Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik Trabzonspor Pankartı İçin Açıklama Yaptı

01.05.2022 - 23:17 | Son Güncellenme: 02.05.2022 - 08:29

Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, Trabzonspor'un pankartı, F.Bahçe'nin tweetleri, 2010/11 vurgusu, takım otobüsü kurşunlanma olayı ve TFF'ye yapılan başvurular hakkında açıklama yaptı.

Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik Trabzonspor Pankartı İçin Açıklama Yaptı

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, TGRT Haber canlı yayınına bağlanarak, Trabzonspor'un Antalyaspor karşısında çıktığı şampiyonluk maçında açılan pankart, Trabzonspor tarafından yapılan 2010/11 sezonu vurgusu ve Fenerbahçe'nin pankart hakkında attığı tweetler hakkında açıklama yaptı.

"Aklı selimden uzak mesajlar verildi"

Erol Bilecik, şu ifadeleri kullandı: "Akşam itibariyle sosyal medya hesaaplarından dün akşama dönük olarak tüm camianın hissettiği duyguları paylaştık. Alın terimiz ve emeklerimizle kazanılmış, 28 şampiyonluktan en kıymetlisi olan 2010/11 sezonu şampiyonluğumuz hakkında günlerdir aklı selimden uzak mesajlar verildi."

"Bu pankartı unutmak mümkün değil"

"Hukuk kurallarının Trabzonspor için de geçerli olduğunu hatırlatmak gerekmez mi? Açılan bu pankart Türk futbolunda kara leke olarak kalacaktır. Bu pankartı unutmak mümkün değil. Devletimizin 4 değerli bakanının gözleri önünde sergilendi."

"Maç büyük bir skandaldır"

"Bizlerin gözünde, oynanan maç büyük bir skandaldır. Hangi dakikada ne yaşandığı şekilde bakıldığında Türk futbolu ve adaletine ihanet edildiği görülür. Rakip takım oyuncularının tartaklandığı bir maç... Bunlara göz yumanları emin olun tarihin affetmesi mümkün değil."

"Pankarttaki silahın benzeri ile takımımız suikaste uğradı"

"4 Nisan 2015 tarihinde Rize deplasmanı dönüşünde muhtemelen pankartta yer alan silahın bir benzeri ile takımımız suikaste uğradı. Takımımız öldürülmek istendi. Bir camianın kaderiyle oynananmak istendi. O günün failleri ne hikmetse bulunamadı. Ama bakıldığında faillerin çok yakında olduğu görüldü."

"O davayı meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz demektir"

Fenerbahçe FETÖ'nün kumpasına maruz kalmış, hakkı yenmiş buna rağmen milleti için devam etmiş ve Türk yargısı önünde aklanmış bir kulüptür. Bu davadaki kişiler binlerce yıl hapis cezasına çarptırılmışlar. Sizin bu diretmeniz o davayı meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz demektir."

"TFF'ye resmi bir ziyaret yaptık"

"Geçtiğimiz hafta içerisinde ben dahil, bizden 5 kişilik heyet TFF'ye resmi bir ziyaret yaptık. Servet Yardımcı ile bir toplantı gerçekleştirdik. Kendilerine Süper Kupa konusunu, 1959 yılı öncesindeki şampiyonluklarımızın başvurusunu 6 Mart 2021 tarihli 400 küsür gün önce resmi olarak teslim etmiştik. Maalesef bir tek kelime bile yanıt gelmemişti. Onları Servet Bey'e sorduk."

"Haklısınız dedi Servet Bey"

"Servet Bey doğal olarak seçimlere hazırlık içindeler. Seçimi beklemekteler. Neden bugüne kadar cevap vermediniz sorumuza haklısınız dedi Servet Bey. Bundan dolayı herhangi bir yanıt verememenin bir sıkıntı yaşadıklarını ortaya koydu. Futbolun patronluğunu yapan bir kurum var karşımızda. Pozitif veya negatif bir yanıt vermeleri gerekirdi."

"Süper Kupa için neden olmasın dedi"

"En azından bir kurul kurun, bunun içinde spor aklını ortaya koyacak bir yapı olsun dedik. Böyle bir yapının oluşması için ilk yönetim kurulunda çalışmalara başlayacaklarının sözünü vermiş oldu Servet Bey. Süper Kupa için neden olmasın yanıtını verdi. Bunu da dile getireceğini söyledi."

Senin için hazırladığımız haberler