Ergin Ataman: "Fenerbahçe maçında can güvenliğimiz yoktu"

11.10.2020 - 14:47 | Son Güncellenme: 11.10.2020 - 14:57

Anadolu Efes son dakika haberleri... Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman'dan Obradovic ve NBA sözleri. Ataman neler söyledi? İşte detaylar...

Ergin Ataman: "Fenerbahçe maçında can güvenliğimiz yoktu"

AJANSSPOR-HABER

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, NTV'de yayınlanan Kırılma Anı programına konuk oldu. Ataman, Fenerbahçe - Galatasaray serisinde yaşanan olaylar, sarı-lacivertli takımın eski koçu Obradovic ve NBA'e gidip gitmeme durumu ile ilgili konuştu.

"Can güvenliğimiz yoktu"

Derbi maçında can güvenliklerinin olmadıklarını belirten Ataman, "Fenerbahçe - Galatasaray serisinde bir basketbol maçında olmaması gereken şeyler vardı. Can güvenliğimiz yoktu. Bir basketbol maçının oynanamayacağı bir atmosfer vardı. Bu nedenle Ünal Aysal o maça çıkmama kararı vermişti. O şartlarda o maç oynanmazdı" dedi. 

"Obradovic'in gelişinde payım var ama gidişinde yok"

Fenerbahçe'nin eski koçu Obradovic hakkında da konuşan Ataman, "Obradovic'in gelişinde payım var ama gidişinde yok. O dönem benim çalıştırdığım takımlar üst üste şampiyon oldu. Beşiktaş da Galatasaray da favori değildi. Fenerbahçe üst üste gelen başarısızlıklardan sonra Avrupa'nın en iyi antrenörünü getirme kararı verdi" şeklinde konuştu. 

'Doping yapsana'

Ataman sözlerine şöye devam etti:

"Sıkıntı 'Mola alsana' tezahüratında değil, gerçek sıkıntı 'Doping yapsana' sözünde. Biz o seride geriden gelip kazandık. Fenerbahçe taraftarı basketbolu iyi öğrendi, mola alınacak yeri iyi öğrendiler. Benim mola almam gerekiyor akabinde onlar da mutlu oluyorlar."

"Kulüp olarak aklandığımız bir dönem"

Ataman, "Nasıl Fenerbahçe taraftarları başka sahalara gittiğinde aklandıkları bir olayla ilgili tezahürata nasıl tepki veriyorlarsa doping olayında da benim için aynı şey geçerli. Hiçbir alakamın olmadığı ve kulüp olarak aklandığımız bir dönem..." ifadelerini kullandı.

NBA hedefim var ama gerçekleşeceğini düşünmüyorum"

NBA hedefinin olduğunu ifade eden Ataman, "NBA hedefim var ama gerçekleşeceğini düşünmüyorum. NBA'de farklı bir akım var. Obradovic, Avrupa'nın en kariyerli antrenörü. Oradan bir teklif görmüyoruz, duymuyoruz. Ben Obradovic'in NBA'e gitmesini bekliyorum" diye konuştu. 

"Beşiktaş'tan ayrılmak istemedim"

Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde ayrılmak istemediğini belirten Ataman, "Beşiktaş'tan ayrılmak istemedim. Yönetim benim orada olmamın ek bir mali yük olacağını söyledi. Aynı kalitede kadro olması gerekiyordu. Sponsor çekilmişti. O dönem de bana en iyi teklifi Galatasaray sundu. 

İsimden de güzel bir kafiye oluşuyor 'Ergin, gergin' diye. Aslında doğru, işimde gerginim. Ama önemli olan winner olmak" şeklinde konuştu.

"Yaptığım her şeyin arkasındayım"

Yaptığı her şeyin arkasında olduğunu ifade eden Ataman, "Yaptığım her şeyin arkasındayım. Keşke yapmasaydım dediğim bir şey yok. Keşke söylemeseydim dediğim şey; Milli takımdayken Sayın Aziz Yıldırım'a karşı sert bir cevap vermiştim. Keşke söylemeseydim. Benim büyüğüm" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler