Erman Toroğlu: Şampiyonluğu Beşiktaş hak ediyor

15.04.2018 - 20:00 | Son Güncellenme: 15.04.2018 - 20:00

Erman Toroğlu: Şampiyonluğu Beşiktaş hak ediyor

Spor yazarı ve yorumcusu Erman Toroğlu, Galatasaray ile Medipol Başakşehir arasında oynanan karşılaşmayı değerlendirdi. A Spor’da konuşan Erman  Toroğlu’nun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Tuhaf bir maç oluyor"

Enteresan işler oluyor. İlk yarının son 10 dakikasında tuhaf hakem kararları var gibi geldi bana. Sarı kartlar var, verilmeyen kartlar var. Başakşehirli futbolcuların hakemin üstüne yürümesi var. Bu hakemi yazın dedi Emre Belözoğlu. Belki de basına dedi. Başakşehirli futbolcular da hakemin etrafını çevirdi. İnşallah tuhaf bir maç olmaz.

"Hakem - futbolcu münasebetini merak ediyorum"

Volkan Babacan bugün fotoğraf çektirdi. Galatasaray defansı da çok iyi işler yapmıyor. Tuhaf işler oluyor. Başakşehir defansı biraz daha iyi. Hakem – futbolcu münasebetinde neler olacak onu daha çok merak ediyorum. Bu maç yarıda kalmazsa her şey olur.

"En zayıf halka Arda Turan"

Başakşehir buradan yenilmeden çıkalım, bize yeter düşüncesinde. Çok fazla, çabuk çıkmıyorlar. Ben olsam tabii ki çıkarım. Özellikle bu Galatasaray defansına çıkarım. Çünkü çıksalar Galatasaray savunması zorlanacak. Şu ana kadar Arda Turan sahnede yok. Başakşehir’in en zayıf halkası Arda Turan oldu ilk yarıda.

"Hakem bu maçtan korkuyor"

Hakem maçtan korkuyor. 1-2 yerde enteresan düdükler çaldı. Onu detaylıca izleyip değerlendirmek gerek. Maç çok tuhaf. Gol geç olursa tamam. Ama bir taraf gol atarsa ikinci yarının çok keyifli olacağını düşünüyorum. Gol olmayana kadar bu şekilde gider diye düşünüyorum.

"Arda, Başakşehir'i hücuma çıkışta ağırlaştırdı"

Arda, Başakşehir’i hücuma çıkışta ağırlaştırdı. Şu ana kadar Arda kötüydü. Dokuyu, itiyor. Başakşehir adına böyle. Başakşehir’in bir şablonu var. Arda, o şablona olmuyor. İtiyor, onu görüyorsun. Ama oynuyor. Bilemiyorum. Kim ne derse desin. Bu maçın ne olacağı belli değil. Bu maçta her şey olabilir. Çok alakasız şeyler olabilir.

Arda ile hakem arasındaki diyaloglar üzerine

Beraberlik bana yaramazsa derse Fatih Terim risk alacak. Abdullah Avcı, Fatih Terim’i bekler mi? Fatih ağabey benden büyük, saygım var. O bir buyursun, boyunu göreyim mi der? Arda’ya kartı sahada göstermeye niyetlenen bir hakem vardı. Sonra hakem vazgeçti. Hadi oyuna sok topu dedi. Ben de “Arda’nın lafını yedi hakem” dedim. Demek ki Arda, hakemin üstüne bir daha gitti, ondan sonra kart gördü. Vücut dilinden net görüyoruz. Hakem, cart diye çıkaracak. Futbolcuyu da kurtarırsın.

"Baldırdan parça alırım"

Saha içinde arkadaşlık falan olmaz. Bu 90 dakika sezonun maçı gibi bir 90 dakika. Ben sahada babamı tanımam. Baldırdan parça alırım. Kimse kimseyi kandırmasın. Bu tuhaf maç yarıda kalmazsa ikinci yarıda her şey olabilir.

'Abdullah Avcı intihat etti, Arda kumarı oynadı'

"Abdullah Avcı intihar etti. Sen buraya nasıl geldin? Oynayarak geldin. Arda kumarı oynadı. Çıkartırım hem Arda'yı oynatırım dedi hem de Arda ile seyirciyi vururum dedi ama attığı ile vuruldu. Bu takımı Abdullah Avcı bu takımı buraya getirdi bugün de bu hale getirdi"

'Bu sezon Galatasaray'ın iki tane çok önemli golü oldu. Mariano ve Sinan Gümüş...'

"Bu sezon Galatasaray'ın iki tane çok önemli golü oldu. Biri Mariano'nun bu akşam attığı gole biri de Sinan Gümüş'ün golü"

'Arda ve Emre birlikte oynasın yani bu kadroyu Beşiktaş'a karşı koysun Başakşehir 4 tane atarlar'

"Galatasaray'ın kiminle başladığı Fatih Terim'i bağlar ama Arda Turan kararı Başakşehir'i etkiler. Arda'nın gelişi takımı etkiledi Başakşehir'i etkiledi. Arda gitmiyor makinayı bozdu. Emre ile gidiyordu takım ama berabere oynarsa Arda-Emre olursa olmaz"

"Arda ve Emre birlikte oynasın yani bu kadroyu Beşiktaş'a karşı koysun Başakşehir 4 tane atarlar öldürürler. Futbolcuların ahengi bozuldu" 

'Galatasaray geçen hafta 3 puan kaybetti ama bu hafta 6 puan almış oldu'

"Galatasaray geçen hafta 3 puan kaybetti ama bu hafta 6 puan almış oldu. Fenerbahçe ve Beşiktaş oynamadan 3 puan aldı çok enteresan. Önümüzdeki hafta Galatasaray deplasmanda Alanyaspor'u yener mi onu bilemem. Bu arada Beşiktaş eğer Galatasaray'ı yenerse öne geçer"

Tartışmalı pozisyonlar...

"Donk'un Arda ve Emre ile orta sahada yaşadığı pozisyonda; mavili topa vuruyor beyaz tozluklu ayağını rahat koyamıyor. Bu pozisyonu devam ettiririm. "

"Adebayor - Serdar Aziz pozisyonunda Adebayor vuruyor ama bana göre bu sarı kart olur"

'Arda Turan ile hakem arasında geçen bu konuşmalar sarı karttan sonra ise...'

"Arda Turan'ın devre arasında soyunma odasına giderken sarı kart gördüğünü biliyoruz. Arda Turan ile hakem arasında bu geçen konuşmalar sarı karttan sonra ise Arda Turan'ın kırmızı kart görmesi lazımdı"

"Galatasaray'ın ikinci golünde Serdar Aziz rakibini bozuyor. Pozisyon faul"

'Şampiyonluğu Beşiktaş hak ediyor'

"Alanyaspor maçı, Galatasaray için çok tehlikeli maç olur. Beşiktaş deplasmanda Galatasaray'ı yenerse ikili averaja kalır "

"Yukarıda Allah var bakıyorum kim hak ediyor, kadro vs. Beşiktaş şampiyonluğu hak ediyor. Beşiktaş'ın daha önce bitirmesi lazımdı. Orta sahada sorun oldu. Şimdi düzeldi. Kadrolara bakınca Beşiktaş. Alternatifi daha fazla"

Senin için hazırladığımız haberler