''Emre Belözoğlu'na para cezası verilmesi kafa karıştırıyor''

25.04.2017 - 18:53 | Son Güncellenme: 25.04.2017 - 18:53

Spor hukukçusu Alpay Köse, Radyospor'da, Emrah Karalinç ve İlker Koç'a Başakşehirli futbolculara verilen cezaları değerlendirdi.

İşte o açıklamalar:

Burada 4 oyuncuyla ilgili 2 ayrı kategoride ceza verildi. Burada ilk grupta oyunculara 1 ile 3 maç arası ceza verilmesi bekleniyordu. Volkan Babacan en az cezayı alırken, Emre Belözoğlu hiç ceza almadı. Emre'ye sadece para cezası verilmesini ben uygun bulmuyorum. Bu ayrım neden oldu anlamak güç, bir açıklaması falan yapılmamış. Emre neden ceza almadı bunun kamuoyuna açıklanması lazım. Ufuk Ceylan ve Yalçın Ayhan saldırıdan ceza aldılar, bu oyuncular fiziksel müdahalede bulundukları için daha ağır ceza aldılar. Tabi bu isimler cezalara itiraz edeceklerdir.  Maalesef, 6222 uygulanmasında çok ciddi sıkıntı yaşanıyor. Şike davasından sonra bu maddenin uygulanmasında sıkıntı yaşanıyor. Eğer bu maddeden ceza verilirse futbolculara, o zaman maçlara gidemeyecekleri gibi karakola gidip imza vermeleri gerekiyor.

Basın mensupları şikayetçi olursa, hapis cezası alabilirler fakat mahkeme bu cezaları erteleyebilir; para cezasına çevirebilir.

Burada cezalarda erteleme söz konusu olabilir, özür dilenmiş olması iyi niyet olarak görülebilir.

Beşiktaş - Lyon maçıyla ilgili yeterince girişim yapılmadı bundan kaynaklı cezalar alındı, bundan sonra takiplerin iyi yapılması gerekiyor. Beşiktaş Kulübü hak sahibi ama TFF de Beşiktaş'a destek olmalı.

AJANSSPOR ÖZEL HABER

KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Senin için hazırladığımız haberler