Erzurumspor'dan açıklama: "Beşiktaş'ı kupada elemek istiyoruz"

13.01.2020 - 14:51 | Son Güncellenme: 13.01.2020 - 14:55

Erzurumspor'dan açıklama: "Beşiktaş'ı kupada elemek istiyoruz"

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Basın Sözcüsü Ahmet Dal, Ziraat Türkiye Kupası’nda 15 Ocak Çarşamba günü Beşiktaş ile sahalarında oynayacakları maç öncesinde konuştu. Dal, kupayı önemsemedikleri yönündeki eleştirilere açıklık getirdi. Erzurumspor yöneticisi, transfer çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Ahmet Dal’ın açıklamaları şu şekilde:

Ahmet Dal: "Beşiktaş'ı eleyerek kupada yolumuza devam etmek istiyoruz"

Antalya’da devre arası kampı yaptık. Erzurum’da çalışmalar devam ediyor. Süper Lig’in en önemli takımlarından biri olan Beşiktaş’ı konuk edeceğiz. İlk maçta avantajlı bir skor elde etmek ve deplasmanda da elimizden geleni yapıp kupada yola devam etmek istiyoruz.

Ahmet Dal: "Başkanımız Beşiktaş maçını önemsemeyeceği demedi, Süper Lig hedefine vurgu yaptı"

Başkanımız Hüseyin Üneş’in, eşleşme sonrasında yaptığı ’Önceliğimiz Süper Lig’ açıklaması çarpıtıldı. Kupada devam etmek önemli. Başkanımız, Süper Lig hedefimize vurgu yapmak istedi. Kupada tabi ki gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Bizim zaten kadromuz geniş. Kupa kadromuz da var. Hocamız, Beşiktaş maçında sahaya en iyi kadroyu çıkaracaktır.

Ahmet Dal: "Kupayı önemsememe gibi bir durum söz konusu değil"

Bizim için yoğun bir maç trafiği var. Erzurumspor olarak ilk hedefimiz Süper Lig, ikinci hedef kupa. Kupayı önemsememe gibi bir durum söz konusu değil. Beşiktaş da kadrosunun bir kısmını kupa için hazırlıyor. Sonuçta kupada mücadele eden futbolcular daha sonra ligde de boy gösterebiliyor.

Ahmet Dal: "Biz ihtiyaca göre takviye yapıyoruz"

Futbolda yanlış transferler yapılıyor. Sadece transfer olsun diye alınan oyuncular var. Mevkiye ve ihtiyaca göre transfer yapılmıyor. Doğru noktalara ve ihtiyaç olan bölgelere transfer yapmak gerekiyor. Aynı mevkide 3 oyuncu olsa bile, menajerler aracılığıyla farklı şekilde oyuncular alınıyor. Bu da sıkıntıları doğuruyor. Biz bu konuya çok dikkat ediyoruz.

Erzurumspor taraftarları kaç transfer beklemeli?

Transferde gündemimize 10’dan fazla oyuncu girdi. Sissoko’yu kadromuza kattık. Tunay’ı da Tuzlaspor’a kiraladık. 1-2 tane görüştüğümüz oyuncu var. Takımımıza faydalı olacak transferleri yaparak transferi kapatmak istiyoruz. Kadromuza yazabileceğimiz oyuncu sayısı belli. Yabancı sınırı da sizi etkileyebiliyor. Görüştüğümüz 1-2 oyuncu var. En doğru transferin peşindeyiz.

Senin için hazırladığımız haberler