Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan Açıklamalarda Bulunuyor

13.06.2023 - 14:18 | Son Güncellenme: 13.06.2023 - 15:09

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan düzenlediği basın toplantısında kulübün mali durumu ve yönetime geldiklerinden beri yaşadıkları zorlukları anlattı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan Açıklamalarda Bulunuyor

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor'da 26 Mart'ta göreve gelen başkan Ertuğrul Doğan, düzenlediği basın toplantısında kulübün finansal durumuna ilişkin önemli açıklamarda bulunuyor.

Başkan kulübün borcunu açıkladı

Ertuğrul Doğan kulübü devraldıklarından bu yana borçları eritmeye başladıklarını ifade ederken "Açıklanan net borcumuz 2 milyar 836 milyon TL. Göreve başladığımız tarihte ise güncel durum 3 milyar 032 milyon TL civarındaydı." verilerini paylaştı.

615 milyon TL gelir

Trabzonspor'un bu sezonki gelirlerini de açıklayan başkan Doğan "Naklen yayın geliri 150 milyon TL, reklam-sponsorluk gelirleri 190 milyon TL, kombine-loca-bilet gelirleri 140 milyon TL, mağazacılık 60 milyon TL, Token 50 milyon TL, diğer gelirler 25 milyon TL." verilerini basınla paylaştı.

İlgini Çekebilir
Başkan transferi açıkladı! Trabzonspor'da istemişti...
Habere Git

"Gelirler giderleri karşılamıyor"

Trabzonspor'un mevcut giderlerinin gelirlerinin üzerine olduğunu vurgulayan Doğan "Trabzonspor'un yıllık faiz ana para geri ödemeleri 205 milyon TL. Yıllık kur farkı giderleri 150 milyon TL, yıllık vergi giderleri 325 milyon TL. Bu rakam Trabzonspor'un yıllardır ödenmeyen vergileri, yapılan yapılandırmalarla aylık olarak ödenmeye devam ediyor. Toplamda 680 milyon TL giderimiz var. Bunun içinde takım konularına girmedim. Takım bütçesini içeri katmadan önce bile gelirler giderleri karşılamıyor"dedi.

"55 milyon Euro zarar olacaktı"

Kulübe alacaklarından ötürü ihtar çeken futbolcuların eğer parası ödenmeseydi Trabzonspor'un 55 milyon Euro civarında bir zarara uğrayacağını belirten Ertuğrul Doğan "İhtar çeken oyunculara borçlar ödenmeseydi, Trabzonspor'un oyuncuların serbest kalmasından dolayı zararı 55 milyon Euro civarında olacaktı" dedi.

"24 milyon Euro borç ödedik"

Göreve geldiklerinden beri 2.5 ayda milyonlarca borç ödediklerini ve bunun önemli bir kısmını yöneticilerin karşıladığını açıklayan Trabzonspor Başkanı "Geldiğimizden beri 24 milyon Euro borç ödedik. Yarısı sponsorluklar, loca satışlarıyla kazandırıldı. 12 milyon Euro da yönetici katkısıyla karşılandı. Yıl sonuna kadar ödenmesi gereken tutar 17 milyon Euro. Bu paranın bir kısmı toplandı. Bayrama kadar bulunması gereken 15 milyon Euro daha var. Artık Trabzonspor, bunların planlamasını yaparak ilerlemek durumunda. Biz bu süreci çok açık ve net olarak yürüteceğiz"dedi.

İlgini Çekebilir
"Trabzonspor camiası parçalanmıştır"
Habere Git

"Futbol takımının bütçesi 17.4 milyon düşürüldü"

Trabzonspor'un geçtiğimiz sezon şampiyon olduktan sonra futbol bütçesini ciddi anlamda arttırıp başarılı olamadığını belirten Doğan "Takım bütçemiz devraldığımız dönemde 42.9 milyon Euro. Şampiyon olduğumuz bütçemiz 27.5 milyon Euro civarındaydı. Bu şunu gösteriyor bütçeyi artırdığında başarılı olacaksın anlamına gelmiyor. Ben o dönemde bulunmuştum. Bu hatada benim de de payım olduğu için bunun karşılığında ne yapılması gerekiyorsa yapmaya çalışıyorum. Şu anda futbol takımının net bütçesi 25.5 milyon Euro'ya inmiş durumda. Trabzonspor konu ne olursa olsun her zaman zirveye oynayan bir takım yaratmak zorunda. Hem bu borçların yürütülebilir hale getirilmesine talibiz, tüm bunları yaparken de sahada dik duruşuyla, mücadelesiyle dik bir takım yapmak niyetindeyiz" dedi.

