Erol Bulut için kim, ne dedi? "Kararı Ali Koç verdi"

25.03.2021 - 21:44 | Son Güncellenme: 25.03.2021 - 21:57

Son dakika haberleri... Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut dönemi resmen sona erdi. Bugün, sarı lacivertli ekibin internet sayfasında paylaşılan açıklamaya göre, Erol Bulut'la karşılıklı anlaşılarak bu kararın alındığı ve sonraki süreçte sportif direktör Emre Belözoğlu'nun kulübün başında olacağı belirtildi. Peki, Türk medyasında bu görev değişikliği nasıl yankılandı? İşte detaylar...

Erol Bulut için kim, ne dedi? "Kararı Ali Koç verdi"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrılması ve yerine Emre Belözoğlu'nun getirilmesi büyük yankı buldu. Sarı lacivertlilerin kararı için verilen tepkilerden bazıları şöyle:

"Erol Bulut'u gönderme kararını Ali Koç aldı"

Gürcan Bilgiç (Sabah), "Benim beklediğim bir karar değildi. Geçen hafta Fenerbahçeli yöneticilerle bir araya gelmiştik ve en azından sezonu Erol hocayla bitirecekleri izlenimini almıştım. Bir değişiklik yapılacaksa bu dönem, en uygun bir dönemdi. Başkanın aldığı bir karar olduğunu öğrendim. Emre Belözoğlu ve Erol Bulut'un anlamaşamadığı, sıkıntılar olduğu yönünde polemik yapılabilir ama başkanın aldığı bir karar, yönetimin aldığı bir karar. Nedenleri de, Erol hocanın Samandıra ve saha performansından ziyade taraftara çok umut vermemesi.

Fenerbahçe taraftarı, Erol hoca ile birlikte son 10 haftada çok gelecek görmüyordu, esas neden bu. Öyle ya da böyle takım şampiyonluk potasında, 10 maç var ve anahtar efsane oyuncu, efsane kaptan Emre Belözoğlu'nun elinde. Geçen sene de Ersun hoca sonrasında takımın başına geçmişti aslında Emre Belözoğlu. Zor bir görev, kendi ekibini kuracak. Emre Belözoğlu kendi kondisyonerini, kendi analizilerini getirecektir ve ilk maça takımı organize edecektir.

Bu etapta yeni sezon planları yapılacak. Emre Belözoğlu planları iyi bilen, rakibi ve kendi takımını çözen bir futbol adamı. Bu takımın oluşmasında, transferlerde de çok etkili olduğu için oyuncular üzerinde de pozitif etkisi olacaktır. Daha farklı duygularla göreceğimizi düşünüyorum Fenerbahçe takımını."

"Karar Emre Belözoğlu'nun başarısızlığını gösterir"

Önder Özen (beIN Sports), "Erol Bulut ile 31. haftada yollar ayrıldı. Bu normal sezon olsa ligde son 3 haftaya demek olacaktı. Bu doğru mudur değil midir diye kendime sorarım. Yolların ayrılması kadar olumsuz gereken bir durum varsa neden 31. haftaya kadar beklendi? Şaşırdım. Hala anlamaya çalışıyorum. 3 sezondur teknik adamlar sezonu bitirmeden görevden alınıyor.

Bu durumda teknik adamı mı sorgulamayız yoksa teknik adamı seçen zihniyeti mi sorgulamalıyız? Performanstan alındıysa bu daha önce de yapılabilirdi. Performans derseniz puan ve oyun olarak ikiye ayırmalıyız. Puandan dolayı alındıysa doğru değil. Oyundan dolayı görevden alınsaydı geç kalındı.  Bu Emre Belözoğlu'nun başarısızlığını gösterir. Erol Bulut'u seçen oysa isabetli seçim yapmadı."

"Erol bulut'un daha önce görevden alınması gerekirdi"

İlker Yazıcıoğlu (beIN Sports), "Bu aşamada beklemiyordum. Çünkü ligin bitimine az bir süre kaldı. Bence daha önce yapılması gereken bir değişiklikti. Oyun anlamında sıkıntılar olduğunu dile getirdik. Böyle bir değişiklige takımın ihtiyacı vardı. Futbolcular oynanan oyundan memnun değildi. Bu Erol hocanın felsefesinden de kaynaklanıyordu. Oyun ve Erol Hoca'nın teknik direktörün futbolcularla ilişkisi kararın alınmasında etken olmuştur."

"Erol bulut başarısız değildi"

Ümit Özat (Eski Fenerbahçe kaptanı ve teknik direktör), "Erol Bulut başarısız değildi. Ben onu hiçbir zaman başarısız görmedim. Geçen sezon bu takım 7. olmuştu. Erol hoca ile sezonunda şampiyon mu yapacaktı?" Fenerbahçe’nin halen şampiyonluk şansı hala da devam ediyor. Emre Belözoğlu bütün riskleri alarak bu görevi kabul etmiştir. Bu kararın doğru veya yanlış olduğunu zaman gösterecek" 

"Emre Belözoğlu'nun getirilmesi riskli karar"

Bülent Timurlenk (Sabah), "Erol Bulut'la yolların daha önce ayrılması gerekiyordu. Konya ve Galatasaray maçlarından sonra yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum ama geçici bir çözüm bulunup, bir hoca getirilip, Emre Belözoğlu yine üst akıl olarak devam edebilirdi. Emre Belözoğlu'nun teknik direktör olarak takımın başına getirilmesi Fenerbahçe açısından çok riskli bir karar olduğunu düşünüyorum."

En başında söyleyeyim riskli bir tercih. Emre Belözoğlu'nun daha önce kariyerinde herhangi bir teknik direktörlük tecrübesi yok. Nasıl bir performans ortaya koyacağı sürpriz. Sezon başında Emre'nin istediği bir kadro kuruldu. O yönde transferler yapıldı, şimdi son 10 haftada Emre Belözoğlu'nun göstereceği performans son derece kritik.

Eğer Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu başarılı olursa önümüzdeki sezon devam mı edilecek? 10 maçta başarısız olursa tekrar sportif direktörlüğe geri mi dönecek? Bunlar riskli bir tercihler ve Fenerbahçe için acele verilmiş bir karar olduğunu düşünüyorum."

Senin için hazırladığımız haberler