Ersin Destanoğlu'ndan transfer ve milli takım açıklaması

01.02.2022 - 15:37 | Son Güncellenme: 01.02.2022 - 15:51

Beşiktaş'ın genç file bekçisi Ersin Destanoğlu, gelecekte Avrupa'da oynama ve milli takıma çağrılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Ersin Destanoğlu'ndan transfer ve milli takım açıklaması

AJANSSPOR - HABER 

UEFA'nın 21 yaş ve altında kalecilerin yer aldığı listede dünyanın en değerli 3. eldiveni olan Beşiktaş'ın başarılı kalecisi Ersin Destanoğlu, gelecek kariyeri hakkından beIN Sports'a özel açıklamalarda bulundu.

"Sergen hocaya ve ekibine teşekkür ediyorum"

İlk olarak Beşiktaş'a çifte şampiyonluk yaşatan ancak bu sezon alınan kötü sonuçlar sonrası yollarını ayırdıkları eski antrenörü Sergen Yalçın'a değinen Destanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Birçok insanın gözünde geçici olabilirdim. Sergen hocanın ben gençlerle oynayacağım demesinden sonra hepimiz elimizden geleni yaptık. Sergen hocaya ve ekibine teşekkür ediyorum. Bizle durmadan iletişim halindeydiler ve iyi olmamızı istediler. Tecrübesiz bir gence 'Ben güveniyorum.' demek çok önemli. Hocamız bana bu güveni verdi."

"Her maçtan önce videoları izliyorum"

Bu sezon toplamda 8 maçta kalesini gole kapatan 21 yaşındaki oyuncu, kurtardığı penaltılarla ilgili şunları söyledi, "İyi bir analiz videosu veriyorlar. Penaltı takımları demoralize edebilir. Onu kurtarırsan, takımını itebilirsin. Her maçtan önce videoları izliyorum. Önce Paok, sonra Galatasaray maçında kurtardım. Süper Kupa'da da kurtamak nasip oldu. Bunlar çalıştıkça oluyor. Galatasaray maçındaki daha önemli olabilir. Bambaşka bir duyguydu."

"Eleştirilere her zaman açığım"

Geliştirmesi gereken yönleriyle ilgili ise Ersin Destanoğlu, "Altyapıdayken iyi yönlerimizi sorduklarında ayağımı iyi kullandığımı ve yan toplarda iyi olduğumu söylerdim. Baskı altında olmak A takımda kötü oyun kurdurabiliyor ve hata yaptırabiliyor. Bir yan top alamıyorsun, üç tane alıyorsun. Alamadığın konuşuluyor. Beni geliştirecek eleştirilere her zaman açığım. Bunları sahaya yansıttığımda her şey benim için daha kolay olacak." dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın yıldızı açıkladı: G.Saray'dan teklif aldım...
Habere Git

"Altyapıdan beri Avrupa'ya gitme hayalim var"


Avrupa'da oynamak istediğini belirten genç kaleci, hakkındaki transfer iddialarıyla ilgili ise şunları söyledi, "Altyapıdan beri Avrupa'ya gitme hayalim var. Doğru zamanda bunu gerçekleştirmek istiyorum. Ben de transfer haberlerini görüyorum. Beğendim ligler var ama şimdi bir şey söylersem yanlış anlaşılabilir. Şu anda Beşiktaş'a odaklanmış durumdayım. 

"Milli Takım'a çağrılmayı bekliyordum"

Milli takıma çağrılmasının kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Destanoğlu "Milli Takım'a çağrılmayı bekliyordum. Sahada iyi performans gösterdiğim için beklediğim bir yerdi. Oraya çağrılmak bambaşka bir duygu. Benimle en çok ilgilenen Burak ve Çağlar abiydi." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler