"Emre Belözoğlu tartışma konusu olacak"

26.03.2021 - 13:14 | Son Güncellenme: 26.03.2021 - 13:17

Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Metin Şen, teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrılıp sportif direktör Emre Belözoğlu'nun göreve getirilmesini değerlendirdi. Metin Şen, verilen kararın Emre Belözoğlu'nun otoritesini sorgulatacağını ifade etti. İşte detaylar..

"Emre Belözoğlu tartışma konusu olacak"

Barış ŞEHİRLİOĞLU- AJANSSPOR

Fenerbahçe’de teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrılıp sezon sonunda kadar takımın sportif direktör Emre Belözoğlu’na emanet edilmesi kararı farklı yorumları da beraberinde getirdi. Fenerbahçe eski yöneticisi Metin Şen sarı-lacivertli yönetimin aldığı kararı kendi sosyal medya hesabından değerlendirdi.

"Keşke sportif direktör olarak kalsaydı"

Emre Belözoğlu’nun sportif direktör olarak kalması gerektiğini belirten Şen, “Sportif direktör Emre Belözoğlu'nun tartışmaya açılmasını doğru bulmadım. Keşke Emre sportif direktör olarak kalsaydı. Erol Bulut'a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yolu açık olsun.” dedi.

"Tartışma konusu olur"

Belözoğlu’nun tartışılacağını düşündüğünü ifade eden Metin Şen, “Her teknik adam ile yollar ayılabilir ancak sportif direktörümüzün teknik sorumlu olarak atanması onun geleceğini, otoritesini tartışmaya açmaktır. Emre bu camiaya uzun yıllar sportif direktör olarak hizmet etmeliydi. Oynanan futbol, alınacak skorlar, ne kadar iyi olursa olsun tartışma konusu olacak” ifadelerini kullandı.

Daha önce yönetimde yer almış ve istifa etmişti

Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Ali Şen'in oğlu olan Metin Şen, Ali Koç yönetiminde görev almış ve daha sonra istifa etmişti. Metin Şen, istifa sebebini ise şu sözlerle açıklamaştı: 

"Benim yönetim anlayışım, ekip çalışması neticesinde kararların tartışılarak alınması ve uygulanmasıdır. Görev süremde bu anlayışı göremediğim gibi, gelecek dönemlerde de bu anlayışın devam edeceğine, yapılanma ve reformları hayata geçirmede şahsım adına bir yönetim kurulu üyesi olarak daha fazla bulanamayacağıma inanıyorum. Daha evvelki dönemlerde de dile getirdiğim üzere, ortada bir başarısızlık varsa, bu başarısızlıkta katkısı olanların bir özeleştiri yapması gerektiğini savundum. Her ne kadar karar mekanizmalarında gerektiği gibi yer almasam da bir yönetim kurulu üyesi olarak alınan kararlarda herkes kadar benim de payımın olduğunu düşünüyorum. Tüm bunların ışığında, üzülerek Fenerbahçe Spor Kulübü yönetim kurulundaki görevimden ayrılmamın doğru olacağını düşünüyor ve bu asil görevden istifa ettiğimi açıklamak istiyorum."

Senin için hazırladığımız haberler