"Alt yapı herkesin üzerinde durması gereken bir konu"

Alt yapı için yaptıkları planlamalarının ilerde sonuç vereceğine inanadığını söyleyen Doğan "Alt yapı ülkemizdeki ekonomi bu duruma geldikten sonra herkesin üzerinde durması gereken bir konu haline gelmiştir. Altyapıdan dönem dönem bazı oyuncular çıkıyor. Bu oyuncular Trabzonspor'da belli bir planlamayla çıktığına inanmıyorum. İlk geldiğimizde ekonomi çok kötüydü altyapıdan 8 oyuncu geldi. Oyunculardan 2 tanesi çok iyi duruma geldi. Ama bu oyuncular belli bir planlamayla bir yere gelmedi. Biz bir planlama içindeyiz. Bunun çok ciddi kazanımlar getireceğine inanıyoruz" dedi.

"İş birliği anlaşmalarıyla oyuncuların gelişimini sağlamak istiyorum"

Oyuncu gelişimi için pilot takım projelerini geliştirmek istediklerini söyelyen Doğan "İş birliği anlaşmalarıyla, her ligden belli takımlarla anlaşma yaparak oyuncuların gelişimini sağlamak ve bu liglerin takibi için daha önce 1461 Trabzon ile anlaşma yapmıştık. Şimdi Akçaabat Sebatspor ile 3. Lig içn bir anlaşma sağlayacağız. Üst liglerle ilgili planlama devam ediyor" dedi.
 
 
 
 
 
 

İlgini Çekebilir
Yayın gelirinde en fazla pay G.Saray’ın oldu! F.Bahçe, Beşiktaş, Trabzonspor...
Habere Git

"Şampiyonluk belgeseli kuruluş tarihinde geliyor"

Trabzonspor'un geçtiğimiz sezon 37 yıl aranın ardından yaşadığı şampiyonluğun belgeselinin geleceğini müjdeleyen Bordo-Mavililerin başkanı "Şampiyonluk belgeseli konusu Trabzonspor'un kuruluş tarihinde belgeseli yayınlamak istiyoruz. Son aşamaya geldik, artık bitiriyoruz. Herkes tarafından konuşulacak bir belgesel yaptığımızdan emin olabilirsiniz. İnanılmaz emek verildi"dedi.

"Güzel bir forma tanıtımı hazırladık"

Yeni sezon formalarını güzel bir lansmanla tanıtacaklarını duyuruan Ertuğrul Doğan "Forma lansmanı planlıyoruz. 24 Haziran'da yayınlayacağız. Daha önce örneği olmayan bir organizasyonla güzel bir forma tanıtımı hazırlandı" dedi.

"Kadınların çok daha fazla rol alması gerektiğini düşünüyorum"

Kadınların Trabzonspor yönetiminde daha etkin bir rol oynamasını istediklerini belirten Ertuğrul Doğan "Kadın komisyonu kurulu ile alakalı son aşamaya geldik. Yeni üyelerimizi de tanıtacağız. Kadınların çok daha fazla rol alması gerektiğini düşünüyoruz. Kadın üye sayımızı artırmak istiyoruz. Bundan sonraki yönetim kurulları içinde bulunmalarını istiyoruz. Bizim yönetim kurulu ani oldu, bununla alakalı bir planlamamız olmadı. Bundan sonraki kongrelerde biz de aday olursak muhakkak bir kadını hak ettiği için bulunduracağız" dedi.

İlgini Çekebilir
Ertuğrul Doğan'dan Abdullah Avcı itirafı!
Habere Git

"Karadeniz takımlarına hoş geldin diyorum"

Süper Lig'e çıkan komşu illerin ekiplerini tebrik eden Doğan "Son olarak, Karadeniz takımlarından Rizespor ve Samsunspor'a Süper Lig'e hoş geldin diyorum. Giresunspor'un da bir an önce Süper Lig'e dönmesini temenni ediyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler