Erkan Zengin: “Eskişehirspor’a bir vefa borcum var”

03.02.2021 - 17:05 | Son Güncellenme: 03.02.2021 - 17:27

Eskişehirspor haberleri… Eskişehirspor’un eski kaptanı Erkan Zengin, kulüp ara transfer döneminde yasağı kaldırabilseydi, kendisinin ücretsiz, arkadaşlarının ise çok düşük maliyetle takıma katılacaklarını açıkladı. İşte Erkan Zengin’in ses getirecek flaş açıklamaları…

Erkan Zengin: “Eskişehirspor’a bir vefa borcum var”

TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor, tarihinin en zor dönemlerinden birini geçiriyor.

Küme düştüğü 2015-2016 sezonundan beri yaşanan mali sorunlar nedeniyle kulübün üzerinden kara bulutlar dağılmıyor.

Transfer yasakları, FIFA dosyaları, eksi puanlar derken, ligin dibine demir atan Kırmızı-Şimşekler’in eski kaptanı ve taraftarın sevgilisi Erkan Zengin, geçtiğimiz ara transfer döneminde kulübün transfer tahtasını açabilmesi için elinden geleni yapmış, ayrıca futbolcu arkadaşlarıyla da görüşüp, onları da Kırmızı-Siyahlı ekibin kadrosuna katmaya ikna etmişti.

Transfer yasağını kaldıramayan Es-Es’e transfer olamayan Zengin, transferin son günlerinde TFF 1. Lig ekiplerinden Tuzlaspor’a transfer olmuştu.

Erkan Zengin, Eskişehir 2 Eylül Gazetesi’ne flaş açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

Erkan Zengin: “Eskişehirspor’un transfer tahtasını açması durumunda bedava gelecektim. Takıma katılacak futbolcular Eskişehirspor'a gönüllü geliyordu. Maliyetleri gerçekten çok düşüktü. Kulüp Eskişehirspor olduğu için geliyorlardı. Benim için geliyorlardı. Küme düşsek dahi ayrılmayacaktık. Sözleşmeler 1,5 yıllık olacaktı” ifadelerini kullandı.

“Ben ve arkadaşlarım kulübe yardım etmek istedik”

Arkadaşları ile Eskişehirspor için çaba gösterdiklerini belirten Zengin, “Eskişehirspor’un transfer tahtası açılsın diye bir çaba gösterdik. Arkadaşlarımızdan imzalar konusunda destekler almaya çalıştık. Her sezon yapılan çalışmaların bir benzeri yapıldı. Ben ve arkadaşlarım da bu konuda kulübe yardım etmek istedik” dedi.

“Para talebinde bulunmadım”

Yönetim ile aralarında sorun çıktığı iddialarına yanıt veren İsveç milli oyuncusu “Eskişehirspor yönetimi bu süreçte benden herhangi bir para talebinde bulunmadı. ‘Para lazımsa yardım edebilirim’ gibi teklifte de bulunmadım. Eskişehirspor yönetimi ile bu süreçte herhangi bir fikir ayrılığı yaşamadım. Tartışma gibi iddiaların hepsi yalan” diyerek cevapladı.

“Oyuncuların hiçbirisi para için gelmeyecekti”

Yasağın kalkması halinde takıma katılacak oyuncular hakkında konuşan deneyimli futbolcu, “Transfer tahtası açılsaydı, takıma katılacak futbolcular Eskişehirspor'a gönüllü gelecekti. Maliyetleri gerçekten çok düşüktü. Kulüp Eskişehirspor olduğu için geliyorlardı. Benim için geliyorlardı. Küme düşsek dahi ayrılmayacaktık. Sözleşmeler 1,5 yıllık olacaktı. Düşsek bile direkt şampiyonluğa oynayacaktık. Oyuncuların hiçbirisi para için gelmiyordu” şeklinde konuştu.

“Trabzonspor ile benim aramda bir sorun yok”

Trabzonspor’un, Erkan Zengin’in ismi geçtiği için gerekli imzayı vermediği iddiasını reddeden tecrübeli oyuncu, “Eskişehirspor yönetimi ne teklif ettiyse biz futbolcular da onları kabul ettik. En ufak bir itirazda bulunmadık. Trabzonspor olayları çıktı. Daha sonra kalan imzaları alamıyoruz denildi. Biz de vazgeçmek durumunda kaldık. Trabzonspor ile benim aramda en ufak bir sorun yok. Benim adımın geçmesi nedeniyle Trabzonspor’un vazgeçtiği söylentilerinin doğru olduğunu düşünmüyorum” dedi.

“Eskişehirspor benim için bambaşka bir kulüp”

Eskişehirspor'un kendisine ifade ettiği duygulardan bahseden Erkan Zengin, “Ben Eskişehirspor’a sadece futbolcu olarak gelecektim. Kulübün anlaşacağı bir isim de teknik direktörümüz olacaktı. Benim hem teknik direktör, hem de futbolcu olmak gibi bir niyetim olmadı. Eskişehirspor benim için bambaşka bir kulüp. Eskişehirspor’un gönlümüzde farklı bir yeri var. Ne yaptıysak, ne yapmaya çalıştıysak severek yapmaya çalıştık” şeklinde ifade etti.

“İsveç’te doğdum ama Eskişehirspor’da büyüdüm”

Eskişehir’deki bazı çevrelerin neden sessiz kaldığına dair tepki gösteren Zengin, “Biz futbolcular Eskişehirspor için bu kadar çabalarken, Eskişehir’deki bazı insanların neden sessiz kaldığını anlamıyorum. Ben İsveç’te doğdum ama Eskişehirspor’da büyüdüm. Eskişehirspor’a bir vefa borcum var. Transfer tahtası açılsaydı ben bedava geliyordum. Olsaydı, çok güzel olurdu ama olmadı” ifadelerini kullandı.

“Elimizden gelen ne varsa yapacağız”

Eskişehirspor’a gelmeye hazır olduğunu söyleyen Erkan Zengin, “Sezon sonu, yani yazın transfer tahtasının açılması durumunda ben yine gelmeye hazırım. Elimizden gelen ne varsa yaparız. Tahta açılırsa iyi bir kadro kurar bu takımı yeniden çıkarmaya çalışırız” şeklinde konuştu.

“Bir hayalim var”

Eskişehirspor ve gelecek kariyeri hakkındaki hayallerini de belirten Zengin, “Bu sene 36 yaşına gireceğim. 40 yaşına kadar futbol oynamak istiyorum. 40 yaşından sonra da teknik direktör olmak istiyorum. Bir gün Eskişehirspor’a teknik direktör olup, çok başarılı olmak istiyorum. Denir ya, ‘adeta uçurmak’ istiyorum. İnşallah böyle bir hayalim var” diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler