Enner Valencia, İrfancan Kahveci ve en son Diego Rossi! Sürpriz olamaz

29.12.2022 - 09:45 | Son Güncellenme: 29.12.2022 - 09:56

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un oynattığı futbol forvet oyuncularını parlatıyor. Enner Valencia ve İrfan Can Kahveci'den sonra Diego Rossi de geçen sezonki istatistiklerini ilk yarı bitmeden yakaladı.

Enner Valencia, İrfancan Kahveci ve en son Diego Rossi! Sürpriz olamaz

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, Jorge Jesus yöneteminde Süper Lig'de 15 maçta 40 gole ulaştı. Portekizli teknik direktör, bazı spor yazarlarınca sisteminin riskli olduğu konusunda eleştirilse de özellikle hücum oyuncularının bundan şikayetçi olduğu söylenemez. 

İlk yarı bitmeden geçen sezonu yakaladılar

Geçen yıl Fenerbahçe kadrosunda bulunan Enner Valencia, İrfan Can Kahveci ve Diego Rossi, Süper Lig'de ilk yarı bitmeden neredeyse geçen sezonki istatistiklerini yakalamayı başardı. Jesus'un oynattığı oyunun ve sisteminin bunda etkisi olduğu şüphe götürmez bir gerçek. 

Valencia'dan Süper Lig'de 13 gol

Fenerbahçe'nin Ekvadorlu futbolcusu Enner Valencia, Süper Lig'de bir maç kart cezası ve Hatayspor'a karşı sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.  33 yaşındaki futbolcu 13 maçta 13 kez topu ağlara göndermeyi başardı. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Jorge Jesus farkı! 59'dan beri ilk kez...
Habere Git

Toplam gol sayısında geçen sezonu geçti

Valencia, geçen sezonu Süper Lig,Avrupa kupaları ve Türkiye Kupası maçlarında toplam 13 gol atarak kapatmıştı. Oyuncu, bu sezon tüm kulvarlarda şimdiden 15 kez gol sevinci yaşadı. Bu sezon 4 asisti bulunan Ekvadorlu futbolcunun geçen sezonu yakalaması içih 1 gol pası daha vermesi gerekiyor. 

İrfan Can Kahveci'nin altın sezonu

Fenerbahçe'nin Başakşehir'den transfer ettiği İrfan Can Kahveci de Jesus ile altın sezonunu geçiriyor. 27 yaşındaki futbolcu tüm kulvarlarda 22 maçta 6 gol attı, 3 asist yaptı. Milli oyuncu, Spür Lig'de 3 gol, 1 asistle oynuyor.

Geçen sezonu 4 golle kapatmıştı

İrfan Can Kahveci, geçen sezon Vitor Pereira ve İsmail kartal yönetiminde toplam 29 maça çıkmış ve 4 gol atarken 7 asist yapmıştı. Futbolcu şimdiden geçen yılki gol sayısını geçti. Geçen sezonki asist istatistiğine ulaşması için 4 gol pası daha vermesi gerekiyor. 

İlgini Çekebilir
Portekiz'den Fenerbahçe'yi yıkan haber! Jorge Jesus...
Habere Git

Ve Diego Rossi asitlerde geçen sezonu yakaladı!

İlk yarı bitmeden geçen sezonki istatistiklerine ulaşan son isimse Fenerbahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Diego Rossi oldu. Los Angeles FC'den 5.5 milyon Euro'ya transfer edilen Rossi, Hatayspor'a karşı yaptığı 2 gol pasıyla ilk yarı bitmeden 9 asiste ulaştı.

Rossi'nin 3 gol eksiği var

24 yaşındaki futbolcu, tüm kulvarlarda 25 maça çıkarken 3 de gol attı. Rossi geçen sezon tüm kulvarlarda 36 karşılaşmaya çıkmış, 6 gol ve 9 asist yapmıştı. Oyuncunun geçen sezonki gol sayısına ulaşması için 3 kez daha topu ağlara göndermesi gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler