Erol Bulut kazanamadı, Fenerbahçe hem ikili hem üçlü averajı kaybetti

21.03.2021 - 21:56 | Son Güncellenme: 21.03.2021 - 22:02

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, 1-1 tamamlanan Beşiktaş maçıyla birlikte sarı - lacivertlilerin başında hiç derbi kazanamadı. Bulut'un ekibi, Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı hem ikili hem üçlü averajı da kaybetti.

Erol Bulut kazanamadı, Fenerbahçe hem ikili hem üçlü averajı kaybetti

AJANSSPOR -HABER

Fenerbahçe'nin bu yıl derbilerde yüzü gülmedi.  Sezon başı teknik direktörlük koltuğuna getirilen Erol Bulut sarı -lacivertlilerin başında 4 derbiye çıktı. 46 yaşındaki çalıştırıcı hiç galibiyet alamazken 2 beraberlik 2 mağlubiyet yaşadı.

Deplasmanda karşılaştığı Galatasaray ile Beşiktaş'tan puan almayı başaran (0-0, 1-1) sarı - lacivertliler Kadiköy'de iki rakibine de kaybedince hem ikili hem üçlü averajda geriye düştü. Ligde, iki takım sezonu aynı puanla bitirirse kendi aralarında oynadıkları maçlara bakılıyor.

Fenerbahçe'nin 2020-21 sezonunda şampiyonluk yarışı yaptığı Beşiktaş ve Galatasaray ile oynadığı maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:

  • Galatasaray-Fenerbahçe 0-0
  • Fenerbahçe- Beşiktaş 3-4
  • Fenerbahçe-Galatasaray 0-1
  • Beşiktaş-Fenerbahçe 1-1

Üçlü averajda durum

Üçlü averaj; üç takımın ligi aynı puanla bitirmesi durumunda devreye giriyor. Puanlar eşit olduğu takdirde genel gol averajına bakılıyor. Gol averajında da eşitlik korunuyorsa en fazla gol atan takım ligde ön sırada yer alıyor. 

Beşiktaş ile Galatasaray arasında ilk yarıda Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmayı siyah beyazlılar 2-0 kazanmıştı. Bunun rövanşında alınacak skor ikili averajda son durumu belirleyecek. Eğer Galatasaray, karşılaşmayı 2 farkla kazanırsa ikili averaj eşitlenecek. Genel gol averajına bakılacak.

Galatasaray'ın 2 farklı kazanıp üç takımın eşit puan alması durumunda Fenerbahçe 3. sırada yer alacak. İki takım da üç takımın bulunduğu sistemde 7 puana ulaşacak ve genel gol averajı devreye girecek.

Oynanacak Galatasaray-Beşiktaş maçı dışında üç takım arasındaki puan durumu şöyle:

  • Beşiktaş: 7
  • Galatasaray: 4
  • Fenerbahçe:2 (Rakipleriyle karşılaşmaları bitti)
Senin için hazırladığımız haberler