Eski Kaptan Joao Pereira Trabzonspor Hayalini Anlattı

16.02.2022 - 00:00 | Son Güncellenme: 16.02.2022 - 00:39

Trabzonspor'un bir dönem kaptanlığını da yapmış, eski oyuncu Joao Pereira, şampiyonluk yarışı ve Uğurcan Çakır hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Eski Kaptan Joao Pereira Trabzonspor Hayalini Anlattı

Trabzonspor'un eski oyuncularından, bir dönem kaptanlık pazubandını da kolunda taşımış isimlerden Joao Pereira, HaberTS'den Ezgi Alp’e açıklamalarda bulundu.

"Artık Trabzonspor futbolcusu değilim ama..."

4 yıl boyunca Trabzonspor forması giyen Joao Pereira, verdiği röportajda Bordo-Mavililer'in maçlarını takip ettiğini söyledi. Pereira, "Trabzonspor maçlarını takip ediyorum. Daima izlerim. Belki artık Trabzonspor futbolcusu değilim ama hala taraftarıyım. Dilerim ki Trabzonspor şampiyon olur çünkü hem şehir hem de taraftarlar bu sevinci fazlasıyla hakkediyor." dedi.

"Eski komşularım gibi"

Trabzon'daki iletişimini hala koparmadığını belirten Pereira, "Kulüp açısından da çok iyi bir durum. Çünkü kupa kazanmak gelecek açısından hem güç hem de güven kazandırır. Hala takımdan iletişim halinde olduğum kişiler var çünkü Trabzonspor’da harika 4 yıl geçirdim. Fakat aynı zamanda futbol çevresinden olmayıp da Trabzon’dan iletişim halinde olduğum kişiler de var. Benim için özel insanlardır, eski komşularım gibi." şeklinde konuştu.

"Uğucan, Trabzon’un öz çocuğu"

Uğurcan Çakır hakkında düşüncelerini dile getiren Pereira, "Trabzon’un öz çocuğu olan birinin sezon sonunda kupayı kaldırması bence harika bir şey. Uğurcan bugün bulunduğu yere gelebilmek için çok çalıştı, Ve bence hem Trabzonspor’un hem de Milli Takım’ın bugününü ve yarınını temsil ediyor." ifadelerini kullandı.

"Orada bulunmayı çok isterdim"

Şampiyonluk kupası geldiği takdirde Trabzon'da olmayı çok istediğini fakat buna engel olan birçok şeyin varlığını işaret eden eski futbolcu, "Orada bulunmayı çok isterdim ancak kolay değil, öncelikle pandemi hala seyahat etmek için zorluklar yaratıyor, sonra Sporting Lizbon’da ki görevim, her şey işimin nasıl gittiğine bağlı. Öte yandan ailem genişledi artık minik bebeğimiz Daniel de var. Küçük bir bebekle seyahat etmek de oldukça zorlu oluyor…" dedi.

"Bir gün geçmesin ki Trabzon'dan telefon almayalım..."

Ailesinin her fırsatta Trabzon özlemini belli eden paylaşımlarda bulunmasını açıklayan Pereira, "Ben ve ailemin Trabzon’da geçirdiği süreyi çok sevdik. Daima kendimizi şehrin bir parçasıymış gibi hissettik. 4 yıl sürdü ve ilk oğlum Gabriel orada büyüdü ve insanlardan gelen sevgiyi hep hissettik. Bugün bile bu sevgiyi hissediyoruz. Bir gün geçmesin ki Trabzon şehrinden birinden sevgisini gösteren bir mesaj bir fotoğraf veya telefon araması almayalım." diyerek, Trabzon'dan gelen sevgi gösterilerini dile getirdi.

"Yeniden Trabzon’a gelip, çocuklarıma maç izletmek istiyorum"

Çocuklarını Trabzon'a getirmeyi isteyen Pereira, "Geçen sene birkaç günlüğüne arkadaşlarımızı ziyaret etmek için Trabzon’a geldik, Gabriel hayatının ilk yıllarında büyüdüğü yerleri görünce hemen hatırladı. Kesinlikle ilerde yeniden Trabzon’a gelip çocuklarımı Trabzonspor Akyazı Stadı’na götürüp, maç izletmek istiyorum." şeklinde konuştu.

"Hocası olamazsam çocuklarımın formasını giymesini isterim"

"Trabzonspor’un hocası olmaya gelince, bence bu kadar önemli bir görevi üstlenmek için halen çok uzun bir yolum var, çokça bilgi ve tecrübe kazanmam gerekiyor. Ve eğer ben Trabzonspor’un hocası olamazsam bile çocuklarımın bir gün formasını giydiklerini görmeyi çok isterim." ifadelerini kullandı.

Joao Pereira kimdir?

25 Şubat 1984 doğumlu Joao Pereira, futbola Benfica Altyapısı'nda başladı. Takımın alt yaş kategorilerinde forma giyen Pereira, Gil Vicente takımına önce kiralandı, ardından bedelsiz olarak gönderildi. SC Braga, Sporting CP, Valencia, Hannover gibi takımlarda oynayan tecrübeli sağ bek, geri döndüğü Sporting'den, 2017'nin Ocak ayında bedelsiz olarak Trabzonspor'a transfer oldu.

Trabzonspor performansı

4 yıl boyunca formasını terlettiği Trabzonspor'dan Sporting'e geri dönen Pereira yarım sezon sonra futbolu bıraktığını açıkladı. Bordo-Mavililer ile 122 karşılaşmada görev alan eski kaptan, 3 kez rakip fileleri havalandırırken, 19 defa da takım arkadaşlarına gol pası vermeyi başardı. Kariyeri boyunca 563 maça çıkan tecrübeli oyuncu, 17 gol, 43 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler