Ataman'ın Panathinaikos'u Tibor Pleiss'in 2.0 Versiyonunu Transfer Etti

30.07.2023 - 16:51 | Son Güncellenme: 30.07.2023 - 18:02

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı EuroLeague ekibi Panathinaikos BC, Gran Canaria forması giyen 22 yaşındaki Polonyalı pivot Olek Balcerowski'yi transfer etti.

Ataman'ın Panathinaikos'u Tibor Pleiss'in 2.0 Versiyonunu Transfer Etti

Burak ALACA-AJANSSPOR

Türk Hava Yolları EuroLeague'de 5.5 yıllık Anadolu Efes macerasının ardından bu yaz takımdan ayrılarak Yunan ekibi Panathinaikos BC'nin başına geçen Koç Ergin Ataman, yeni ekibinde kadroyu tamamen baştan kurdu. Başarılı koçun son transferi Efes günlerinden kullandığı bir pivot modelini anımsattı.

Ataman yeni Pleiss'i İspanya'da buldu

Panathianikos BC, son EuroCup şampiyonu Gran Canaria'nın 22 yaşındaki Polonyalı pivotu Olek Balcerowski'yi kontratında yer alan 500 bin Euro çıkış ücretini ödeyerek kadrosuna kattı. Oyuncunun profili Ataman'ın Anadolu Efes'le üst üste 2 EuroLeague şampiyonluğu yaşadığı takımın kilit parçalarından Tibor Pleiss'i andırdı.

Ataman'ın güncellenmiş dev şutörü

2.16'lık Olek Balcerowski tıpkı Anadolu Efes'in 2.21'lik Alman pivotu Tibor Pleiss gibi 3'lük çizgisinin dışından düzgün şut mekaniği ile dikkat çekiyor. 18 EuroCup maçında %36.8 ortalama ile üçlük atan Polonyalı uzunun Tibor Pleiss'ten farklı olarak ikili oyunlardaki etkili devrilmeleri ve çember etrafındaki atletizmi dikkat çekti.

NBA radarında

NBA Yaz Ligi'nde Boston Celtcis forması ile 4 maça çıktı. Bu maçlarda ortalama 22.8 dakika alan 2.16'lık pivot; 8.8 sayı, 5.8 ribaunt, 1.5 asist ortalamaları ile oynadı. Oyuncunun performansının yükselmesi durumunda ilerleyen yıllarda NBA ekiplerinin radarında olması bekleniyor.

Uzun rotasyonu Efes'i andırdı

Ergin Ataman'ın Anadolu Efes ile EuroLeague'de duble yaptığı kadrolarda uzun rotasyonunda Tibor Pleiss'ın yanında Bryant Dunston yer alıyordu. Panathinaikos BC'nin bir diğer uzun eklemesi Mathias Lessort'un da bazı özellikleri Dunston'u andırıyor. Fransız uzunun çember etrafındaki yırtıcılığı ve savunmadaki mobilitesi Anadolu Efes'in veterean uzununu anımsatan özellikleri.

Ataman'lı Panathinaikos'un hikayesi Efes'i andırıyor

Ergin Ataman 2017-2018 sezonunun ortasında geldiği Anadolu Efes ile sezonu son sıralarda tamamlasının ardından yaz aylarında takımı baştan aşağı yenilemiş ve ertesi sezonda EuroLeague'de finale kadar yükselip CSKA Moskova'ya mağlup olmuştu. Anadolu Efes'ten ayrılığı sonrası geçtiğimiz sezonu ligin diplerinde bitiren Panathinaikos BC'nin başına geçen başarılı koç burada da benzer bir yol izledi.

Senin için hazırladığımız haberler