Erman Özgür: "Love oynamalı dediğim için pişmanım"

14.12.2018 - 19:31 | Son Güncellenme: 14.12.2018 - 22:31

Erman Özgür: "Love oynamalı dediğim için pişmanım"

Maç öncesi açıklamaları...

Bein Sports yorumcusu Erman Özgür, Göztepe-Bursaspor maçından önce açıklamalarda bulundu.

Erman Özgür'ün açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

'Göztepe, heyecanını kaybetmiş'

Türkiye’de oyuncular teknik direktör değiştikten sonra başka bir ruh haliyle sahaya çıkıyorlar. Bugün Göztepe’de, sonra Fenerbahçe’de bunu göreceğiz. Göztepe’yi Bursaspor karşısında yine de favori olarak görmüyorum. Kısmen rahat iki takımın maçı olacak. Göztepe, biraz daha heyecanını kaybetmiş.

Altayapı oyuncusu için Samet hocanın olması büyük bir şanstır. Samet Hoca o oyuncuya biraz bile hazırsa şans verir. Bursaspor’da Latovlevici geçen sene Galatasaray’da ıslıklanıyordu. Teknik direktör, yaşı olan oyunculara da dokunmalı. Mesela Şenol Güneş Babel’e; Fatih Terim Rodrigues’e dokundu.

İki haftalık periyotta bir takıma fiziksel olarak bir şey veremezsin. Devre arasını görmek gerekir. Oyuncuların durumuna o zaman bakarsın. Önde oynayan takımların ligimizde işinin zor olduğunu düşünüyorum. Tamer hoca bunu Sivasspor’da denedi, yollarını ayırdı. Aldığınız sonuçlar bizim ligimizde teknik direktörlerin üzerinde sıkıntı yaratabiliyor.

Göztepe-Bursaspor maçının ilk yarısı...

Uzun uzun konuşulacak bir ilk yarı olmadı. Göztepe’nin sonuç odaklı oynayacağını tahmin etmiştik. İlk yarı tecrübeli Beto test edildi. Maçın ilk yarısının en iyisi olarak Beto’yu gördüm. İkinci yarı işler çok daha tersine dönebilir diye düşünüyorum.

Lima Bursaspor adına etkili oynuyor. Göztepe’de Yasin’den benim beklentim bu yöndeydi ama kanat oyuncusu veya orta sahanın Göztepe’de etkili olduğunu söylemek zor. Latovlevici ve Yasin birbirine üstünlük kuramadı.

beIN Sports yorumcusu Erman Özgür, Spor Toto Süper Lig'de oynanan Göztepe - Bursaspor maçını ve gündemi değerlendirdi. Erman Özgür'ün değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

İki takımın oyuncularının konsantrasyonu sadece savunma üzerindeydi. İkinci yarı Göztepe daha çok arayan taraftı. Bu maçın hakkı bana göre beraberlikti. Bursaspor kalecisi Muhammet’in test edilemediği bir maç oldu. Beto ise iyi kurtarışlar yaptı.

Bireysel hataların tamamını Şampiyonlar Ligi’nde rakipleriniz gole çevirebiliyor. Başakşehir de hataları gole çevirebilecek bir takım. Başakşehir, Ankaragücü karşısında da iyi bir oyun sergiledi. Galatasaray, orta sahada Başakşehir’i bozabilecek mi? Kendi sahasında olsa önde basması doğruydu.

Abdullah Avcı kiminle olursa olsun aynı oyun üzerine ısrar ediyor. Oyuncular da bu oyuna inanmış. Başakşehir çok daha dinlenmiş durumda ve aynı oyunu oynuyor. Başakşehir’in topa daha hakim olacağına inanıyorum. Öte yandan Başakşehir iç sahada da daha rahat oynuyor.

Galatasaray takımının bir oyuncuya önlem alacağını sanmıyorum. Bana göre Türkiye’nin en iyi oyuncusu Edin Visca. Maçta Nagatomo ile eşleşecek. Visca, oyunu çözen golleri atıyor. Bana göre bu onu en değerli sınıfına sokuyor. Top rakipteyken bile işi çözen oyuncu. Her oyunun oyuncusu. Başakşehir’in şampiyonluk şansını sekteye uğratacak tek detay, Visca’nın sakatlığı ya da ceza alması olur.

Trabzonspor’un oyununu bozan şey, oyunu dar alana çekmek. Beşiktaş maçı bu şekilde okursa iç sahada kazanmak adına daha avantajlı hale gelir. Bana kalsa Malmö maçından 6-7 oyuncu değiştirmek lazım. Beşiktaş’ın ayakta kalan oyuncusu yok. Ben Vagner Love oynamalı dediğim için pişmanım.

Ersun Yanal’ın büyük bir risk aldığını düşünmüyorum. Bence doğru zamanda geldi. Zaten daha kötü ne olabilir? Galatasaray, Beşiktaş gibi maçlardan alınan puanlar Fenerbahçe için galibiyet gibi oldu. Derbi kültürünü devam ettirdi.

Senin için hazırladığımız haberler