Erman Toroğlu: 'Bugün herkes Fenerbahçe'yi tuttu...'

11.02.2018 - 15:47 | Son Güncellenme: 11.02.2018 - 15:47

Erman Toroğlu: 'Bugün herkes Fenerbahçe'yi tuttu...'

Spor yazarı ve yorumcusu Erman Toroğlu, Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe arasında oynanan Spor Toto Süper Lig 21.hafta mücadelesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. A Spor’da konuşan Toroğlu’nun sözlerinden Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Bu Başakşehir’i uzun zamandır seyretmiyorum. “Büyük takımlar potaya girerse, Başakşehir şampiyon olur” diyordum. Bende de bazı hatalar var. Ben yorumcuysam ben de işimi eksik yapıyorum diyebilirim. 9 tane maçı oturacağım ve izleyeceğim. O da zor. Bu Başakşehir var ya, yolunu şaşırmış. O benim dediğim Başakşehir değil.

Bu Başakşehir, ayak dışı, ayak üstü oynayan bir hale gelmiş. Pardon da, oynadığın takım Fenerbahçe. Fenerbahçeli topçu bunu yapmıyor. Öyle bir şey kalmadı. Çatır çatır koşacaksın, adamı kalçadan ısıracaksın. Bu Başakşehir laleşehir falan olmuş. Bunlardan bir halt olmaz. Böyle giderse 7-8 hafta sonra küçükler de bunları yamultur.

Biz büyük takımız diyor Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş… Sen en az rakip kadar koşacaksın. Başakşehir, kendini Real Madrid, Barcelona zannetmeye başlamış. Barcelona’dan adam aldılar. O adamın ayağına top verirsen seni bozar. Bunları söylediğim zaman kızıyorlar. Sen Barcelona’dan aldığın adama da dikkat edeceksin. İlk 45 dakikada Arda bu takımı bozdu. Bunlar hızlı top oynayan takım. Arda top alacak, çalım atacak, dönecek… Bu öyle bir takım değil ki. Çat çat oynayan bir takımdı.

'Abdullah Avcı'nın aynaya bakması lazım'

"Bugün Arda mı Başakşehir'e uyacaktı yoksa takıma mı uyacaktı. El freni oldu Arda. Tam Fenerbahçe'nin istediği gibi oynadılar Fenerbahçe kucağına aldı rakibini oynadı"

"Abdullah Avcı'nın aynaya bakması lazım. Bunu altına çizerek söylüyorum dedi"

Fenerbahçe ilk yarı durumu 3-0 yapardı. Fenerbahçe doğru oynuyor ve ukalalık yapmıyor. Fenerbahçeli futbolcuların ayağı yere basıyor. Muazzam top oynamıyorlar ama gereğini yapıyorlar. Ukalalık yapmıyorlar. Başakşehir eğer böyle devam ederse dördüncü falan da olamaz.  Başakşehir futbol oynadığını zannediyor. Kendilerini tatmin ediyorlar. Ben Başakşehir’i ilk defa böyle gördüm. Şu anda takım değil. Takım olarak oynamıyorlar. Bunlarda bir durum var.

Bu kadar kötü bir Başakşehir beklemiyordum. Herkeste eksik var. Olabiliyor. Başakşehir’i gerçekten tuhaf gördüm. Bunlar, bazı şeylerin önlemini almazlarsa işleri zor. Çok net söylüyorum. Ben bunu koklarım. Başakşehir’in kötü oynadığını gördüm, ama bugün bir tuhaflık var. Hiç böyle görmedim. Bana Başakşehir hiç keyif vermedi, beni üzdü, beni tehlikeye doğru götürdü. Şu Başakşehir’e şampiyonluk adayım demiyorum. Başakşehir fazla havaya girmiş.

Maç sonu açıklamaları...

"Başakşehir aşağıdan geldiler. Bir sistem takımı kurdular. Başakşehir'in diğer maçlarını çok seyretmedim. Bu akşam şunu gördüm. Fenerbahçe takımı çıktı, Fenerbahçe gibi oynamadı. Fenerbahçe yardımlaşarak, sahada mesafeyi 30-35 metre arasında tutarak oynadı. Başakşehir ne yaptığını ben anlamadım. Fenerbahçe haddini bilerek oynadı ama böyle giderse Başakşehir 4. sırada bile olamaz. Abdullah Avcı da havaya girmiş ki böyle olmuş."

'Başakşehir dua etsin 5'lik olmadıklarına'

"Arda Turan el freni. Arda alıyor, dönüyor. Başakşehir tık tık giden bir takımdı, Arda alıyor sürekli topla oynuyor. Fenerbahçe hiç ukalalık yapmadı. Başakşehir dua etsin 5'lik olmadıklarına. İnşallah ders alırlar. Bu takımı Arda - Emre bozarsa yönetimin ve teknik adamın hatasıdır"

"Bugün herkes Fenerbahçe'yi tuttu..."

Fenerbahçe bugün Başakşehir ile oynarken herkes Fenerbahçe'yi tuttu. Trabzonlusu, Galatasaraylısı... Ben Başakşehir ligi götürür diyordum ama aynı şeyi söyleyemiyorum artık. Kaybettiler diye demiyorum ama takım görüntüsünde değillerdi. Abdullah Avcı havaya girmiş. Kötü oynayabilirsin. Her takımın kötü zamanları olur. Ancak bugün kötü oyundan çok bağlantı kopukluğu vardı.

"Arda Turan bu takımı bozar..."

Başakşehir, eski Fenerbahçe gibi oynadı, Fenerbahçe ise eski Başakşehir gibi... Şu takımda Arda Turan oynayamaz. Bozar Arda Turan bu takımı. Takımın sistemi bozulur. Arda çıktıktan sonra Başakşehir oynamaya başladı. Takım kıpırdadı biraz.

GÜNCELLENECEKTİR...

Fikret Orman geçen sene süt kupası dedi Türkiye Kupasına bu sezon maç ertelensin diyor. Süt kupası ne oldu Ayran mı oldu? Hani süt kupasıydı. Ne değişti?

Senin için hazırladığımız haberler