Ersun Yanal: "Biz bunları en kısa sürede düzelteceğiz"

17.12.2018 - 19:12 | Son Güncellenme: 17.12.2018 - 22:12

Ersun Yanal: "Biz bunları en kısa sürede düzelteceğiz"

Ersun Yanal, Fenerbahçe-BB Erzurumspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Yanal'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Bir taraftarımız tribünde kaza geçirdi. Geçmiş olsun diyorum. Futbolun sürekliliği ve devamlılığını sağlamanız lazım. İlk yarının sonuna doğru düşen bir tempo vardı. Yaratıcı oyuncuların temposu düşmemeye başladı. 

Bu da aleyhimize döndü. Son dakikada o golü Fenerbahçe'nin yememesi lazımdı. Fenerbahçe'nin hedefi hedeflediklerinden daha büyüktür. Artık bunları düzeltecekler olarak olumlu sürecin içine girdiğimizi düşünüyorum. 

Bu oyuncuların sağlıklı bir şekilde hazırlık dönemini geçirmesi lazım. Öncelikler oyuncuların sağlıklı şekilde bize dönüp hazırlık dönemini iyi geçirmeleri gerekiyor. Fenerbahçe bugün gündemde olan kadrosunu her zaman güçlendirebilecek güce sahiptir. Bu da önümüzdeki günlerde konuşulup bir sürece bağlanacaktır.

Basın toplantısında neler söyledi?

Kariyerine baktığımızda 39 golle inanılmaz bir kariyer ve daha sonra İngiltere’ye devam eden bir oyuncu. Golcülük, gol atmaya başladığı zaman başlıyor. Birçok oyuncu bu tür sorunlar yaşıyor. Belki bugün performansında 3 golle de sahadan ayrılabilirdi. Bizim oyuncumuz ve performansını değerlendireceğiz. Kim performansını iyi götürüyorsa o formayı alıp götürecektir.

Ben planladıklarımı yapabilecek zaman dilimine sahip değilim. Benim bir planım var ve bu plan dahilinde olmak için zaman ihtiyacım var ve bu zamanı da önümüzdeki dönemde alacağım. Bu 1 hafta sonucunda oynayacağımız 2 maç var ve arkasında devre arası geliyor. Futbol ofansif oynanacaksa bu oyunu oynayan bazı kritik oyuncular var. Onların temposu ve performansını yükseltmek zorundayız. Ona katılacak oyuncuların oyun disipliniyle performansını arttırmak zorundayız. Bunun için gerekli bir altyapıyı oluşturmak zorundayız. Fenerbahçe farklı bir görüntü çizecek ve herkesi memnun edecek.

Sadece topun sende olması oyun olarak üstün anlamı taşımıyor. Şut ve aksiyonlar olarak doyurucu bir oyundu. Bunu oynayabiliyorsa Fenerbahçe bunun süresini uzatıp organize edecek güçte ritim yakalaması gerekiyor. Bunun için bir sürece ihtiyacı olacak. Bununla birlikte oyuncuların performansını zaman olarak arttırmaya ihtiyaç var. Önümüzde Türkiye Kupası, lig ve Avrupa Kupası gibi maçlar ve sakat olan oyuncuların katılımı var. Bunlarla birlikte farklı bir Fenerbahçe’yi ikinci bölümde izleyeceğiz. Geçmişi kapattık. Önümüzde bir süreç var ve yönetmeye çalışıyoruz. Bu süreç için Fenerbahçe taraftarlarının umutlarını hiçbir zaman boşa çıkarmayacağız. İstedikleri Fenerbahçe’yi sahada izleteceğiz. Fenerbahçe’nin hedeflerinden daha büyük bir camiayız. Biz bu hedeflerimize ulaşmak için yola çıktık ve bu hedefleri gerçekleştireceğiz.

Senin için hazırladığımız haberler