Ertül : "Fenerbahçe'nin 11'ini görünce..."

06.04.2017 - 12:32 | Son Güncellenme: 06.04.2017 - 12:32

AJANSSPOR ÖZEL - Türkiye’nin yeni spor ekranı S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemdeki gelişmeler farklı bir bakış açısıyla değerlendirildi.

Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı programda Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, gündemdeki gelişmeleri kendine has üslubuyla yorumladı.

Ertül’ün S Sport’taki açıklamaları şu şekilde :

“Dick Advocaat kupa ile bitirmek istiyor”

Advocaat bu işi zaten bırakmıştı. Olağanüstü teklif geldikten sonra ceketi tekrar giydi. Şu işi iyi bitirelim diyor. Advocaat, Kayserispor maçına doğru bir 11 çıkardı. "Çıkın bu sezonu kupayla tamamlayın" dedi. Fenerbahçe'nin 11'ini görünce, Advocaat'ın ne istediğini anladık. İlk maçtan daha iyi oynadı Fenerbahçe.

"Kupanın favorisi Fenerbahçe"

Volkan Şen'in başarısızlığını kırması önemliydi. Şahane bir gol attı. Fenerbahçe bu kupanın favorisidir. Fenerbahçe, kupadaki ruhu, zihniyeti lige yansıtmalı. Güçleri ne kadar yeter bilemiyorum. Ama kupanın favorisi. Fenerbahçe, normal şartlarda Başakşehir karşısında favori. Final, yarı finalden daha kolay olabilir.

“Kupa statüsünden çok mu memnunlar?”

Türkiye'de seyirci sayısı düşüyor. Avrupa'da doğru politika ve sportif performans var. Bu alanda tersine gidiyoruz. Hafta sonu maça gitmeyen adam, hafta içinde maça gider mi? Tiyatro, sinema ve diğer opsiyonlar cazip geliyor. Türkiye Kupası'nın statüsünden büyük takımlar çok mu memnun? Kupa maçlarını angarya olarak görenler var.

“Kombinesi olan maça gitmiyor”

Biz çocukken sahayı, zemini görmek bile heyecan vericiydi. İnsanlar saatlerce kapıda beklerdi. Uzun kuyruklar olurdu. Şimdi kombinesi olan bile gitmiyor. Sosyal medyadan da paylaşmıştım. Önceden kapıları açsalar da maça girsek diye beklerdik. Şimdi ise insanlar kaçmasın diye kapılar kapalı.

“Taraftar refleksini önemsemek lazım”

Fenerbahçe'nin basket takımını konuşmak keyifli. Barcelona karşısında favori. Bunu futbolda düşünebiliyor musunuz? Hangi şube nasıl yönetiliyor ortada. Taraftar refleksini önemsemek lazım. Basketbol seyircisi, futbolda yok. Final-Four organizasyonu çok önemli. Sinan Erdem güzel. Ama bir Ülker Arena değil.

Lyon’un Beşiktaş’a karşı tavrı…

Fikret Orman ve Şenol Güneş'e izin verilmemesi, çok çirkin. Ortada bir gerekçe olması lazım. Gerekçe, gerekçe değil. Lyon'un acziyeti ortada. Şenol Güneş ve Fikret Orman'ı en iyi yerde ağırlamaları lazım. Hiç yakışmayan bir tutum. Senin rakibin maçı izlemeye geliyor. Lyon kendini küçülttü. Bu yaptıkları onların çirkinliği ve ayıbı.

“Servet Yardımcı’dan hemen büyük beklenti olmamalı”

Şenes Erzik yıllardır vardı ama kimseyi yetiştirmedi. Servet Yardımcı'dan beklentimiz alt kurullara Türkleri sokması. Şenes Erzik, kendi için yapacağını yaptı. Türkiye adına yapmadı. Lobi çok önemli. Servet Yardımcı'dan hemen büyük beklentiler olmamalı. Sevindim seçilmesine. Hayırlı, uğurlu olsun.

“Üst düzeyde diyalog kurulması önemli”

Galatasaray'da Dursun Özbek yönetimi borçlar konusunda emek veriyor. Verdikleri izahatler UEFA için tatmin edici. Üst düzeyde diyalog kurmak çok önemli. Dursun Özbek'in, diyalog kurması da fayda sağlayabiliyor. Süreci iyi yönetti.

Premier Lig’deki şampiyonluk yarışı hakkında…

Chelsea, sezon başından beri çok iyi. Zaman zaman dalgalanmalar oldu. Ama takım oyununu iyi oynuyorlar. Premier Lig için hesap kitap ortada. Her şey olabilir kalan haftalarda. Ama Chelsea, şampiyonluğa yakınız diyor.

“Liverpool iyi ama büyük takım değil”

Liverpool'a lafımız yok, izlemekten keyif alıyoruz. Mane, bir Eden Hazard değil. Liverpool iyi ama büyük takım değil. West Ham çok vasat bir takım. Fakat Londra derbilerinde sözü geçer. Arsenal ezdi, geçti. Emirates farkı. Arsenal'in aldığı galibiyet menajer Arsene Wenger'i kurtaracak bir galibiyet değil.

AJANSSPOR ÖZEL

Yasal Uyarı : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler