Ergin Ataman: "İddia ediyorum hiçbir NBA takımı..."

21.07.2024 - 10:23 | Son Güncellenme: 21.07.2024 - 17:25

Panathinaikos BC'nin Türk başantrenörü Ergin Ataman, dünya basketbolunun en prestijli ligi NBA hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu. İşte tüm detaylar...

Ergin Ataman: "İddia ediyorum hiçbir NBA takımı..."

AJANSSPOR - HABER

Yunanistan Ligi ekiplerinden Panathinaikos BC'nin Türk başantrenörü Ergin Ataman, TV 100'de "Az Önce Konuştum" programında açıklamalarda bulundu. Ataman, dünya basketbolunun yıldızlar topluluğu olan NBA hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu. İşte Ergin Ataman'ın sözleri:

"NBA'de istedikleri şey"

Ergin Ataman, hiçbir Avrupalı basketbol koçunun NBA'e başantrenör olarak gitmemesine dikkat çekerek, "Bugüne kadar NBA tarihinde Avrupa'da başarılı olmuş bir başantrenör, NBA'e koç olarak gitmedi. Onlar şunu istiyorlar: Buraya gel 2-3 sene asistan koçluk yap, bizim sistemimizi gör. Şimdi 3 tane EuroLeague kupası kazanmışsın... 40'lı yaşlarımda olsam belki." dedi.

"25 yıldızı çıkart"

Ataman, NBA'de bazı yıldızların forma giymemesi halinde ise şu iddiada bulundu: "Onların böyle kapalı bir dünyası var. Eskiden benim en büyük rüyam diyordum ama artık yok. NBA çok büyük organizasyon ama bugün oradan 20-25 yıldız oyuncuyu çıkart hiçbir NBA takımı EuroLeague'de Final-Four yapamaz iddia ediyorum."

"Madalya alamadılar"

Ergin Ataman, sözlerine şöyle devam etti: "En son Dünya Şampiyonası'na birinci değil ikinci seviye yıldızlarla geldiler madalya alamadılar. Bunu onlar da gördüler."

"Benim tarzımı seviyorlar"

Panathinaikos'ta daha önce NBA tecrübesi edinmiş yıldızlarla arasındaki ilişkiden bahseden başarılı koç, "NBA oyuncuları benim o tarzımı seviyorlar. Sıcak yaklaşımımı seviyorlar. Zaman zaman sert oluyorum ama oyuncularımla hep esprili, sıcak bir ilişki içerisinde oluyorum." şeklinde konuştu.

"Boston Celtics Dünya şampiyonu olmak istiyorsa bizi yensin"

Ergin Ataman, NBA şampiyonu olan Boston Celtics'in "Dünya Şampiyonu olduk" demesine de atıfta bulunarak "Boston Celtics, NBA şampiyonu olduktan sonra 'Dünya Şampiyonu Boston' diye tweet attı. Kendilerini çok yukarıda görüyorlar. Gelip de Avrupa'da bir maç yapmak için inanılmaz rakamlar istiyorlar. Dünya şampiyonu değilsiniz. Dünya şampiyonu unvanı elde etmek istiyorsanız gelin bizi, EuroLeague şampiyonunu yenin. Kendinize çok güveniyorsanız gelin OAKA'da bizi yenin diyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler