Ergin Ataman, dev zaferi böyle anlattı...

31.05.2021 - 00:00 | Son Güncellenme: 31.05.2021 - 01:29

THY Euroleague flinalinde Barcelona'yı mağlup eden Anadolu Efes'te başantrenör Ergin Ataman, şampiyonluğun ardından açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman, dev zaferi böyle anlattı...

AJANSSPOR - HABER

THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunun şampiyonluk maçında İspanya temsilcisi Barcelona’yı yenerek “Kupa 1”de adını zirveye yazdıran Anadolu Efes, Avrupa kupalarında 25 yıl sonra ikinci zaferini yaşadı. Temsilcimizde başantrenör Ergin Ataman, dev zaferin ardından açıklamalarda bulundu. 

'Şampiyonluk, tüm şehitlerimize armağan olsun'

Muhabirin kendisine İngilizce olarak yönettiği soruya Türkçe cevap vermek istediğini söyleyen Ergin Ataman, ''Şimdi Türkçe konuşacağım. Türkiye bizi seyrediyor. Sözümüzde durduk. Alacağız dedik aldık. Bu şampiyonluk tüm Türkiye’ye armağan olsun. Tüm şehitlerimize armağan olsun'' dedi. 

Ataman: "EuroLeague bize 2 kupa versin!"

Türk halkına seslendikten sonra röportajına İngilizce olarak devam eden Ataman, bu şampiyonluğu ''Çok hata yaptık ama ritmimizi bulduk. Shane Larkin en iyi oyuncularımızdan biri. Micic’le beraber çok iyiydi. Belki yarı finalde maçı kaçırdı ama bugün kazandı tebrik ediyorum'' dedi.

 

Başarılı çalıştırıcı, röportajının son bölümünde geçen sezon iptal edilen turnuvayı da hatırlatarak, ''Üst üste 2 şampiyonluk kazandık diye düşünüyürum. Jordi’ye (Euroleague İcra Kurulu Başkanı) söyleyeceğim bize 2 kupa versin" yorumunda bulundu.

'İki kızıma vize vermediler, oğlumu zorla Almanya'ya soktuk'

Organizasyon sırasında karşılaştıkları sıkıntılardan bahseden tecrübeli koç, Alman hükümetini eleştirerek şunları söyledi: 

''Tuncay Özilhan’la baba - oğul, abi - kardeş ilişkisi içindeyiz. Çok büyük saygımız var. 'Nihayet aldık kupayı' dedim. Bir haftadır bizimle beraber. Geceleri uyumuyor, sürekli takımla, bizimle birlikte geziyor. Kupamızı alıp Türk halkına götüreceğiz. Çok büyük sıkıntılar çektik. Almanya'da bize 'Hoş geldiniz' bile denmedi. İspanyollar burada, İtalyanlar burada, aileleri burada ama bizim ailelerimiz yok. O yüzden maç sonu Türkçe konuştum ve halkıma teşekkür ettim. 22 yaşındaki kızıma, iki kızıma vize vermedi Alman hükümeti. Bir tek oğlum gelebildi zorla. Onu da kaçak soktuk içeri kupa törenine zor aldım''

Ergin Ataman, Euroleague'i kazanan ilk Türk başantrenör oldu

THY Euroleague’i kazanan Anadolu Efes’ta Başantrenör Ergin Ataman bu kupayı kazanan ilk Türk başantrenör oldu. Ataman, EuroCup, Saporta Kupası ve FIBA EuroChallenge’dan sonra kariyerindeki 4. Avrupa kupasını kazandı.

 

THY Euroleague finalinde Barcelona’yı geçerek şampiyon olan Anadolu Efes ilk kez bu kupayı alırken, Başantrenör Ergin Ataman için de kupanın ayrı bir önemi oldu. Ataman, Euroleague’i kazanan ilk Türk başantrenör oldu. Deneyimli başantrenör ayrıca Avrupa’daki 4. kupasını kazanmış oldu.

 

Ergin Ataman, başantrenörlük kariyerinde ilk Avrupa kupasını İtalya'nın Montepaschi Siena takımıyla elde etti. Ataman, Siena ile 2001-2002 sezonunda FIBA Saporta Kupası finalinde İspanyol Pamesa Valencia’yı 81-71 yenerek şampiyonluk yaşadı.

Galatasaray ve Beşiktaş’ı Avrupa’da şampiyon yaptı

Başarılı başantrenör, Beşiktaş’ın başında 2011-2012 sezonunda FIBA EuroChallenge finalinde Fransız ekibi Elan Chalon'u 91-86 yenerek kupaya uzandı. Ergin Ataman, 2016 yılında da Galatasaray ile Eurocup finalinde 66-62 yenildiği Fransa'nın Strasbourg temsilcisini İstanbul'da 78-67'lik skorla mağlup ederek şampiyon oldu.

Podolski'den Ergin Ataman'a kutlama

Öte yandan geçtiğimiz sezon Antalyaspor forması giyen Lukas Podolski de maçı izlerken şampiyonluğun ardından Ergin Ataman'ı kutladı. Geçmişte Galatasaray'da oynayan ve Ataman'la sarı-kırmızılı takımı çalıştırdığı günlerden dostluğu bulunan Alman futbolcu kendi ülkesinde ise Final-Four'a ev sahipliği yapan Köln takımında yıldızını parlatmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler