Enes Ünal, EURO 2016'ya göz kırpıyor!

17.04.2016 - 11:18 | Son Güncellenme: 17.04.2016 - 17:12

EURO 2016’da boy gösterecek olan A Milli Takımımız, Caner Erkin krizinden başka forvet kriziyle de karşı karşıya.

AJANSSPOR- Fatih Terim önderliğindeki milli takım zorlu eleme sürecinde mucizeyi gerçekleştirip Fransa biletini alsa da forvet hattındaki isimlerin formsuzluğu EURO 2016 için endişe yaratıyor.

Çin’in Beijing Guoan ekibine transfer olan Burak Yılmaz henüz orada resmi maça çıkmadı. Son maçına 31 Ocak’ta Gaziantepspor karşısında çıkan tecrübeli golcünün EURO 2016’ya kadar form tutup tutamayacağı büyük bir merak konusu.

Sakatlığını atlatan ve takımla çalışmalara başlayan Burak henüz Zaccheroni tarafından tercih edilmedi. Eğer milli oyuncu Mayıs sonuna kadar forma giyemezse Fransa’ya götürülme ihtimali de büyük ölçüde azalacaktır.

İlk alternatif Cenk Tosun!
Fatih Terim, Burak Yılmaz’ın yokluğunda ilk alternatif olarak Cenk Tosun’u belirlemiş durumda. Fakat 24 yaşındaki golcü oyuncu Mario Gomez’in ilk 11’de forma giymesinden dolayı fazla forma şansı bulamıyor. Buna rağmen sezonun ilk bölümünde 5 gol kaydeden Cenk, ligin ikinci yarısında sadece 1 gol bulabildi. Beşiktaş’ın Türkiye Kupası’ndan da elenmesi sonrası oynama süresi iyice azalan yıldız ismin yine de Fransa’ya götürülmesi bekleniyor.

Enes Ünal, Terim’e göz kırpıyor!
Sezonun ilk bölümünde Genk’te beklediği süreleri alamayan Enes, daha sonra Hollanda İkinci Ligi ekiplerinden NAC Breda’ya kiralandı. Burada adeta takımı sırtlayan 18 yaşındaki oyuncu 9 maç sonunda attığı 8 golle bütün dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Genç oyuncu 31 Mart 2015’te Lüksemburg ile oynanan hazırlık maçının aday kadrosuna çağrılmış ve 32 dakika forma giymişti. Ondan sonra Terim tarafından tercih edilmeyen Enes bu formunu devam ettirebilirse EURO 2016 hiç de uzak değil.

Forvetsiz oynar mı?
Fatih Terim, eğer golcülerinden yeteri kadar verim alamayacağını düşünürse takımı forvetsiz bir taktikle de oynatabilir. 13 Ekim 2015’te oynanan İzlanda maçında Hakan Çalhanoğlu’nu “sahte 9” olarak kullanan Terim yine Yunus Mallı’yı da aynı şekilde oynatmıştı.

Süper Lig’de 2 formda golcü!
Çaykur Rizespor forması giyen Deniz Kadah bu sezon ligde 10 gol kaydetti. Geçtiğimiz günlerde verdiği röportajında milli takım forması giymek istediğini belirten Kadah, Terim’den davet bekliyor.

Sezonun ikinci yarısında Bursaspor forması giymeye başlayan Deniz Yılmaz da form grafiğiyle dikkat çekiyor. Son 5 maçta 5 gol kaydeden Almanya doğumlu oyuncu, ilk kez A Milli Takım forması giyebilir. 28 yaşındaki oyuncu Türkiye’nin U16, U17, U18, U19 ve U21 takımlarında forma giymişti.

Formsuz golcüler!
Daha önce belirli dönemlerde milli takıma seçilen Umut Bulut, Mevlüt Erdinç ve Muhammet Demir kariyerlerinin en formsuz dönemlerini geçiriyorlar. Umut Bulut dün akşamki Antalyaspor maçında 2016’daki ilk lig golüne imza atarken Muhammet Demir, Trabzonspor’a transfer olduktan sonra sadece 1 gol atabildi.

Sezona Hannover 96’da başlayan Mevlüt, orada gol kaydedemeyince Guingamp’ın yolunu tutmuştu. Burada 2 gol atmayı başaran 29 yaşındaki oyuncu yine de eski günlerinden uzak bir görüntü çiziyor. 

Haber: Mert Elam

Senin için hazırladığımız haberler