Ergin Ataman ile İbrahim Kutluay birbirine girdi: Sosyete kulüpleri!

05.09.2022 - 16:41 | Son Güncellenme: 05.09.2022 - 17:02

İki uzatma sonunda Gürcistan'a 88-83 yenilen Türkiye A Basketbol takımında Furkan Korkmaz'a yapılan saldırı Ergin Ataman ile İbrahim Kutluay arasında polemiğe yol açtı.

Ergin Ataman ile İbrahim Kutluay birbirine girdi: Sosyete kulüpleri!

AJANSSPOR - HABER

12 Dev Adam,  normal süresi 68-68, birinci uzatma bölümü 75-75 berabere biten maçta ev sahibi Gürcistan'a ikinci uzatma sonunda 88-83 kaybederek Avrupa Şampiyonası'nda ilk yenilgisini aldı.  Karşılaşmaya ise yaşanan kural hatası ve Milli oyuncumuz Furkan Korkmaz'a yapılan saldırı damgasını vurdu.

Furkan Korkmaz'a Gürcü oyuncular ve polis saldırdı

Maçta, Furkan Korkmaz ile Gürcü basketbolcu Duda Sanadze, yaşadıkları gerginlikten sonra diskalifiye edildi. Furkan Korkmaz bir kondisyonerle soyunma odamıza giderken, koridorda maçta forma giymeyen Gürcü oyuncu Shengelia, Sanadze ve polisin fiziki saldırısına uğradı. Maçtan sonra A Milli Takım soyunma odasına giderken koridordaki polisler oyuncularımızı itekledi ve kavga çıkardı. 

İbrahim Kutluay: Bir tane yürekli oyuncu olacak!

Maçta yaşananları değerlendiren eski Milli basketbolcu ve yorumcu İbrahim Kutluay 12 Dev ADam'a sert eleştirilerdi bulundu. Kutluay, "Bir tane yürekli oyuncu olacak ya, bir tane… Gürcistan’a kaybediyoruz, insan utanır. Topu çembere atmaktan bu kadar aciz miyiz?" dedi.

İlgini Çekebilir
Gürcistan'da Furkan'a saldırı! Ömer Onan'dan görüntü tehdidi: "Turnuvadan çekiliriz!"
Habere Git

Ataman'dan Kutluay'a yanıt: Sosyete kulüplerinde maç izleyip... 

 İbrahim kutluay'ın sözlerine Milli Takım koçu Ergin Ataman'dan isim vermeden yanıt geldi. Ataman şöyle konuştu: "Burada bir Milli Takım var. Beni eleştirsinler ama bazı arkadaşların, özellikle de nam salmış eski basketbolcuların sosyete kulüplerinde maçları izleyip, ekranlara çıkıp ‘Siz yüreksizsiniz’ demesini ben kınıyorum."

Ömer Onan'dan Turgay Demirel'e sert sözler: İnsan arar! 

Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Koordinatörü Ömer Onan da FIBA Başkanı Turgay Demirel'e sert eleştirilerde bulundu.  Onan şunları söyledi: "FIBA'nın Avrupa başkanı bir Türk, Turgay Demirel. Tamam bizi aramasın ancak insan bir hocamızı arar, Furkan'ı arar... Sonuçta bu çocuklar bunu yaşamışlar, aramaması çok üzücü." 

 

Öte yandan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Eurobasket 2022'de saldırıya uğradığımız Gürcistan maçını da evden izledi.

İlgini Çekebilir
12 Dev Adam yine yalnız, Türkoğlu yine yok!
Habere Git

"Sonuçlarını göreceğiz"

FIBA'nın yaşananları geçiştiremeyeceğini vurgulayan Onan, "Biz burada kavga olduğu için turnuvadan çekilmeyiz. Bizim isteğimiz, görüntüler sonrasında doğru kararların verilmesi. Oyuncularımıza saldırıyorlar, sonra gelip kenarda oturuyorlar. FIBA bunu geçiştiremez, görüntü yoksa çok ağır bir yaptırımı olmalı. Bizim burada güvenliğimiz yoksa burada olmamızın bir anlamı yok. Oldu da görüntüler silindi, FIBA bu konuda çok ağır yaptırımlar uygulamalı. O görüntüler FIBA'nın şerefi ve haysiyeti. Hem kural hatası, hem de rezilliklerin nasıl sonuçlanacağını göreceğiz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler