Beşiktaş'ta Emre Bilgin, İlk Maçına Hatayspor Karşısında Çıktı

19.03.2022 - 20:23 | Son Güncellenme: 19.03.2022 - 21:37

Beşitaş'ın 18 yaşındaki genç kalecisi Emre Bilgin, Hatayspor karşısında ilk Süper Lig maçına çıktı. Emre Bilgin'e taraftardan destek büyüktü. İşte detaylar...

Beşiktaş'ta Emre Bilgin, İlk Maçına Hatayspor Karşısında Çıktı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş, Vodafona Park'ta Atakaş Hatayspor karşı karşıya geldi. Kar yağışının etkili olduğu zorlu mücadelede Siyah-Beyazlılar'ın 18 yaşındaki genç kalecisi Emre Bilgin, ilk defa bir Süper Lig maçında görev aldı.

Ersin'in yerine kaledeydi

Emre Bilgin, genç kaleciler arasında önemli bir yere sahip olan Ersin Destanoğlu yerine Beşiktaş'ın kalesini korudu. Ersin, Galatasaray derbisinin 33. dakikasında gördüğü sarı kart sonucu Atakaş Hatayspor karşısında cezalı duruma düşmüştü.

Taraftardan büyük destek

Hatayspor maçında kaleyi Ersin'den devralan Emre Bilgin, Beşiktaş taraftarından büyük destek gördü. Karşılaşmanın 41. dakikasında Lobjanidze'nin serbest vuruşunda soluna uzansa da gole engel olamayan Emre'ye ilk teselli tribünden geldi. Ayrıca Emre, devre arasında soyunma odasının yolunu tuttuğunda Beşiktaşlılar, tezahüratları ile kendisine eşlik etti.

Avrupa'nın en genci

OptaCan verilerine göre Emre Bilgin, Önder Karaveli tarafından Atakaş Hatayspor maçında sahaya sürülerek, 18 yıl, 21 gün ile Avrupa'nın 5 büyük liginde bu sezon maça çıkan en genç kaleci ünvanını aldı. Ayrıca Emre, 2007/08'den bu yana Süper Lig'de görev alan en genç kaleci oldu.

Emre Bilgin'in Hatayspor karşısındaki performansı

Emre Bilgin, kariyerinin ilk Süper Lig maçına Hatayspor'a karşı çıktı. 18 yaşındaki file bekçisi, kalesine gelen 3 şutun 2'sini kurtardı. Genç kaleci, gösterdiği performans ile gelecek vaad etti.

  • 2 Kurtarış
  • 1 Yumrukla uzaklaştırma
  • 1 Hava topu kazanma
  • 1 İkili mücadele kazanma
  • 14/21 (%67) Pas isabeti
  • 6/13 Uzun top isabeti

20 top karşılığında transfer oldum

beIN Sports'tan Gürler Akgün'ün genç oyuncuya transfer olduğu şartı sordu. Bilgin, ''Bu yaşta bu formayı giymek çok kıymetli. Çok gururluyum. Buraya kadar gelmemde emeği olanlara teşekkür ederim. Buraya gelmem hiç kolay olmadı. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Yediğim golde biraz hatalıydım. Gol bulamadık, 19.03 tarihinde çıktım önemliydi ama galip gelsek daha güzel olurdu. Çocukluğumda hayal kurmuştum, 20 top karşılığında transfer oldum. Bu hayalim gerçekleşti, şimdi ise uzun yıllar Beşiktaş formasını giymek istiyorum.'' ifadelerini kullandı. 

Emre Bilgin hangi takımdan transfer oldu?

Siyah-Beyazlılar'da o dönem özkaynak sorumlusu Emrah Bayraktar'ın beğenisini kazanmış ve Filiz Lisansı Bayrampaşa Demirspor'dan 20 futbol topu karşılığında alındı.

İlgini Çekebilir
20 top karşılığında Beşiktaş'ın kalesine
Habere Git

Emre Bilgin kimdir?

Bu sezon Beşiktaş U17 takımıyla 8 maça çıkan Emre Bilgin, kalesinde 11 gol gördü. Genç milli takımlarda da görev alan 18 yaşındaki kaleci, toplam 7 maça çıktı. Emre Bilgin'in siyah-beyazlı takımla olan sözleşmesi 30 Haziran 2023 yılına kadar devam ediyor. 

Senin için hazırladığımız haberler