Emre Belözoğlu'ndan Erol Bulut sözleri, Ümit Özat'a yanıt!

29.03.2021 - 12:56 | Son Güncellenme: 29.03.2021 - 21:14

Fenerbahçe haberleri... Teknik direktör Erol Bulut ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de sportif direktör Emre Belözoğlu takımın başına geçti. Belözoğlu, basın toplantısı düzenleyerek açıklamalar yaptı. Emre Belözolu, Erol Bulut ve şampiyonluk yarışı için neler söyledi? İşte yanıtı...

Emre Belözoğlu'ndan Erol Bulut sözleri, Ümit Özat'a yanıt!

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig
'de lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisine düşen Fenerbahçe'de Erol Bulut ile yolların ayrılmasının ardından sportif direktör Emre Belözoğlu takımın başına geçti.

Emre Belözoğlu, Erol Bulut ile yaşanan ayrılık, kalan haftalardaki planı ve şampiyonluk mücadelesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

A Milli Takım'ın performansını değerlendirerek sözlerine başlayan Emre Belözoğlu, "Hepiniz hoş geldiniz. Ülkemiz ve dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini biliyoruz. Koronavirüsün bitmesini diliyorum. A Milli Takımımızın gösterdiği performans mutlu etti. Ülkemizin yüzünü güldürdüler. İnşallah sonu da güzel olur." dedi.

Ozan Tufan sözleri: 'Değerli oyuncu'

Emre Belözoğlu, Ajansspor muhabiri Barış Şehirlioğlu'nun Ozan Tufan'la ilgili sorusuna ise; "Ozan Tufan saha içinde birlikte oynadığım, gelişimine şahit olduğum oyunculardan biri. Eksikliğini gördüğümde söylüyorum. Biraz sinirleniyor, üzülüyor. Futbolcunun gerçeğidir. Bazen ona gerçeği söylemeyen kişileri etrafında barındırırlar. Ozan Tufan'ın geleceğinin iyi şekilde ivmeleneceğini düşünüyorum. Beşiktaş maçında oyuna girdi, bir anda tempo değişti. Ozan Tufan'ı da geliştireceğiz. Futbolcu, gelişmeye devam etmelidir. Kendisini yeterli gören oyuncu kaybetmeye mahkumdur. Her gün yeni bir hedef koyayacaksın. İstikrarı olmalı. Ozan Tufan da çok önemli ve değerli bir oyuncu. Her oyuncumuza çok ihtiyacımız var." cevabını verdi.

Erol Bulut'un ayrılık süreci hakkında ise Belözoğlu, "Erol Bulut hocamıza burada yaptığı hizmetler, çalışkan ruhuyla ortaya koymuş olduğu irade için teşekkürler. Onunla çalışmak bizim için keyifliydi. İyi bir tecrübe oldu. Kendisine bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum."  diye konuştu.

Son 10 haftada amacının başarılı olmak olduğunu vurgulayan Emre Belözoğlu, "Sezon sonu için kafamda hiçbir plan yok. Yapmam gerekenin ne olduğunu biliyorum. Kalan 10 maçta en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Hem zekamı hem de kalbimi koymaya devam edeceğim. Fenerbahçe'ye hizmet aynıdır. Teknik direktör biraz daha farklı. 10 hafta sonra inşallah tüm Fenerbahçelilerin yüzünü güldürmek. 7 senedir oluşan sıkıntılı ortamı dağıtabilmek." şeklinde konuştu.

Sarı lacivertli takımın kadro yapısından bahseden Emre Belözoğlu, "Oturmuş bir şablon var. Olumlu ya da olumsuz neler olduğunu değerlendiriyoruz. Oyunu daha iyi hale getirmemiz gereken yerler var. Özellikle iç saha performansı. Bunun üzerine çalışıyoruz. İç saha performansı üzerinde biraz daha fazla çalışacağız. Topa daha fazla hakim olan, pragmatik çözümlerle çözmeye çalışacağız." açıklamasını yaptı.

En iyisini yapmak için mücadele edeceğini söyleyen Belözoğlu, "Fenerbahçe, buraya gönül verenlerin herkesin Fenerbahçe'sidir. Herkesin kendine has değerlendirmesi var. Bu ülkede en uzun süre futbol oynayan futbolcu olarak, geliştirmeye çalıştığım özellikleri arkadaşlarıma anlatmaya çalışacağım. Fatih Terim, Sergen Yalçın, Şenol Güneş... Hepsine saygı duyuyorum. Bana ne görev verilirse verilsin en iyisini yapmak adına mücadele edeceğim. İnandığım değerlerden vazgeçmeyeceğim." ifadesini kullandı ve ekledi:

"Şampiyonluk için her türlü ihtimal söz konusu. Her puanın her zerresine talibiz. Arada 5 puan fark var. Oynanmamış bir maçı 3 puan olarak hesaplamıyorum Beşiktaş'ın. İşimiz kolay değil. Fenerbahçe'nin genlerine daha uygun, hitap eden bir oyun oynatmayaca çalışacağız. "

"Erol Bulut'un işine kimse karışmadı"

'Erol Bulut'un işine karışıldı mı?' sorusuna Emre Belözoğlu, "Fenerbahçe çok büyük bir değer. Sayın başkanımız cefakarca çalışıyor. Erol Bulut, Başakşehir'de hocalığımı yaptı. Biz Erol Hoca ile birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Maç biter, her şeyi değerlendiririz. Futboldan sorumlu tek kişi bendim. Kendisiyle, tercihleriyle, oyun dizilişiyle alakalı rahatsız edici bir konuşma yapmadım. Bu konuda en son konuşacak kişi de benim. Bunu ben kendime zul görürüm. Sayın Başkan Ali Koç da öyle. Burada şampiyonluklar da yetmez. Biz Erol Bulut'a iyi bir ortam sağlamaya çalıştık. İnsanız hatalarımız olabilir. Ama hiç kimse kimsenin işine karışmadı. İyi bir teknik adam da işine kimseyi zaten karıştırmaz. Volkan Demirel'e de veren bilgiler de Erol Bulut'un ekibinden isimlerdir. O kağıtta, Erol Hoca'nın ekibinden biridir. Kendisine haksızlık yapmayalım. "cevabını verdi.

"İyi bir takımımız var"

Emre Belözoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Allahyar ayrıldıktan sonra oyuncular aldık. Samatta, Premier Lig'e gitmiş Aston Villa'da istediğini bulamayan, çıkış arayan bir oyuncuydu. Cisse, 20'den fazla gol attı. Vedat'ı sattık. Planlama yaparken, mevcut ligi bilen oyuncular üzerinden de gittik. Futbolda bazen hesaplar tutmaz. Çok büyük beklentiniz olan oyuncudan karşılık göremeyebilirsiniz. İyi bir takım kurduk. Hatalarımız da oldu. Herkesin bence iç saha üzerinden bir değerlendirmesi var. Oyunun gelişmesi için uğraşıyoruz. Fenerbahçe, anında reaksiyon vermeli. Topu tekrar kazanacağını hissettiren bir takım olmak istiyoruz. 10 hafta 2 aya bile denk gelmiyor. Biz Fenerbahçe'nin başarısına inanıyoruz. Her türlü sorumluluğu da alacağız. 

Yeni ekipte kimler olacak?

Kovid-19 olan 2 tane hocamız var. Selçuk Şahin'i de o yüzden aşağıya indirdik. Bir kulübün tabii ki hiyerarşisi var. Aynı ruhla hizmet edecek arkadaşlar var. Fenerbahçe gel dediğinde geldik, git dediğinde gittik. Biz Fenerbahçeliyiz. Yeni ekibin içinden yurt dışından bir hoca olacak. Yine Türkiye Ligi'ni tanıyan bir kişi daha olacak. Bunu da en yakın zamanda açıklayacağız. 

Sportif direktörlük görevime vakit ayıracağım. Orada da Fenerbahçe'nin kendi problemleri var. Bizden beklentileri olan oyuncu-menajer ilişkilerine dayanan bir durumlar. Biz aslında bu senenin takımını yaparken, yüzde 80 oranında bir sonraki takımı hesaplamıştık. Biz olsak da olmasak da ufak dokunuşlarla ligi sonuna kadar götürebilir. Ben aynı zamanda sportif direktörlük görevine devam edeceğim. 

Skorlar inşallah bizi destekler. Şu anda önceliğimiz saha. İki yere bölünmüşüz gibi bir algı oluşmasın. Ligin son haftalarında geldik. Başkanımız ve yönetimle görüştüğümüzde kendileri bana görevi verdiler. Bizden ne isteniyorsa elimizden geleceği yapacağız. 10 haftayı programlamaktan başka kafamda başka bir şey yok. Başka bir şey düşünmüyorum. Ekibimize saha içine 1-2 kişi dahil olacak. Biz Fenerbahçe'nin beklentilerini karşılarsak sezon sonunda değerlendiririz. Sonunu düşünen kahraman olamaz diye espri de yaptık. Fenerbahçelilere mutlu olacakları bir takım için göreve soyundum. Elimden geleni Fenerbahçe'nin menfaatleri için ortaya koyacağım. 

Sezon başında da söylemiştim. Birçok hedefim ve hayalimden vazgeçerek bu göreve başladım demiştim. Futbol bilgisi olan birine sorsanız, benim kariyer planlamamın bu şekilde devam edeceğini düşünmezdi. Bu kendi kariyer planım değildi. Ama Fenerbahçe'nin içindeki süreç bizi buraya iter. Pişmanlık duymam. Futbolcu, sportif direktör olarak en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Beğenenler oldu, beğenmeyenler oldu. Futbola ne kadar hizmet edersen et, hata yaptığını düşünenler de var. Ben kendi kariyer planımı bu şekilde yapmadım. Sonuç bizi buraya getirdi. Bundan sonra da taşın altına elimizi sokmaya devam edeceğiz. 

Ben de bu ülkenin yetiştirdiği önemli oyunculardan biriydim. TFF'nin bu şampiyonlukları dahil edeceğini temenni ediyorum, öyle inanıyorum. Çok değerli isimleri Süper Lig'in adının önüne koyduk, onları yok sayamayız. Bununla ilgili de en doğru karar çıkacaktır. 

Özat'a cevap: 'Herkes karakterini sergiler'

Fenerbahçe'nin eski kaptanı Ümit Özat'ın açıklamalarına dair de konuşan Belözoğlu, "Üzülüyorum. Neden üzülüyorum? Ümit Özat ile sadece birlikte milli takımda oynadık. 10-15 maç oynamışızdır. Antrenörlük döneminde de kulübeye gidip selam vermişimdir. Fenerbahçe'nin menfaatine iş gelip dayandığında söylemem gerekenler olabilir. Çok söylemem gerekse de konuşmamam gerekiyor. 10 haftada bütün enerjimi Fenerbahçe'ye vermek istiyorum. Fenerbahçe formasını 1 dakika bile giymiş her futbolcu benim için değerlidir. Saha dışına çıkınca, futbolculuğun ne kadar zor olduğunu bilirim. Hiçbir arkadaşım için bu kadar rahatça, fütursuzca laflar söylemem. Günün sonunda herkes kendi karakterini sergiler. " dedi.

İsmail Kartal, Fenerbahçe'ye mi dönecek?

İsmail Kartal iddialarına ise Emre Belözoğlu, "Sezon başında Serkan Reçber ile bazı görüşmelerimiz olmuştu. Devam etmedi. Bilgi alış-verişi şeklinde oldu. İsmail Kartal ile 3 Temmuz'u yaşadık. Değerli bir ağabeyimdir. Kendisiyle görüşmemiz olmadı. Erzurumspor'dan ayrılması bizle alakalı bir durum değil." yanıtını verdi.

Belözoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:

Ersun Yanal ayrıldıktan sonra pandemi başladı. Genç oyuncuların kendilerini geliştirebileceği fırsatlar bulabildi. Bütün genç oyuncular çok zaman kaybetti. A Takım içinde Arda gibi diğer kardeşlerimizi de görmek isterim. Bora, yine bizle beraber olacak. Kemal bizle birlikteydi. Her altyapıdan gelen Fenerbahçe'de oynayamaz. Fenerbahçe'nin altyapısından değerli isimlerin çıkması en büyük isteğim. Pandemi biraz engelledi.

Bu A Milli Takım'da oynamak çok zor. Çok iyi oynuyorlar. Bu milli takımda oynayamayabilirdim. Çok zor (gülerek). Her oyuncumuz değerli ve milli takımda oyuncularımız var. Oyun sistemiyle birlikte golcülerin de istedikleri yerlerde olacağını düşünüyorum. Oyuncular da kendi performansını değerlendirebilir. Oyuncuları saf zannetmeyin. Kendini geliştirmek için uğraşan çok oyuncular var. Biz enkaz falan almadık. Erol Bulut da bizden önce bunları yapmaya çalıştı. 

Çok hoca ile çalıştım. Sahanın içinde olmak, hataları tekrarlamamak, doğru dokunuşlar yapmak önemli. Onların hocası olarak onlara dokunmaya devam edeceğim. Taktik anlamda, 'öyle bir taktik oluşturmam' ya da 'böyle bir hoca olmam' dediğim insanlarla da çalıştım. Mesafe teknik adam-oyuncu konusunda olmalıdır. Saha içi tecrübem var. Kendimi en iyi şekilde hazırlamaya çalışacağım. 

Her maçı kazanmak için oynayacağız. Bunu net şekilde hissetireceğiz. Bazen futbolda skorlar gelmiyor. Fenerbahçe tarihinde, kazanması gereken maçları kaybettiği dönemler de yaşamıştır. Biz kazanmayı istediğimizi sahada göstereceğiz. Her maç çok önemli. En önemli maç ilk maç. Geçen sene de Denizlispor gelmişti. Sonumuzu çok düşünmeden görev yapacağız. En iyisini yapmaya çalışacağız. 

Her planın devamı da yapılmış. 10 haftada ne yapmam gerekiyorsa yapacağım. Önce Samandıra'nın mutlu olması gerekiyor. Bunu yapmaya çalışacağız. Ondan sonra sezon sonu gelir. Sezon sonunda Başkanımız Ali Koç'un mutlaka devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bize layık görecekleri her türlü planlamada da oluruz. 

Senin için hazırladığımız haberler