Fenerbahçe'nin olabilecek en doğru teknik direktörü getirdiğini düşünüyorum. Sabırlı olurlarsa inandıkları kişilerin arkasında dururlarsa takımın başında doğru bir isim var." dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler