Erman Toroğlu: ''Bu akşamki maçın şifresi fiyasko''

09.12.2018 - 17:16 | Son Güncellenme: 09.12.2018 - 20:16

Erman Toroğlu: ''Bu akşamki maçın şifresi fiyasko''

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, A Spor'da yayınlanan Takım Oyunu programında Akhisarspor-Fenerbahçe maç ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Toroğlu'nun değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

'Böyle devam ederlerse Fenerbahçe Ersun Yanal ile de bir şey yapamaz'

Bu akşam bir filmin sonu geldi ve ‘The end’ dediler. Eğer bunun aynısı olursa, Ali Koç da gidebilir. Futbol başka bir boyut. Fenerbahçe büyük olan. Ali Koç’un perdenin arkasında değil, önünde olması gerekiyor. Böyle devam ederlerse Fenerbahçe Ersun Yanal ile de bir şey yapamaz. Yönetimin tecrübeli isimlere de kulak vermesi gerek.

Bu akşamki maçın şifresi sahadaydı, fiyasko. Futbol kulüpleri şirket idare etmeye benzemiyor. Futbolcular, işçiler gibi değil. Pek çok faktör var. Yolların ayrıldığı futbolculara da Fenerbahçe’nin parası ödeniyor.

Fenerbahçe, bu 3-0’dan sonra ne diyecek? Akhisarspor senin altındaydı, kazanıp üstüne çıktı. Fenerbahçe bu durumda altı ay daha götürebilir ama seneye Fenerbahçe de bu tabloyu kaldıramaz. Hayatımda böyle rezalet bir Fenerbahçe görmedim.

'Takımda kimsenin yüzü gülmüyor'

Bu Fenerbahçe kadrosunu bile, düzgün bir teknik adam biraz yukarı çıkarabilir. Bu takım rezalet. Birbirleriyle iletişimi yok. Takımda kimsenin yüzü gülmüyor. Bu havayı düzeltecek teknik adam. Trabzonspor Onur ve Burak’tan sonra top oynamaya başladı ve takım oldu. Alttan geldiler. Sosa, takım ağabeylik etti. Fenerbahçe'de bu da yok.

Futbolcular başı kesik tavuk gibi koşuyor. Koşuyorlar ama nereye koşuyorlar? Koeman bunu söylüyor, bunu çözecek zaten kendisi. Bu takımı bu hale getirenler futbolcular değil. Takımı kuranlarda hata var. Bazı futbolcular ben kendi paramla uçağa binerim dese ne olacak?

Otobüs ile gitme kararı da fiyaskodur. Ne alakası var? Çaykur Rizespor maçından sonra da Ali Koç taraftarların yanına gitmemeliydi. Siz kimsiniz her maç Ali Koç’a gel diyorsunuz? Şimdi her maçtan sonra taraftarın yanına gitmek zorunda kalıyor. Futbolcu, bu takımda en son suçlanacak kısım.

'Fenerbahçe ismine ve marka değerine çok büyük zarar'

Ceza sonrası futbolcular, özellikle yabancı futbolcular acaba aralarında ne konuşuyor? Diğer yabancı oyuncular bunu arkadaşlarıyla konuşur. Bu olacak, tüm dünyada yayınlanacak. Bu ceza, Fenerbahçe ismine ve marka değerine çok büyük zarar.



Fenerbahçe, teknik kapasitesi az olan bir takım olduğu için Mehmet Ekici aradan sıyrılıyor. 3-0’lık bir maçta pozisyonlara bakmanın da gereği yok aslında. İkinci golde stoperin top gelirken adamı ezmesi, belki de sarı karta oynaması gerekirdi.

Senin için hazırladığımız haberler