TFF 3.Lig ekibi Iğdır FK'nın Teknik Direktörü Erkan Sözeri Açıklamalarda Bulundu

31.03.2023 - 18:45 | Son Güncellenme: 31.03.2023 - 19:08

TFF 3. Lig 2. Grup lideri Alagöz Holding Iğdır FK'nın teknik direktörü Erkan Sözeri gündeme dair açıklamalarda bulundu. Deneyimli çalıştırıcı hedeflerinin 4-5 yılda Süper Lig'e çıkmak olduğunu söyledi.

TFF 3.Lig ekibi Iğdır FK'nın Teknik Direktörü Erkan Sözeri Açıklamalarda Bulundu

Nazım Tükrnas-AJANSSPOR

TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan Iğdır FK'nın teknik direktörü Erkan Sözeri önemli açıklamalarda bulundu.

"Bakıldığı zaman iyi bir kadroya sahibiz"

Devre arasındaki transferlerle birlikte kadrolarının daha da güçlendiğini vurgulayan Sözeri "Devre arasında yapmış olduğumuz 3-4 takviye ile kadromuzu daha güçlendirmiş olduk. Yeni gelen arkadaşlarımızda hemen uyum sağladılar. Bakıldığı zaman kadromuz iyi bir kadro. Biz sonradan geldik, bu yüzden oyun anlayışımız hemen oturmadı." dedi.

"Rakiplerimiz futbol oynamalı"

Rakip takımların zamanı geçirmeye ve tempoyu düşürmeye yönelik hareketlerine eleştiride bulunan deneyimli teknik adam "Evet son beş maçı galibiyetle kapattık ama rakiplerimiz bize karşı dirençli oynuyor, bu direnci kırmak kolay olmuyor. Takımlarla alakalı bazı serzenişlerim olacak; şut atıyoruz kaleci yere yatıyor, stoper yere yatıyor, tamamen vakit çalmaya yönelik hareketler. Çıkın futbol oynayın. İnsanlar yatmayı izlemeye gelmiyorlar." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Iğdır FK'da Erkan Sözeri mucizesi!
Habere Git

"TFF ne karar verirse saygı duyarız"

Takım otobüsünün geçirdiği trafik kazası sonrası Alanya Kestelspor'un Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bir üst lige çıkma talebinde bulunması hakkında Sözeri "Bu tip durumlarda küme düşme kaldırılması tamam ama üst lige çıkartılması biraz farklı bir durum oluşturur. Alanya Kestelspor beni mazur görsün; böyle durumlarda alınan kararlar, ileride 'emsal' gösterilir. Bugün Karamanla beraber en büyük rakiplerimizden birisi Kestelspor, aramızda güzel bir rekabet var. Tabii ki küme düşmeyi kaldırmak da tamam ama üst lige çıkartmak planları değiştiriyor. Bu doğrultuda elbette Türkiye Futbol Federasyonu nasıl bir karar alırsa bize saygı duymak düşer. Ben bu konuda arada derede kaldım." dedi.

"Uçağı düşürmeden ligde kaldık"

2. Lig'de Fethiyespor'u çalıştırdığı dönemden keyifli bir anısını palyaşan Erkan Sözeri "Ben 12 sene önce 2.Ligde Fethiyespor’da çalışırken sonuncuyduk. Bir gün uçakla deplasmana giderken o zamanki genel kaptan Mustafa Ferizcan -çok fanatik bir Fethiyesporludur- giderken bana "hocam şimdi uçak düşse biz garanti ligde kalırız değil mi?" dedi. “Evet ligde kalırız ama uçağı niye düşürüyorsun? Sen rahat ol, biz uçağı düşürmeden takımı ligde bırakırız dedim, gülüşmüştük. Zaten sezon sonundada ligde kalmıştık." dedi.

"4-5 seneye Süper Lig'e çıkma hedefimiz var"

Kulüp başkanının vizyonundan ve saygıyı hak ettiğinden bahseden Sözeri "Başkanımızın 4-5 senede süper lige çıkma hedefi var. Basamakları hemen çıkmak istiyoruz. Şehrini seven, şehrine bu kadar yatırım yapan bir başkanı kimse küstürmemeli. Daima onu motive etmeliyiz, taraftarlarımıza da sesleniyorum bu ölçüde. Bizler de futbolcu ve teknik heyet olarak, galibiyetlerle ona moral olmalıyız. Şuan iyi gidiyoruz, dilerim sonunu da getiririz." dedi.

İlgini Çekebilir
Erkan Sözeri: "Iğdır şehri için şampiyon olmalıyız"
Habere Git

"Iğdır'a tatil yapmaya gelmedim"

Iğdır spora gelirken hedefinin şampiyonluk olduğunu söyleyen Sözeri "Ben buraya tatil yapmaya, keyif çatmaya gelmedim. Bu şehre bir hedef doğrultusunda geldik, bu şehri "şampiyon" yapmaya geldik. Hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Burdaki insanlar güzel insanlar. Tek amacımız bu hayallerin er yada geç gerçekleşmesi, bu hikayenin dilerim sonunu da getiririz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler