Erman Toroğlu: ''Futbolu yönetenler futbolun içinden gelmemişler''

17.11.2018 - 21:57 | Son Güncellenme: 17.11.2018 - 22:07

Erman Toroğlu: ''Futbolu yönetenler futbolun içinden gelmemişler''

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, A Milli Takımı'n İsveç'e 0-1 yenildiği mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.

Toroğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

'Lucescu derste çalışmıyor'

Sinan Bolat 31 yaşında. Mert Günok ligde 5 gol yiyor, Lucescu utanmadan ‘Hatalar yaptı’ diyor. Neden benim ligimdeki kaleci oynamıyor? O zaman Lucescu derste çalışmıyor. Ali Koç doğru bir şey dedi, futbolu yönetenler futbolun içinden gelmemişler. Tüm sistemi değiştirmek lazım.

Kamera bazen Lucescu’yu gösterdiğinde, ‘Türk Milli Takımı hocası bu mu’ diyorum.  Fatih Terim konusunda büyük hata yaptılar. Profesyonel biri böyle bir karar almaz. Bırak, bitsin oyna. Fatih Terim’in kenarda duruşuyla, Lucescu’nun kenarda duruşuna bir bakın...

Türk Milli Takımı, kulüp takımı değil. Oynayanlar Türk oyuncular. Yabancı teknik adamın vermek istediği duyguyu tercüman veremez. Tercüman ile çalışmak sıkıntı. O heyecanı ve sinerjiyi yansıtamaz. Yerli bir teknik adamın konuşmasıyla aynı olur mu? Ayrıca Türk Milli Takımı’nın antrenörü, yerli para birimiyle ücret almalı.

'İstifa etsin gitsin'

Lucescu, Türkiye Ligi’nin liderinin kalecisini bilmiyor. Diğer aldığı üç kalecinin yaşlarına da bakın. Lucescu ile D Ligi’ne de düşeriz. Utanma da yok, istifa etsin gitsin. Oğlunu da içeri sokmaya çalışıyor. Onu da alsın, gitsin...Federasyon, Fatih Terim konusunda acele karar almıştı, Lucescu için de alsın.

'Şenol Güneş, Beşiktaş’tan sezon sonu kesin ayrılacak'

Yasin Öztekin gibi oyuncuları da alsın da takımdaki heyecan artsın. Ben Ukrayna maçında Antalya seyircisinin Lucescu’yu protesto edeceğini düşünüyorum. Lucescu o zaman gidebilir, federasyonun bir hamle yapacağını düşünmüyorum. Şenol Güneş, Beşiktaş’tan sezon sonu kesin ayrılacak. Belki yıl sonuna da kalmaz.

Türk futbolu ve kulüpler kötü yönetiliyor. UEFA’da en çok dosyası olan ülke Türkiye. Biraz düzgün adam, Türkiye’ye gelmiyor. Bir şey yapılması lazım. Antalya’da Lucescu, protesto edilir.

 

'Milli takıma yakışacak tek bir isim var...'

Milli takıma yakışacak tek bir isim var. 4 yıl boyunca da her şeyi, alt ve üst yapıyı vereceksin. O organize edecek. O isim de Abdullah Avcı. Verin milli takımı, 4 senede nerelere geleceğini görün...

Senin için hazırladığımız haberler