Emre'nin 5'ini değil uğurlu 8'ini seçti

20.08.2020 - 19:46 | Son Güncellenme: 20.08.2020 - 19:46

Sivasspor ile sözleşmesi sona erdikten sonra Fenerbahçe'ye transfer olan Mert Hakan Yandaş, sarı lacivertli takımda 8 numaralı formayı giyecek.

Emre'nin 5'ini değil uğurlu 8'ini seçti

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe'nin yeni transferi Mert Hakan Yandaş sözleşme imzaladıktan sonra Topuk Yaylası kampında basının karşısına çıktı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan tecrübeli oyuncu 8 numaralı formayı da sırtına geçirdi.

Sarı lacivertli takım için oldukça heyecanlı olduğu gözlemlenen Mert Hakan Yandaş'ın kısa sürede kendisini kulübe ait hissetmeye başlaması dikkat çekti.

8 numarayı neden seçti?

Tecrübeli orta saha daha önce yaptığı açıklamada,"8 numara bana hep uğur getirdi, gittiğim takımlarda hep boştu, denk geldi ve aldım" demişti.

Fenerbahçe'de en son 8 numarayı Mehmet Ekici giyiyordu. Sözleşmesi sona eren Ekici'nin ardından 8 numaralı forma boşta kaldı. Mert Hakan Yandaş'ın da söylediği gibi boşta olan formayı giyebilmek sarı lacivertlilerin yeni transferine yine nasip oldu.

8 numaralı formanın uğuruna inanan Mert Hakan Yandaş Demir Grup Sivasspor'da da aynı numarayı giyip başarılı bir performans sergilemişti.

Mert Hakan Yandaş'ın Fenerbahçe'ye transferinde etkili olan Emre Belözoğlu kendisine ait 5 numaralı formayı yıldız oyuncuya vermek istemişti.

8 numara uğurunu bozmak istemeyen Mert Hakan aynı numarayı tercih etti. Mert Hakan Yandaş'ın kariyerindeki 5. kulüp Fenerbahçe. Tecrübeli yıldız Sadece iki takımda 8 numaralı formayı giyemedi. Altınordu'da 20 numara Tire 1922 spor'da bir dönem 7 numaralı formayı terletti.

Daha sonraki yılda Tire 1922 spor, Menemenspor ve Sivasspor kariyerinde ona uğur getiren 8 numarayı giydi. Fenerbahçe'de de 8 numarayı giyecek olan Mert Hakan Yandaş'a o forma yine uğur getirecek mi? Sezon içinde bu soru yanıtını bulacak.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler