Emre Belözoğlu'ndan flaş açıklamalar!

06.06.2017 - 17:41 | Son Güncellenme: 06.06.2017 - 17:41

Emre Belözoğlu'ndan flaş açıklamalar!

Hedeflerimizin üstünde bir sezon oldu

Gerçekçi olmak gerekirse sezonu bu noktada sonladıracak bir performans beklemiyorduk ama yine sezonun ilk 4 takımından biri olmayı bekliyorduk. Sezon başında oynadığımız 4 ön eleme maçı bizi Süper Lig’e çok iyi hazırladı. Bunun neticesinde de ligin ilk yarısı bizim adımıza çok verimli geçti. İşin üzücü kısmı sonuna kadar iki kupayı da kaybetmek. Sezonun faturasına baktığımızda ilk 4’te bulunan tüm takımları yenmiş ve ekarte etmiş bir Başakşehir takımı var. Bu sezon hedeflerimizin üstünde bir yıl oldu. Tabi bu performansın üstüne koymak gerekecek.

Takımımızın belirli bir sistemi vardı. Bunun üzerine 2-3 kaliteli oyuncu geldiğinde daha da verimli bir kadro oluşturacaktık. Bu özellikler birleştiğinde bizim için verimli bir sezon oluştu. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yarışta uzak kalması da bizim adımıza bulunmaz bir fırsat oluşturdu.

Cengiz ve İrfan çok yetenekli

Cengiz, öncelikle çok temiz kalpli bir kardeşimiz. Zaten yaşının gereği de pırıl pırıl bir oyuncu. Bazen üstüne çok titriyoruz, çok konuşuyoruz Cengiz’e, keza İrfan Can için de aynı şekilde. İkisi de bizim çok değerli genç oyuncularımız. Ben hem Cengiz’in hem de İrfan’ın Türk futboluna çok şey kazandırıp kendilerinin de fazlasıyla şeyler kazanmasını bekliyorum ve öyle istiyorum. Büyük futbolcu olmak istiyorsanız öncelikle belirli bir seviyeyi yakalamak gerekiyor ve bu seviyenin altına düşmemek gerekiyor. Cengiz’in sezon içinde belirli bir seviyenin altına düşmemesi gerekiyor ve biz bu konuda elimizden geldiğince Cengiz’e yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunu sadece saha içi değil aynı zamanda saha dışında da gösteriyoruz. Cengiz’in doğuştan olan çok özel yetenekleri var futbol anlamında ama geliştirilmesi gereken özellikleri de fazlasıyla mevcut. İnşallah hem Cengiz hem de İrfan Can büyük takımlarda forma giyme şansı bulurlar.

Tercih meselesi olduğunda Cengiz ve İrfan’ın Türkiye’de olabilecek en iyi takımda olduklarını düşünüyorum. Avrupa’da kendilerini geliştirebilecekleri, gelişimlerine katkı sağlayabilecekleri teknik direktörler ve teknik direktör takımları var. Buradan sonra Avrupa’da kendilerini geliştirebilecekleri büyük takımları tercih etmeleri onlar adına daha yararlı olacaktır. İyi bir teknik adamla çalışma yolunda kendilerine hedef koymalılar. İnşallah Türk futboluna daha fazla hizmet ederler.

Emre Mor, üst düzey yetenekleri olan bir oyuncu. Eğer takımdaşlık duygusunu saha içinde biraz daha yükseltirse onun adına daha iyi olacaktır ve daha iyi yerlere gelebilecektir. Beklediğimizden az süre alsada çok daha iyi yerlere gelecek potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Bireysel özellikleri bulmak kolay bir iş değil. İnşallah saha içinde ve saha dışında kendini geliştirip Türk futboluna uzun süreler hizmet eder.

Saha dışında da çok fevri bir insanım. Çok çabuk ani kararlar alabiliyorum. İnter’den ayrılırken de böyle olmuştu. Newcastle United öncesinde Totteham ayarında bir takımdı. Oradaki teknik adam beni istediği için bir tercihim oldu. İnter takımından kendim ayrılmak istedim. İnter yönetimi kalmam istiyordu. O zamanlar İnter’de kalsaydım benim adıma daha iyi olabilirdi. Newcastle United’ta büyük sakatlıklar yaşadım. İnter’den biraz daha geç ayrılabilirdim.

Zaman hayatta çok şey değiştiriyor. Hagi’nin topa vuruşunu saatlerce izlerdim. Krampon giyişini, çorabını giyinişi benim için bulunmaz bir nimetti. Bugünlere gelmemde en büyük pay Galatasaray’da öğrendiklerimdir. Bunu hiçbir zaman inkar etmedim.

Enes Ünal’ı çok değerli buluyorum. Hedeflerini, yaşantısını, duruşunu çok beğeniyorum. Karşılıklı olarak Enes Ünal ile oynamadım ama kendini çok fazlasıyla geliştirmiş bir oyuncu. Villarreal tercihi bence çok doğru bir tercih. İnşallah çok daha başarılı olur. Enes Ünal yaşantı anlamında örnek bir futbolcu. Dışarıdan gözlemlerim bu şekilde.

Bursaspor takımı, taraftarları tarafından bir saldıraya uğradı. Oyuncular herhangi bir reaksiyon göstermediler. Bu karşılıklı kavga etmek değildir. Takım olarak bir duruş sergilemektedir. Sonrasında Rizespor maçında bana karşı çok ağır bir hakaret vardı. Takım arkadaşlarım bu duruma reaksiyon gösterdiler. Bundan sonra yaşanan olayların hiçbirini ben görmedim. 2 tane basın mensubu arkadaşımızın çektiği görüntüleri takım arkadaşlarımızın ‘lüten çekme’ dediler ama olay başka yere gitti. Türkiye’de herkes istediği gibi görüyor istediği gibi yorumluyor. Bu olayın benim üzerimden geliştiği için çok pişmanlık yaşadım.

Kaynak: beIN Sports 

Senin için hazırladığımız haberler