Eskişehirspor Başkanı, "Tokat atanı bile gördük"

21.12.2021 - 00:08 | Son Güncellenme: 21.12.2021 - 00:34

Eskişehirspor'un borcu ne kadar, 3 puan silme cezası gelecek mi ve transfer tahtası açıldı mı? Eskişehirspor başkanı açıkladı. Tokat olayı nedir? İşte detaylar...

Eskişehirspor Başkanı, "Tokat atanı bile gördük"

AJANSSPOR HABER

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Eskişehirspor'un Başkanı Mehmet Şimşek, ES TV'ye konuk oldu. Şimşek, transfer tahtasından kulübün eski futbolcularının dosyalarına kadar birçok soruyu cevapladı.

"Milyarlarca lira borcu olan kulüpler -3 yemiyor ama ne hikmetse..."

Başkan Mehmet Şimşek, TFF'nin Eskişehir'e yaptığı denetlemeyi, diğer kulüplere uygulamadığını söyledi.

Bu konuda şikayetçi olan Şimşek "-3 puanı yiyen tek kulüp biziz. Eskişehirspor dürüst. Biz borcumuzu söylüyoruz ve katakulli yapmadan TFF’ye başvurularımızı yapıyoruz. 1 ay önce Gekas, Akhisarspor ile başı belaya girdi. Ben bu yönetime imza vermem dedi. Ama ne hikmetse o kulüp, -3 puanı yemedi. ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek, konuyla ilgili konuşmasının devamında, "Bir futbol takımının yabancı oyuncuya 1 milyon Euro borcu olduğu için FIFA’da mahkemelikler. Bu süreç takip ediliyor. Bu takım Spot Toto 1. lig takımı ve -3 yemiyor. Onu da geçtim, milyarlarca lira borcu olan kulüpler de -3 yemiyor ama ne hikmetse Eskişehirspor -3 yiyor. Bize diyorlar ki siz takip edeceksiniz. Ya kardeşim, ben Türkiye’deki bütün futbol takımlarını niye takip edeyim? Niye ben şikayet edeyim? Bana diyor ki şikayet et, ihbar et cezalandırayım. Hayır. Cezalandır, kontrol et, denetle. Ülkemizin en büyük sorunu, denetleme. Denetleme mekanizmaları iyi çalışmak zorunda. FIFA benim altyapıma nasıl transfer yasağı koyar? TFF’ye sorduğumuzda, biz buna itiraz ettik ama bir şey yapamıyoruz diyor." yorumunda bulundu.

‘’Biz boş bir takım aldık’’

Şimşek, göreve geldiklerinde birçok futbolcunun takımdan ayrıldığını belirtirken, "Biz boş bir takım aldık. Çünkü futbolcuların büyük kısmı başka kulüplerle anlaştı. Gittikleri takımlarda yedek oynamak yerine Eskişehirspor taraftarı önünde canla başla oynasalardı ama yapamadık, yapmak istemediler. Bizim konuşabileceğimiz bir insan kalmamıştı kulüpte, biz ne yaptık en son kalanlardan bir tanesi Buğra, onu ikna ettik. U19 vardı öyle sahaya çıktık. Tecrübesizlerdi, bu çocukları hazırladık. Ona pislik yapan abilerine ne diyeceğini bilmeyenler vardı. Eskişehirspor’u sevmeyen insanlar da buna destek oluyor, bizdeki çocukların başka takımlara gönderilmesi sağlanıyor. Bunu engellemek için tüm amatör sporcuları tesisimize çağırdık. Turnuvalar düzenledik. Çocukları Eskişehirspor’a çekmek için PR çalışması yaptık." şeklinde konuştu.

"Tecrübesizler diye tokat atanı bile gördük"

Tecrübesiz alt yaş gruplarıyla maçlara çıkmak zorunda kalan Eskişehirspor'da Mehmet Şimşek, konuyla ilgili çarpıcı konuştu. Şimşek, "O kadar hakem hatalarına maruz kalmaya başladık ki... Bizim kulübe boş itiraz eden yok. Sahada çocuklara tecrübesizler diye bağıranları, hatta tokat atanı bile gördük. Transfer tahtası kapalı olduğu için kulübeye transfer yaptık. Çocuklara yardımcı olsun, taktik versin diye Suat hoca ile anlaştık." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler