Erdoğan Kaya ile ilgili çarpıcı gerçek! Radyospor'da açıklandı!

06.12.2019 - 16:28 | Son Güncellenme: 06.12.2019 - 16:35

Erdoğan Kaya ile ilgili çarpıcı gerçek! Radyospor'da açıklandı!

Beşiktaş'ta Erzincanspor ile oynanan kupa maçında gol atan ve performansıyla takdir toplayan Erdoğan Kaya ile ilgili çok çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Erdoğan'ı Beşiktaş'a kazandıran teknik direktör Emrah Bayraktar, futbolcuyla ilgili dikkat çeken sözler söyledi. Erdoğan Kaya'nın Beşiktaş'a ne kadar maliyeti var? Bundan sonra ilk 11'de oynayabilir mi? Bu sorular, Radyospor'da yanıt buldu.

Radyospor'da Spor Kazanı programında canlı yayında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Emrah Bayraktar'ın açıklamaları şu şekilde:

Emrah Bayraktar: "Erdoğan Kaya'yı 3 bin TL karşılığında Laraspor'dan transfer ettik"

5 yıl önceydi. Erdoğan'ı Beşiktaş'a kazandırmıştık. Antalya Laraspor'dan almıştık. 3 bin TL karşılığında transferi yaptık. Kapı 5 bin liradan açılmıştı. Bizim adımıza performansı sürpriz değil. Fatih Aksoy da amatör takımdaydı. Şimdi Süper Lig'in lider takımı Sivasspor'da oynuyor. Kartal, Erdem, Eslem... İnsan geriye dönüp baktığında bugünlerin geleceğini tahmin edebiliyor. "Biraz sabırlı olun, çiçekler açacak" demiştim. Aldığınız oyuncuyu bir birey haline getirmeye çalışıyorsunuz. Kendisini nasıl ifade edeceğiyle ilgili de bir süreçten geçiyor. Hemen olsun isteyen insanlar sabırsızdır. O zamanlar cefasını çekersiniz, birileri de sefasını sürer.

Emrah Bayraktar: "Erdoğan'ın Roco'dan farkı biraz daha tecrübesiz olması"

Erdoğan aldığı şansı iyi değerlendirdi. Gol de attı. Geriden iyi oyun kurabilen bir oyuncu. Abdullah Avcı da buna dikkat ediyor. İyi de bir hava hakimiyeti var. Erdoğan'ın Roco'dan tek eksiği biraz daha tecrübesiz olması. Roco, binlerce kilometre öteden gelmiştir. Erdoğan'ı maddi bir değer haline de getirebilirsiniz. Erdoğan'a şans vermek avantajlıdır. 

Emrah Bayraktar: "Kalsın demesek bugün Erdoğan yoktu"

Kulüpte halen çalışan bazı profesyoneller var. "Bu çocukları tesislerden gönderin. Neden bu kadar çocuk burada yatıyor" demişlerdi. Herkes hemen olsun istiyor. Ben ise "sabırlı olun "demiştim. Emek vereceksiniz, her gün çalışacaksınız. "Bunlar burada kalmalı" demesek bugün Erdoğan belki yoktu.

"Başarılı olsanız da A takım teknik direktörünün eline bakıyorsunuz"

Aynı Erdoğan başka bir yerden çıkar mı? İnsan bulunduğu ortama göre şekillenir. Laraspor'daki antrenmanla Beşiktaş'taki antrenman, ortam aynı olmayabilir. Altyapıda görev yapan bir teknik adam olarak, altyapıda ne kadar iyi olursanız olun Türkiye koşullarında profesyonel A takım teknik direktörünün eline bakıyorsunuz. 

Emrah Bayraktar: "Beşiktaş'ta açacak çok çiçek var"

Teknik direktör şans vermeyince altyapıdan oyuncu çıkmıyor deniliyor. Utku'nun yedeği Ersin Destanlıoğlu da izlenmeli. Rıdvan'ı da göreceksiniz. Beşiktaş taraftarları altyapı konusunda rahat olsun. Hepsinin üstünde emeğim var. Tek tek tüm oyuncuları biliyorum. Açacak çok çiçek var. Biz orada değiliz ama sefasını sürsünler. 

Senin için hazırladığımız haberler