Bursaspor, Ali Ay'dan 130 milyon TL istedi

18.08.2023 - 18:52 | Son Güncellenme: 18.08.2023 - 19:06

Bursaspor yönetimi, eski başkan Ali Ay'dan tüzüğe aykırı harcamalar nedeniyle yaklaşık 130 milyon TL istedi. Ay, geçtiğimiz günlerde başkanlığa aday olmuştu.

Bursaspor, Ali Ay'dan 130 milyon TL istedi

AJANSSPOR HABER

Müzesinde Süper Lig kupası bulunan Türk futbolunun köklü kulüplerinden Bursaspor, şimdilerde TFF 2. Lig'de mücadelesini sürdürüyor. Mali yönden sıkıntılarla uğraşan kulüp, yayınladığı açıklama ile eski başkan Ali Ay'a seslendi. Geçtiğimiz günlerde başkanlığa adaylığını koyan Ali Ay'dan, onun döneminde yapılan tüzüğe ve kanuna aykırı harcamalar nedeniyle yaklaşık 130 milyon TL talep edildi.

"2017 yılının bütçesi yok"

Bursaspor'un yayınladığı açıklamada, "Kulübümüzün eski başkanlarımızdan Sn. Ali Ay’ın Başkanlık yaptığı dönemde, 2017 yılına ilişkin bir bütçe hazırlanmadığı ve Genel Kurul’un onayına sunulmadığı kulüp kayıtlarından anlaşılmıştır. Oysa ki görev yaptığı sırada yürürlükte bulunan Bursaspor Kulübü Derneği Tüzüğü’nün bütçeye ilişkin hükümlerinde Kulübün her türlü mali işlerinin Genel Kurul’da kabul edilen bütçeye göre yönetileceği, Yönetim Kurulunun ancak onaylanan bütçe ve tüzük hükümleri çerçevesinde borçlanabileceği, tüzük hükümlerine uymadan yapılan harcamalardan ve ödemelerden şahsen sorumluluğunun bulunduğu düzenlenmiştir" denildi.

"Tüzük hükümlerine uymayan, ödenen miktarı geri öder"

Açıklamanın devamında ise "O dönem yürürlükte bulunan Tüzüğün 59.3. 'Sorumluluk' başlıklı maddesi ise şu şekildedir: Bütçenin uygulanması ve yürütülmesinden Yönetim Kurulu sorumludur. Tüzük hükümlerine uymadan yapılan harcamalardan ve ödemelerden, ilgililer müştereken ve müteselsilen sorumludurlar, ödenen miktarı Bursaspor'a geri öderler" ifadeleri kullanıldı.

İlgini Çekebilir
Bursaspor'un yeni başkan adayı belli oldu!
Habere Git

"Ali Ay'dan 129 milyın 388 bin TL talep ediyoruz"

Açıklamanın sonunda şunlar kaydedildi: "Bu bağlamda Tüzük hükümlerine uymadan yapılan harcamalardan ve ödemelerden şahsen sorumluluğu bulunduğundan 2017 yılında onaylanmış bütçe olmaksızın kanuna ve tüzüğe aykırı olarak yapılan harcamalar için 129.388.227,02 TL’nin Kulüp Hesabına faizi ile birlikte ödenmesini noter aracılığıyla gönderilen ihtarname vasıtasıyla Sn. Ali Ay’dan talep edildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız"

Ali Ay başkanlığa aday olmuştu

Eski Bursaspor başkanı Ali Ay, geçtiğimiz günlerde Bursaspor başkanlığına tekrar aday olduğunu açıklamıştı. Ay'ın kulüpten yapılan açıklamaya vereceği yanıt merak konusu oldu.

Senin için hazırladığımız haberler