Emre Belözoğlu: "Faruk Koca ile kader birliği yapmak onurdur"

17.12.2023 - 18:18 | Son Güncellenme: 17.12.2023 - 18:27

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, hakem Halil Umut Meler'e saldırdığı için tutuklanan Faruk Koca hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar.

Emre Belözoğlu: "Faruk Koca ile kader birliği yapmak onurdur"

Trendyol Süper Lig'in 15'inci haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor karşı karşıya gelmiş ve maç 1-1 berabere bitmişti. Son düdüğün ardından sahaya inen MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, müsabakanın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk atmıştı. Türk futbol gündemini sarsan bu olay üzerine Faruk Koca tutuklandı. Ayrıca Koca, ömür boyu sahalardan men edildi. 

Emre Belözoğlu, Faruk Koca'ya sahip çıktı

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Faruk Koca'nın istifasının ardından başkanlığa seçilen İsmail Mert Fırat ile kameralar karşısına geçeren basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Belözoğlu, Faruk Koca ve takıma sahip çıktı.

"Faruk Koca ile kader birliği yapmak benim için onurdur"

Emre Belözoğlu, "Başkan Faruk Koca ile kader birliği yapmak benim için çok büyük bir onurdur. Birlik olmalıyız. Zaman birlikte olma zamanı. Başkanımıza ve oyuncularımıza sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Faruk Koca’nın Futbolumuza Yumruğu
Habere Git

"Geçmişte birçok kez fair-play ödülleri almış bir başkan"

Emre Belözoğlu, "Başkanımız Faruk Koca, Ankaragücü'ne yıllarını vermiş birisi. Geçmişte birçok kez fair-play ödülleri almış bir başkan. Bu tarafın da unutulmaması gerek diye düşünüyorum" diye konuştu.

"Tek suçlu varmış gibi algıya gerek yok"

Belözoğlu, "Başkanımızı ziyaret ettim. Kendisi üzgün olduğunu söyledi. Olmaması gerek bir olaydı ama her yaşananın da tek bir suçlusu varmış gibi algı oluşturmaya da gerek yok" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler