Erol Bulut'un Fenerbahçe macerası: İlk 7 hafta lider geçildi ama...

26.03.2021 - 09:08 | Son Güncellenme: 26.03.2021 - 09:22

Fenerbahçe haberleri... Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut ile yollar ayrıldı. Peki Erol Bulut kaç hafta liderlik yaşadı, maç başına kaç puan ortalaması yaşadı? İşte Erol Bulut'un Fenerbahçe macerası...

Erol Bulut'un Fenerbahçe macerası: İlk 7 hafta lider geçildi ama...

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Erol Bulut, Fenerbahçe'nin başında geçirdiği dönemde 3 hafta liderlik koltuğunda kaldı. Deplasmanda puan toplama rekoru kıran Bulut, Kadıköy'de ise hüsrana uğradı. Erol Bulut kaç puan ortalaması yakaladı, dönüm noktaları neler oldu? Detaylar haberde... 

Defansif oynattığı için eleştirildi

Sezona iyi başlayan Fenerbahçe ilk 7 haftada 17 puan toplayarak haftayı lider tamamladı. İkinci haftada Süper Lig'e yeni yükselen ve 2 oyuncusu kırmızı kart gören Hatayspor karşısında Kadıköy'de alınan 0-0'lık beraberlik homurtulara neden olurken, Erol Bulut, takımı defansif oynattığı için eleştirildi. Galatasaray deplasmanında alınan 0-0'lık beraberlik sonradan gelen galibiyet serisi Bulut'a yapılan eleştirileri azalttı.

Peş peşe yenilgiler geldi

8. haftada Kadıköy’deki Konyaspor mağlubiyeti ile Fenerbahçe’de işler ters gitmeye başladı. 13. haftaya kadar sarı-lacivertliler Beşiktaş derbisi dahil 4 mağlubiyet alırken Erol Bulut’un geleceği tartışılmaya başlandı. Başkan Ali Koç ve sportif direktör Emre Belözoğlu her seferinde Bulut'a sahip çıkarak krizi yönetti.

Dönüm noktası Başakşehir maçı

14. haftada çanlar Erol Bulut için çalıyordu. Fenerbahçe kendi evinde 1-0 yenik duruma düştüğü maçta geçen sezonun şampiyonu Başakşehir’i 4-1 yendi. Hakem tartışmalarının da yaşandığı bu maçtan sonra sarı-lacivertiler 9 maç yenilmedi. Bu süreçte 8 galibiyet 1 beraberlik alındı.

2-1 kazanmasına karşın Fenerbahçe'nin Alanyaspor karşılaşması Erol Bulut'un en çok eleştirildiği maçlardan oldu. Sarı-lacivertliler Kadıköy'deki maçta topa yüzde 21 oranında sahip olurken Fenerbahçe'nin oyun yapısından rahatsızlığı olanlar vardı. Onlara göre rakip kim olursa olsun Kadıköy'de bu kadar mahkum bir oyun oynanmamalıydı. Erol Bulut, eleştirilere "Sonuç önemli" diyerek yanıt veriyordu.

Galatasaray derbisi ve Kadıköy'de çöküş

Fenerbahçe'nin Denizlispor, Karagümrük, Hatayspor karşılaşması gibi kazandı karşılaşmalarda kaleci Altay Bayındır da yıldızlaşıyordu. Kadıköy'de 1-0 kaybedilen Galatasaray derbisinde ise oynanan futbol Erol Bulut'un yine tartışılmasına neden oldu. Bu maçın ardından Kadıköy'de Fenerbahçe'nin yüzü gülmedi. Önce Göztepe'ye 1-0 kaybedildi sonra Antalyaspor ile 1-1 berabere kalındı. Ligin dibinde yer alan Gençlerbirliği maçı da 2-1 yenilgiyle sona erdi. İç sahadaki yenilgiler, eleştirileri de artırdı.

Trabzonspor'u geçti, Beşiktaş'a takıldı

Bu süreçte Erol Bulut kendi kaderi için kritik iki maça çıktı. Bunlardan birincisi Trabzon deplasmanıydı. Bulut'un takımı güzel bir oyunla ve Pelkas'ın golüyle maçı 1-0 kazandı. İkinci kritik maç ise Beşiktaş deplasmanıydı. Siyah-beyazlılar karşısında son dakikada Ozan Tufan'ın golüyle beraberliği bulan sarı-lacivertlilerde oynanan oyun rahatsızlık yarattı. Erol Bulut, maçtan sonra yaptığı açıklamada galibiyeti kaçırdıklarını söylese de bu büyük umutlarla gelen teknik direktörün son karşılaşması oldu.

Deplasmanda puan, Kadıköy'de yenilgi rekoru

Bulut dönemi Fenerbahçe'nin Kadıköy’de tarihinde en fazla yenilgiyi aldığı dönem oldu. Sarı lacivertliler, Ülker Stadı’nda 15 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik 6 mağlubiyet alarak 23 puan topladı, 22 puan kaybetti. Deplasmanda ise bu tablonun tam tersi vardı. Dış sahada 15 mücadelede 11 galibiyet 3 beraberlik 1 mağlubiyetle 36 puan elde eden Fenerbahçe en başarılı deplasman karnesini tutturdu.

1.97 puan ortalaması

Bulut döneminde Fenerbahçe 30 maçta 18 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 59 puan aldı. Yüzde 60 maç başına galip gelme oranı yakalanırken 1.97 puan ortalaması tutturuldu. 51 gol atan Fenerbahçe 31 golü de kalesinde gördü, liderlik koltuğunda ise 3 hafta oturabildi. Kalan hatalarda artık sportif direktör Emre Belözoğlu takımın başında olacak.

Senin için hazırladığımız haberler